Solo: A Star Wars Story - 8 τέλεια trivia για τα γυρίσματα της ταινίας!

Στο δεύτερο μάχιμο spin-off για το σύμπαν του Πόλεμου τον Άστρων, μετά το επιτυχημένο «Rogue One», επιβιβαζόμαστε στο Millenium Falcon με τον καλύτερο πιλότο του διαστήματος στα πρώτα του βήματα, πολύ πριν από τα γεγονότα του «Star Wars: Μια Νέα Ελπίδα» (1977) . Σε αυτό το φαντασμαγορικό δρομολόγιο, το Solo: A Star Wars Story μας πάει σε ένα γαλαξία πολύ, πολύ μακριά για να μας φέρει πιο κοντά στο μυαλό και την ψυχή του πρωταγωνιστή, πριν ακόμα συναντήσει τον Luke Skywalker, τον Obi-Wan Kenobi ή τη Leia Organa, αλλά όταν πρωτογνωρίζει το απόλυτο, τριχωτό, έτερο ήμισυ του, τον Chewbacca.

Το πρώιμο παρελθόν του Han Solo αποδεικνύεται εξίσου ενδιαφέρον με τη μετέπειτα επική διαδρομή του μέσα από την πένα του θρυλικού Lawrence Kasdan («Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται», «Η Μεγάλη Ανατριχίλα») -που συνέγραψε το σενάριο με τον φανατικό του saga γιο του Jonathan Kasdan- και τη σίγουρη σκηνοθεσία του βραβευμένου με Όσκαρ Ron Howard («Ένας Υπέροχος Άνθρωπος»).

Ο Alden Ehrenreich («Χαίρε, Καίσαρ!») αναλαμβάνει το βαρύ πυροβολικό και ενσαρκώνει τον ρόλο του νεαρού Han Solo, που έκανε διάσημο τον Harrison Ford, πλαισιωμένος από μερικά από τα πιο δυνατά ονόματα του χώρου. Ο τρεις φορές υποψήφιος για Όσκαρ Woody Harrelson («Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι») υποδύεται τον ανορθόδοξο μέντορα του Solo, ο πολυσχιδής Donald Glover («Atlanta») ενσαρκώνει τον άσπονδο φίλο Lando Calrissian, η «Μητέρα των Δράκων» Emilia Clarke («Game of Thrones») παίζει το κορίτσι των ονείρων του πιο αγαπημένου απατεώνα του διαστήματος και ο ξεχωριστός Paul Bettany («Εκδικητές: Η εποχή του Ultron») ερμηνεύει την εγκληματική φυσιογνωμία του Dryden Vos. Συμμετέχει η ανερχόμενη Phoebe Waller-Bridge («Fleabag») και ο Joonas Suotamo ως συγκυβερνήτης Chewbacca.

Πάμε να δούμε 8 trivia για τα γυρίσματα της ταινίας!

1. Στα γυρίσματα του The Force Awakens, ο βετεράνος σεναριογράφος βρέθηκε στη μοναδική θέση να γράφει για μια καινούρια περιπέτεια του Han Solo, ενώ τον έβλεπε να πεθαίνει για τις ανάγκες της ταινίας που γυριζόταν παράλληλα. Ήταν μία σπάνια στιγμή για έναν σεναριογράφο και μία μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσει τον χαρακτήρα.

2. Ο Kasdan μοιράζεται με τον γιο και συν-σεναριογράφο Jonathan Kasdan, την αγάπη για τα γουέστερν.

3. Ο Jonathan Kasdan που ήταν στο γύρισμα κατά τη διάρκεια της παραγωγής του Solo, είδε τον Alden Ehrenreich να ζωντανεύει τον Han στο πανί. «Ο Han είναι σίγουρος για τον εαυτό του και αστείος, αλλά και ανασφαλής και συμπαθής. Ο Alden είναι τέλειος για τον ρόλο και ήταν θαυμάσιο να τον βλέπω να ερμηνεύει» σχολιάζει ο σεναριογράφος.

4. Μία πτυχή της ιστορίας που οι δύο σεναριογράφοι ήθελαν να εξετάσουν περισσότερο από τις άλλες ταινίες ήταν η σχέση μεταξύ του Han και του Chewbacca. Ως συγγραφικό δίδυμο πατέρα-γιου, ο καθένας βρήκε σ΄ αυτό το αχώριστο ντουέτο τις πιο αγαπητές αξίες των πρώτων ταινιών του Star Wars. «Μου αρέσει αυτή η σχέση» λέει ο πατέρας Kasdan. «Μου αρέσουν όλες εκείνες οι αξίες που βγάζουν στον άλλον, τον καλύτερο εαυτό τους». «Είχαν μία φοβερή συνεργασία» συμφωνεί ο Jonathan. «Ήταν φορτισμένη με αγάπη, ποτέ δεν ήταν σκληρή ή εχθρική και μοιράζονταν πραγματική οικειότητα».

