Επίδομα στέγασης: Πόσοι θα το πάρουν και πότε ξεκινούν οι αιτήσεις;
Επίδομα στέγασης: Δείτε αναλυτικά!

Πολλές είναι οι απορίες που έχουν προκύψει από την ανακοίνωση πως θα ξεκινήσει να χορηγείται ένα νέο επίδομα σε χιλιάδες πολίτες της χώρας. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Υπουργείου εργασίας, το νέο επίδομα στέγασης θα χορηγείται σε πάνω από 1,3 εκατομμύριο πολίτες που πληρώνουν ενοίκιο αλλά και έχουν στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας, και θα κριθούν ως δικαιούχοι με βάση τα εισοδηματικά τους κριτήρια.

Το εισοδηματικό όριο για το επίδομα στέγασης θα είναι τα 8.000 ευρώ για έναν ενήλικα, στα οποία προστίθενται 4.000 ευρώ για κάθε παιδί ή άλλο ενήλικο που βρίσκεται στο νοικοκυριό.

Η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων για το επίδομα στέγασης πρόκειτα να ανοίξει για τους δικαιούχους από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Το νοικοκυριό που θα κριθεί μέτα από την ηλεκτρονική αίτηση δικαιούχο, θα λαμβάνει μηνιαίως από 70 ως 210 ευρώ το μήνα, που αναλύονται ως εξής: 70 ευρώ για τον δικαιούχο ενήλικα και 35 ευρώ για κάθε άλλο ενήλικα ή παιδί στο νοικοκυριό. Όπως και με το ΚΕΑ, όλη η διαδικασία θα γίνεται ψηφιακά, χωρίς χρήση έντυπων εγγράφων.

Ειδική πρόνοια θα υπάρχει για τις μονογονεϊκές οικογένειες, όπου ο ενήλικας θα εισπράττει το αντίστοιχο ποσό που αφορά τον ίδιο και έναν δεύτερο ενήλικα, πριν προστεθούν τα ποσά των παιδιών.
Ανάλογη ειδική πρόνοια αφορά επίσης τις περιπτώσεις δικαιούχου ενήλικα με αναπηρία.

Ο δικαιούχος πρέπει να έχει καταθέσει στην εφορία το ενοικιαστήριο ή το αποδεικτικό της τράπεζας ότι πληρώνει το δάνειό του ενώ από τη ρύθμιση εξαιρούνται όσοι είναι στο νόμο Κατσέλη-Σταθάκη.

Το επίδομα θα πιστώνεται κάθε μήνα κατ’ ευθείαν στο λογαριασμό που έχει δηλώσει ο δικαιούχος.

Δείτε επίσης: Επίδομα στέγασης: Δες ΕΔΩ τα κριτήρια και τα ποσά για τους δικαιούχους!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;