Μήπως δικαιούσαι voucher 360 ευρώ για το Ίντερνετ;
Μάθε περισσότερα!

Ευρυζωνικά πακέτα με ταχύτητες που θα ξεπερνούν τα 100 Mbps, θα διανεμυθούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, σε νοικοκυριά και επαγγελματίες μέσω του προγράμματος για το «Κουπόνι Υπερυψηλής Ευρυζωνικότητας (Superfast Broadband)», όπως ορίζεται και από το αντίστοιχο ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε.

Όπως ορίζεται, το voucher θα αφορά επιδότηση 13 ευρώ τον μήνα, για 24 μήνες, για την απόκτηση ευρυζωνικής σύνδεσης άνω των 100 Mbps (άμεσα αναβαθμίσιμης σε 1 Gbps) και εφάπαξ επιδότηση 48 ευρώ για την εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού.

Η αξία του κουπονιού που θα λαμβάνουν νοικοκυριά και επαγγελματίες θα ανέρχεται, δηλαδή, σε 360 ευρώ, με το συνολικό ύψος του προγράμματος στα 50 εκατ. ευρώ. Ετσι μπορούν να πάρουν το κουπόνι περίπου 138.000 δικαιούχοι.

Το πρόγραμμα, το οποίο επιθυμούσαν και οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών, στην ουσία στηρίζει τις επενδύσεις που πραγματοποιούν για την ανάπτυξη των δικτύων Νέας Γενιάς, κυρίως με βάση την τεχνολογία vectoring, αλλά και με βάση τις οπτικές ίνες μέχρι το κτίριο ή το σπίτι (FTTB ή FTTH). Με τις νέες επενδύσεις, μπορούν να παρέχονται πακέτα ευρυζωνικών συνδέσεων με ταχύτητες άνω των 100 Mbps, αλλά το ενδιαφέρον των καταναλωτών είναι μέχρι στιγμής περιορισμένο.

Στο ΦΕΚ δηλώνεται σαφώς, πως βασικός στόχος του προγράμματος με το κουπόνι είναι «η αύξηση ζήτησης υπηρεσιών υπερυψηλής ταχύτητας από ιδιώτες, στόχος που συνάδει απόλυτα με το Ψηφιακό θεματολόγιο 2020 (Digital Agenda 2020), την Επικοινωνία της ΕΕ Gigabit Society και το Εθνικό Σχέδιο Ευρυζωνικής Πρόσβασης Επόμενης Γενιάς (NGA Plan)». Πιο συγκεκριμένα, «μέσω της Δράσης επιτυγχάνεται:

• Η τόνωση της ζήτησης, που στοχεύει στη μεγιστοποίηση της χρήσης των διαθέσιμων ευρυζωνικών λύσεων, προκειμένου να γεφυρωθεί το μακροχρόνιο (και παγκοσμίως αναγνωρισμένο) ψηφιακό χάσμα στην Ελλάδα και να τεθεί η Ελλάδα σε θέση σχετικής ισοτιμίας με τους εταίρους της, στην ΕΕ.

• Η δημιουργία μιας αρχικής βάσης (early adopters) για την υιοθέτηση NGA υπηρεσιών στην ελληνική αγορά, προκειμένου να βοηθήσει στην εξοικείωση των καταναλωτών με αυτές τις υπηρεσίες, να ωθήσει τους παρόχους λιανικής στη διαμόρφωση σχετικών προϊόντων σε ευρεία κλίμακα και να ενθαρρύνει τον ανταγωνισμό.
• Μέγιστο όφελος για τους οικιακούς καταναλωτές, ενώ ταυτόχρονα θα δημιουργηθούν και διατεθούν υπηρεσίες SFBB (σ.σ. υπερυψηλής ταχύτητας ευρυζωνικών συνδέσεων), με πραγματική ταχύτητα καθόδου τουλάχιστον 100 Mbps».

Ωφελούμενοι

Ωφελούμενοι της δράσης «είναι όλοι οι πολίτες (φυσικά πρόσωπα περιλαμβανομένων και των επιτηδευματιών (…), που επιθυμούν να αποκτήσουν μια νέα SFΒΒ Υπηρεσία σε οποιαδήποτε από τις περιοχές όπου προσφέρονται οι υπηρεσίες αυτές, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρούσα. Ειδικά ως προς τα φυσικά πρόσωπα που τυγχάνουν και επιτηδευματίες, πριν την έγκριση της ενίσχυσης, με υπεύθυνη δήλωσή τους δεσμεύονται ότι δεν έχουν ξεπεράσει τα όρια (τα οποία καθορίζονται στον κανονισμό (ΕΚ) 1407/2013), για τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας, με ενισχύσεις που ήδη έχουν πάρει ή που έχουν αιτηθεί και τους έχουν εγκριθεί της αιτούμενης στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού ενίσχυσης συμπεριλαμβανόμενης».

Με τον οδηγό δράσης του προγράμματος «θα καλούνται όλοι οι ωφελούμενοι πολίτες να συμμετάσχουν στη δράση, λαμβάνοντας επιδότηση για την εγκατάσταση και λειτουργία SFΒΒ_Υπηρεσιών για διάστημα 24 μηνών, σύμφωνα με τους αναφερθέντες όρους».

Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί, μέσω της ιστοσελίδας της Δράσης, να δει αν στη διεύθυνση ενδιαφέροντός του προσφέρονται SFΒΒ_Υπηρεσίες. Σε αυτή την περίπτωση, θα μπορεί να δει όλες τις προσφορές SFΒΒ_Υπηρεσιών από όλους τους Τηλεπικοινωνιακούς Παρόχους στην εν λόγω διεύθυνση (σε διαφορετική περίπτωση, ο ενδιαφερόμενος θα ενημερώνεται ότι στη διεύθυνση ενδιαφέροντός του δεν προσφέρονται SFΒΒ_Υπηρεσίες), και να εντοπίσει τη συγκεκριμένη Προσφορά που τον ενδιαφέρει, με αποκλειστικό κριτήριο τις ανάγκες ή/και τις δυνατότητές του, σύμφωνα με τα προσωπικά του κριτήρια.

Στη συνέχεια, με χρήση των διαπιστευτηρίων (username/ password) του πληροφοριακού συστήματος «TAXISNET» της ΑΑΔΕ θα μπορεί, εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις επιλεξιμότητας της δράσης, να εκδώσει τον μοναδικό κωδικό του SFBB_voucher που του αντιστοιχεί και θα του αποσταλεί μέσω e-mail. Από τη στιγμή αυτή και έπειτα καθίσταται ωφελούμενος της δράσης. Στην υπουργική απόφαση δεν αναφέρονται, πάντως, τυχόν εισοδηματικά κριτήρια που θα χρησιμοποιηθούν για την επιλογή των δικαιούχων μέσω του TAXISNET.

Κατόπιν, οι ωφελούμενοι, αφού επιλέξουν τον Τηλεπικοινωνιακό Πάροχο και την Προσφορά SFΒΒ_Υπηρεσίας που επιθυμούν, μπορούν να προβούν σε εξαργύρωση του SFBB_voucher με τον συγκεκριμένο και μοναδικό κωδικό του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;