7.900 ΜΟΝΙΜΕΣ θέσεις εργασίας έρχονται στο Δημόσιο!
Δείτε αναλυτικά!

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο 105,5, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κα Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε πως ο αριμθός των μόνιμων θέσεων εργασίας που θα ανοίξουν στο Δημόσιο το 2019 θα ανέρχεται στις 7.900.

Ο αριθμός αυτός προκύπτει μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τους Θεσμούς και με βάση τη συμφωνία για αναλογία 1:1 (μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση το 2018) σε συνδυασμό με τις προβλέψεις του υπουργείου για τις αποχωρήσεις το 2018.

Όπως επεσήμανε η κα Γεροβασίλη, αν ίσχυε ο κανόνας 1:5 (μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις), όπως επαγγέλλεται ότι θα εφαρμόσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τότε οι προσλήψεις θα περιορίζονταν στις 1.580. Αν ληφθούν υπόψη οι ανελαστικές προσλήψεις που γίνονται κάθε χρόνο στην Αστυνομία, στις Ένοπλες Δυνάμεις κ.α., τότε στην πραγματικότητα δεν θα απέμενε καμία πρόσληψη στο Δημόσιο, διευκρίνισε.

Όταν η υπουργός κλήθηκε να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ περί πλεονάζοντος ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία, σημείωσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης παρόλο που επιχειρεί να αποτινάξει από πάνω του τον τίτλο του υπουργού των απολύσεων, τελικά δεν τα καταφέρνει και συνεχώς εφευρίσκει πλεονάζον προσωπικό, το οποίο δεν υπάρχει και γι αυτό δεν μπαίνει πλέον σε συζήτηση από τους Θεσμούς».

«Ο κ. Μητσοτάκης απλά εκφράζει το βαθύ ιδεολογικό του αφήγημα, το οποίο λέει «δεν θέλω να μεταρρυθμίσω το Δημόσιο, θέλω να το εξαφανίσω και να εκχωρήσω αρμοδιότητες και υπηρεσίες στον ιδιωτικό τομέα» υποστήριξε η κ. Γεροβασίλη.

Επιπλέον, από τη διαπραγμάτευση στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης προέκυψε ότι οι μεταρρυθμίσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη υλοποιούνται χωρίς καθυστερήσεις, εντός των χρονικών ορίων που έχουν τεθεί. Πρόκειται για τις επιλογές των επιτελικών στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης και των διοικητικών και τομεακών γραμματέων, την κινητικότητα (μετατάξεις, αποσπάσεις), τα ψηφιακά οργανογράμματα, την αξιολόγηση, δράσεις για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, την κωδικοποίηση της νομοθεσίας κ.λπ.

«Είμαστε σε μια διαδικασία όχι μόνο επίσπευσης αλλά εμπέδωσης μιας μεταρρυθμιστικής διαδικασίας που θα φέρει το Δημόσιο σε αντιστοιχία με την εποχή μας και στις απαιτήσεις των πολιτών» τόνισε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;