Αυτές είναι οι αλλαγές που φέρνει ο νέος κανονισμός της Ε.Ε για τα προσωπικά δεδομένα στο διαδίκτυο
Οι αλλαγές που περιμένε ο κόσμος αρκετό καιρό!

Οι αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν στις 25 Μαΐου μας αφορούν όλους.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέσπισε νέο κανονισμό που αφορά τον τρόπο που «κινούνται» τα προσωπικά δεδομένα του εκάστοτε πολίτη στο διαδίκτυο, και από αύριο, 25 Μαϊου θα υπάρχουν αλλαγές που τα αφορούν.

Συγκεκριμένα, ο νέος ευρωπαϊκός κανονισμός αναφέρεται στη συλλογή και τη μεταχείριση των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο. Ήδη πολλές εταιρείες έχουν ξεκινήσει να στέλουν ειδοποιήσεις στους Ευρωπαίους χρήστες του διαδικτύου, ζητώντας τους να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία τους και να δηλώσουν ότι συμφωνούν να χρησιμοποιηθούν τα στοιχεία τους για διάφορες ενημερώσεις.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχεις «συναντήσει» στο e-mail σου διάφορα μηνύματα από εταιρείες που προωθούν διαφόρων ειδών πράγματα και γυρνάς το κεφάλι σου σκεπτόμενος πως κατάφεραν να σου στείλουν την οποιαδήποτε πληροφορία. Αυτό πλέον θα σταματήσει και θα συμβαίνει μόνο άμα δεχτείς τους όρους. Με λίγα λόγια ο κανονισμός διασφαλίζει την ασφάλεια των Ευρωπαΐων χρηστών.

Σύμφωνα με το Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αν κάποια εταιρεία παραβεί τον κανονισμό, θα βρεθεί αντιμέτωπη με βαριές ποινές και τα ποσά που θα πρέπει να καταβληθούν δε θα είναι μικρά.

Μετά το μεγάλο σκάνδαλο που ξέσπασε με τη Gambrige Analytica και την εμπλοκή του Facebook, οι «ζώνες» σφίγγουν για τις εταιρείες, που πλέον δε θα μπορούν να να έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τα δεδομένα κανενός αν δεν υπάρχει η νόμιμη συγκατάθεση.

Oι πιο συχνές πληροφορίες που χρησιμοποιούνται είναι : το όνομα και και το επίθετο, ο αριθμός ταυτότητας, η διεύθυνση κατοικίας, ο κώδικας διαδικτυακού πρωτοκόλλου αλλά και η ηλεκτρονική διεύθυνση.

Οι αλλαγές που έρχονται δε θα είναι ιδιαίτερα αντιληπτές από τους πολίτες, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως θα βλέπουμε λιγότερες διαφημίσεις.

Δες και αυτό: H NASA και η Uber ετοιμάζουν ιπτάμενα ταξί και είναι πραγματικά απίστευτο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;