5. Εξίσου σημαντικό για τους δύο Kasdans ήταν να δημιουργήσουν μία ιστορία που δεν μοιάζει με καμία άλλη από το περίφημο σύμπαν. Θέλανε η ταινία να διηγείται την πιο επικεντρωμένη στους χαρακτήρες ιστορία, αλλά και να τιμά την κληρονομιά του saga. «Είναι μία ιστορία που προέρχεται από κλασική αφήγηση» λέει ο Lawrence. «Είναι μία ιστορία για κάποιον που σφυρηλατείται στο χωνευτήρι της ζωής, στον κίνδυνο, στη βία και στην αγάπη. Έχει να κάνει με το πώς κάποιος διαμορφώνεται».

6. Ο Howard προσθέτει: «Αυτή η ταινία έχει νεανική ενέργεια και στυλ. Είναι συνεπής στην αισθητική του Star Wars, αλλά πιο σύγχρονη παρά νοσταλγική. Είναι η πρώτη πραγματική μελέτη ενός χαρακτήρα στο σύμπαν αυτό. Η ιστορία αντανακλά το πνεύμα των πρώτων ταινιών σε συνδυασμό με την ελαφρότητα, τον θεματικό πυρήνα, τη δράση και ένα συναρπαστικό σύμπαν, που είναι διασκεδαστικό και την ίδια στιγμή σε βάζει σε σκέψεις».

7. Μία ιδιαίτερα απαιτητική σκηνή δράσης ήταν ο αγώνας ταχύτητας στον οποίο συμμετέχει ο Han με το speeder του, για τις ανάγκες του οποίου η δημιουργική ομάδα έπρεπε να σχεδιάσει μερικά φανταστικά οχήματα. Η ανάπτυξη του speeder ήταν χρονοβόρα διαδικασία με απαιτούσε τη συνεργασία διαφορετικών τμημάτων της παραγωγής. Πολλές διαφορετικές ομάδες δούλεψαν στην Αγγλία και την Αμερική για να καταλήξουν τελικά σε κάτι που ικανοποιούσε τους πάντες. ΟΙ δημιουργοί κατέληξαν σε ένα speeder που είναι μπλε με άσπρες αγωνιστικές ρίγες και λίγο χτυπημένο, αφού ο Han το έχει κλέψει και έχει ήδη ιστορία πίσω του. Οδηγείται σαν αγωνιστικό και πάει σφαίρα. Η πραγματική πρόκληση ήταν να φαίνεται κανονικό όχημα αλλά χωρίς ρόδες, προφανώς γιατί τα speeders του Star Wars δεν έχουν ελαστικά. Κατά τα άλλα, το όχημα πρέπει να αντέχει σε απότομες γωνίες, σε διαφορετικές επιφάνειες, στην άσφαλτο, στο τσιμέντο και να κάνει ό,τι κάνει ένα κανονικό αυτοκίνητο. Η σκηνή του αγώνα ταχύτητας σχεδιάστηκε έτσι ώστε να φανούν τα ελαττώματα του Han. Χτυπάει πράγματα που μπορούν να εκραγούν και κανείς δεν ξέρει στ’ αλήθεια αν έχει τον έλεγχο.

8. Φτιάχτηκαν πάνω από 1000 κοστούμια για την ταινία. Τα ρούχα του Han Solo είναι πιστά στο στυλ του και έχουν επιρροές από ρούχα της δεκαετίας του ’70 και των κλασικών ταινιών γουέστερν, αλλά και ροκ συγκροτημάτων όπως οι The Clash.

24 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood

Συντελεστές
Executive Producers: Lawrence Kasdan, Jason McGatlin, Phil Lord, Christopher Miller
Παραγωγοί: Kathleen Kennedy, Allison Shearmur, Simon Emanuel
Σενάριο: Jonathan Kasdan & Lawrence Kasdan
Σκηνοθεσία: Ron Howard
Παίζουν: Alden Ehrenreich, Woody Harrelson, Emilia Clarke, Donald Glover, Thandie Newton, Phoebe Waller-Bridge and Paul Bettany
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Bradford Young
Σχεδιασμός παραγωγής: Neil Lamont

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;