Διεθνής Ημέρα Μουσείων: ΔΩΡΕΑΝ η είσοδος στα Μουσεία της χώρας!
Για άλλη μια χρονια η Διεθνής Ημέρα Μουσείων, τιμάται στη χώρα μας!

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 να γιορτάζεται στις 18η Μαΐου η Διεθνής Ημέρα Μουσείων (International Museum Day).

Το μήνυμα αυτής της επετείου είναι να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών «με σκοπό την ενίσχυση της μόρφωσης, την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των λαών».

Κάθε χρόνο, παράλληλα με το γενικότερο μήνυμα του εορτασμού, διερευνάται σ’ όλες τις χώρες-μέλη του ICOM, με ομιλίες, εκθέσεις, συναντήσεις και άλλες εκδηλώσεις, ένα ειδικό θέμα που συνδέεται με τα μουσεία και το ρόλο τους στη σύγχρονη κοινωνία.

Με την ευκαιρία του εορτασμού, το Ελληνικό Τμήμα του ICOM διοργανώνει κατά τον μήνα Μάιο ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις σ’ ολόκληρη την Ελλάδα. Επίσης τιμά κάθε χρόνο ένα ή περισσότερα ελληνικά μουσεία, όπου πραγματοποιείται η κεντρική εκδήλωση του εορτασμού.

** Τη 18η Μαΐου, η είσοδος σε όλα τα μουσεία είναι ελεύθερη. **

Όπως γίνεται κάθε χρόνο, το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM), επέλεξε ένα μουσείο ως τιμώμενο για το 2018.

Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2018 λοιπόν, είναι αφιερωμένη στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ, που βρίσκεται στην Κηφισιά.

Σκοπός του συγκεκριμένου μουσείου είναι να αναδείξει τις συλλογές και το έργο του που συνδέονται άμεσα με το θέμα του φετινού εορτασμού που είναι «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό». Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών αποτελεί μια επένδυση του Ομίλου ΟΤΕ για τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και της ιστορίας των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα. Η συλλογή του περιλαμβάνει πάνω από 3.400 αντικείμενα και πλούσιο αρχειακό υλικό με περισσότερες από 25.000 τηλεφωτογραφίες, έγγραφα, τηλεγραφήματα, χάρτες, καθώς επίσης οπτικοακουστικό υλικό. Ακόμα, με τη βοήθεια ψηφιακών τεχνολογιών, είναι εφικτή η διάδραση των επισκεπτών με τα εκθέματα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;