Λίγη καλή θέληση!
Υπάρχουν περιπτώσεις και περιπτώσεις, ιστορίες και ιστορίες. Δυσκολίες μικρές και δυσκολίες μεγάλες, προβλήματα αξεπέραστα και προβλήματα που βρίσκονται μόνο στο μυαλό μας.

Υπάρχουν πράγματα που δεν μπορείς να ελέγξεις, συμφωνώ. Αλλά είναι γεγονός ότι μερικές φορές τα μεγαλοποιούμε και εμείς τα θέματα. Έχουμε μια εικόνα στο μυαλό μας για το πώς πρέπει να γίνουν κάποια πράγματα και αν δεν γίνουν έτσι, τρελαίνεται το μυαλό μας.

Από πού να το πιάσεις και πού να το αφήσεις. Στα προσωπικά; Στις φιλίες; Στη δουλειά; Στο σπίτι; Οπουδήποτε μπορεί να συμβεί αυτό. Ειδικά όταν όλο αυτό έχει να κάνει και με άλλους ανθρώπους το άγχος αυξάνεται, πολλαπλασιάζεται και γίνεται βάρος στην πλάτη που στο τέλος δεν σε αφήνει να απολαύσεις τίποτα.

Όμως η λύση είναι απλούστερη από όσο φανταζόμαστε. Λίγη καλή θέληση. Λίγη ελαστικότητα και λίγη προσαρμοστικότητα. Δεν θέλει πολύ. Ένα χαμόγελο και να πεις “δεν θα πεθάνουμε κιόλας, ό,τι έγινε, έγινε”. Μία διευκόλυνση σε έναν άνθρωπο που θέλει να κάνει κάτι αλλά έχει δυσκολίες. Λίγη εμπιστοσύνη και όχι κακές και αρνητικές σκέψεις. Λίγη υπομονή και όλα λύνονται.

Θα μου πείτε ότι είναι και μερικές φορές που δεν γίνονται αυτά, που τελειώνει η καλή θέληση, που δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη. Λογικό και σωστό, και το αντιλαμβάνομαι. Αλλά από το να κάνεις χαμό με τον παραμικρό, είναι σαφώς προτιμότερο να μην μιλάς αμέσως αλλά να προσπαθείς να βρεις μία λύση, έστω και μέσα στον πανικό σου.

Γιατί τα λέω όλα αυτά; Γιατί πολλούς καβγάδες και πολλά στραβά θα τα αποφεύγαμε αν είχαμε λίγη καλή θέληση. Και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά. Τα τελευταία χρόνια, λίγο τα προβλήματα, λίγο τα άγχη, λίγο όλη η κατάσταση, έχουμε γίνει οξύθυμοι, με αποτέλεσμα να μην ακούμε και μόνο να φωνάζουμε. Και αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους για το ότι δεν μπορούμε πλήρως να συνεννοηθούμε, ούτε για τα πιο απλά πράγματα.

Στην ουσία οι αιτίες είναι πολύ μικρές, πολύ ασήμαντες. Άλλωστε για όλα υπάρχει μία λύση. Και δεν είναι ο τσακωμός αυτή η λύση. Στην τελική, ότι δεν λύνεται κόβεται και αυτό είναι πολύ πιο αναίμακτο από πολλές άλλες λύσεις, και καλά πιο διπλωματικές.

Γι’αυτό παιδιά μου, υπομονή. Υπομονή και εντύπωση. Και λίγη καλή θέληση να λύσουμε τα προβλήματα που προκύπτουν και να προχωράμε παρακάτω χωρίς να χαλάμε τις καρδιές μας. Στόχος είναι να ολοκληρώνουμε τις δουλειές μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όχι να γινόμαστε “κολλητοί”. Ειλικρίνεια, υπομονή, προσαρμοστικότητα και καλή θέληση.

ΥΓ: “Φιλοσοφικό” το σημερινό, αλλά πολύ χρήσιμο αν το κρατήσουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας. Μας γλιτώνει από νεύρα και χαπάκια! ☺

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;