Αν δεν μπορείς, μην το κάνεις
Σε γενικές γραμμές, είμαι υπέρ του να προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τα όριά μας για να φτάσουμε πιο ψηλά, για να δούμε τί μπορούμε να κάνουμε σε αυτήν την ζωή.

Είτε πρόκειται για προσωπικές ιστορίες είτε για επαγγελματικά θέματα είτε για θέματα σπουδών, για οτιδήποτε δηλαδή, είναι πολύ καλό να προσπαθούμε να πάμε πιο μακριά, να δοκιμάσουμε κάτι καινούριο, να βγούμε έξω από την ασφάλειά μας. Ανακαλύπτουμε και τον ίδιο μας τον εαυτό με αυτόν τον τρόπο, λύνουμε και πολλά δικά μας «εσωτερικά» προβλήματα.

Σε αυτά τα όρια όμως που προσπαθούμε να ξεπεράσουμε, υπάρχουν κάποια άλλα όρια. Αυτά που καλό είναι να μην τα περνάμε γιατί όταν γίνεται αυτό αντί να «λύνουμε» τα δικά μας προβλήματα, ξεκινάμε και δημιουργούμε άλλα, σε άλλους.

Γιατί; Γιατί πολύ απλά δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα. Υπάρχει κάποιο στοπ. Και για το δικό μας το καλό, αλλά και για το καλό των υπολοίπων που είναι γύρω μας.

Όσο μεγαλώνουμε, που οι υποχρεώσεις έρχονται και στοιβάζονται η μία πάνω στην άλλη, αρχίζουμε να μην μπορούμε να τα κουμαντάρουμε όλα. Ναι, θέλουμε να συμμετέχουμε σε όλα αυτά τα νέα projects που προκύπτουν στη δουλειά. Αλλά τα υπόλοιπα που τρέχουν ποιος θα τα κάνει; Και το καινούριο σε ποια στιγμή της ημέρας θα γίνει; Το βράδυ όταν κοιμόμαστε; Ναι, θέλουμε να κάνουμε πράγματα για τον εαυτό μας, να κάνουμε γυμναστική, να κάνουμε χόμπι αλλά πότε θα ξεκουραστούμε; Και πότε θα δούμε και τους φίλους μας που παραπονιόμαστε ότι έχουμε χάσει;

Το χειρότερο όμως είναι ότι αρχίζουν και γίνονται λάθη. Αρχίζουν και μαζεύονται τα πράγματα που μένουν άλυτα, αρχίζουμε και «κρεμάμε» τους ανθρώπους που δουλεύουμε μαζί ή που κάνουμε πράγματα μαζί. Και στο τέλος, όχι μόνο δεν έχουμε κάνει αυτό που θέλουμε, αλλά έχουμε εκνευρίσει και όλους τους άλλους γύρω μας.

Χρειάζεται κόπο και να φάμε τα μούτρα μας για να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν χωράνε όλα τα καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη. Πρέπει να χάσουμε κάποια πράγματα, να κάνουμε μια-δυο μαλακίες και μετά να καταλάβουμε ότι για να εξακολουθήσουμε να είμαστε καλά και αποδοτικοί, θα πρέπει κάποια να τα αφήσουμε πίσω. Ας πάρει και κάποιος άλλος λίγη δόξα, δεν πειράζει! Εμείς να είμαστε καλά και αν μας αξίζει, θα έρθουν και πάλι οι ευκαιρίες.

Επίσης, ας μην φτάσουμε στο σημείο να μας κράξει κάποιος ότι γκρινιάζουμε συνέχεια για να σταματήσουμε να το κάνουμε. Μπορούμε να το καταλάβουμε και οι ίδιοι για τον εαυτό μας ότι αυτό είναι το κύριο θέμα συζήτησης, μια ατελείωτη μίρλα.

Δεν είναι ντροπή να παραδεχτούμε ότι δεν τα καταφέρνουμε όλα. Στην τελική, καλύτερα να κάνουμε 5 πράγματα τέλεια παρά 15 τσαπατσούλικα. Και εμείς θα αισθανόμαστε καλύτερα με τον εαυτό μας και θα έχουμε και πιο υγιείς σχέσεις με τους γύρω μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;