Φοιτητικές εκλογές 2018:  Στο Ζάππειο η ΔΑΠ της Νομικής!
Ένα μπάχαλο στη Νομική και τις φοιτητικές εκλογές 2018, κάποιοι θα ψηφίσουν Ζάππειο!

Στο Ζάππειο οδηγεί η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΝΟΠΕ (Σχολη Νομικων Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών) τις φοιτητικές εκλογές 2018 με τις υπόλοιπες παρατάξεις να διαμαρτύρονται και να τονίζουν ότι θα διεξαχθούν εντός της Νομικής Σχολής.

Το γεγονός καταγγέλουν και οι Αγωνιστικές Κινήσεις που καλούν τους φοιτητές να ψηφίσουν στο χώρο της Νομικής: «Καταδικάζουμε τη  ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, που με πραξικοπηματικό τρόπο, αποφάσισε να στήσει διασπαστική κάλπη στο Ζάππειο. Θεωρώντας το σύλλογο τσιφλίκι της αποφάσισε να τον διασπάσει με πρόσχημα την ¨ασφαλή¨ και ¨δημοκρατική¨ διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών. Είναι η ίδια η πρακτική της όμως που την διαψεύδει. Νοθείες, μπράβοι και τραμπουκισμοί της ΔΑΠ στις εκλογές Νομικής -Πολιτικού, αυθαίρετη ακύρωση των εκλογών Πολιτικού το 2016 και μη αναγνώριση της απόφασης του συλλόγου να διεξάγει ξανά εκλογές στο χώρο της σχολής, φτάνοντας στο σημείο να στήσει μόνη της 2η διασπαστική κάλπη σε άλλο χώρο. Ως Αγωνιστικές Κινήσεις, θεωρούμε ότι αυτά τα υπαρκτά προβλήματα θα απαντηθούν από τους ίδιους τους φοιτητές μέσα την μαζικοποίηση των συλλογικών διαδικασιών μας. Καλούμε τους φοιτητές να υπερασπιστούν πολιτικά το άσυλο, να απομονώσουν και να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές. Να προσδώσουμε στις φοιτητικές εκλογές μαζικό και ζωντανό χαρακτήρα. ΣΤΙΣ 16 ΜΑΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΑΣ!».

Σε παρόμοιο ύφος και η ανακοίνωση της Αριστερής Ενότητας (ΑΡ.ΕΝ): «Είναι χαρακτηριστικό οτι η ΔΑΠ ΝΟΠΕ αποχώρησε απο τα προεκλογικά ΔΣ των τριών Συλλόγων, εμφανίζοντας τα ψηφίσματα της προηγούμενης εβδομάδας που προτείνουν να μεταφερθούν οι εκλογές σε χώρο εκτός της ΝΟΠΕ, αναφέροντας προφορικά ότι οι Σύλλογοι πρέπει να κάνουν εκλογές στο Ζάππειο. Η επιλογή να προτείνουν ξαφνικά και δύο μέρες πρίν τις εκλογές άλλο χώρο εκτός του πανεπιστημιακού ασύλου δείχνει τις διαθέσεις της για αποσυσπείρωση και απομαζικοποίηση των εκλογών, αποπροσανατολίζοντας τους φοιτητές.Αυτή η στάση δεν μας φέρνει προ τετελεσμένων καθώς τα προεκλογικά ΔΣ ολοκληρώθηκαν με τη ΔΑΠ να έχει αποχωρήσει και την παρουσία όλων των υπόλοιπων πολιτικών δυνάμεων, χωρίς μάλιστα να μας κάνει την τιμή να επιστρέψει σε αυτά. Εμείς ως δυνάμεις θεωρούμε ότι δεν πρέπει να ανεχτούμε τα πολιτικά παιχνίδια της ΔΑΠ στις πλάτες των φοιτητών και πρέπει να πραγματοποιηθούν κανονικά στη ΝΟΠΕ».

Την ίδια ώρα η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ υποστηρίζει ότι «στην τρομοκρατία απαντάμε με μαζικότητα» καλώντας σε εκλογές στο Ζάππειο, στις οποίες δεν γνωρίζουμε εάν θα μετέχουν οι άλλες δυνάμεις…

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
ΗΜ
46 - 40
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;