Φοιτητικές εκλογές 2018: Δηλώσεις από μέλος της Πανσπουδαστικής - Φυσικό ΕΚΠΑ
Δείτε τι μας δήλωσε για τις φοιτητικές εκλογές 2018

Ο Kώστας Θεοδωρόπουλος Πρόεδρος στο απερχόμενο διοικητικό συμβούλιο του τμήματος Φυσικής του ΕΚΠΑ, υποψήφιος με τη Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας, μίλησε στο neolaia.gr για τις φοιτητικές εκλογές 2018

Συνέντευξη: Αλεξάνδρα Κατσαμπίρη

-Πώς σου φαίνεται η προσέλευση μέχρι στιγμής;

Είναι νωρίς ακόμα για να κρίνουμε. Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι υπάρχει άνοδος. Εμείς ως Πανσπουδαστική ελπίζουμε η προσέλευση να μεγαλώσει γιατί κατά τη γνώμη μας η αποχή σημαίνει – για την κυβέρνηση – συναίνεση στην πολιτική που μας τσακίζει το μέλλον, τις ιδέες και τη ζωή μας. Νομίζουμε ότι κανείς δεν θέλει κάτι τέτοιο. Εμείς θέλουμε οι φοιτητές να στηρίξουν την Πανσπουδαστική κίνηση συνεργασίας ώστε να στείλουμε το μήνυμα ότι δε συναινούμε στη σφαγή των δικαιωμάτων μας, την μόρφωση και τη ζωή μας.

-Γιατί λοιπόν να σας ψηφίσουν οι φοιτητές; 

Γιατί εμείς σαν Πανσπουδαστική μπορούμε να δώσουμε την εξής εγγύηση. Από την επόμενη ημέρα τις ψήφους που θα λάβουμε θα τις καταθέσουμε στον αγώνα και ο αγώνας αυτός γίνεται για να κατακτήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας, για να καρποφορήσει η ατομική προσπάθεια που κάνει ο καθένας μας στο πανεπιστήμιο του, η ατομική προσπάθεια για να βρούμε δουλειά στο αντικείμενο μας επειδή αγαπάμε την επιστήμη μας και αυτό που σπουδάζουμε και να μπορέσουμε να ζήσουμε με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Για να τα κάνουμε όλα αυτά πρέπει να οργανωθούμε μέσα από τους συλλόγους μας. Μόνο μέσα από τη Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο. Με αγωνιστές στα διοικητικά συμβούλια που να οργανώνουν τη δράση του συλλόγου και να διεκδικούν τα εξής: αύξηση χρηματοδότησης, το πτυχίο να είναι η μοναδική προϋπόθεση για τη δουλειά μας, να είναι ανώτατου επιστημονικού επιπέδου, να δουλεύουμε με δικαιώματα,  να πούμε ένα μεγάλο όχι στον πόλεμο και της συμμετοχής της χώρας μας σε αυτόν.

-Ποιο είναι δηλαδή το μήνυμα που θέλετε να περάσετε;

Ότι οι φοιτητές δεν συναινούν σε όλη αυτή τη πολιτική. Διεκδικούμε τα δικαιώματα, τις ανάγκες μας. Είμαστε εδώ την επόμενη μέρα που η κυβέρνηση θα στοχεύει για άλλη μια φορά τη δουλειά και τη μόρφωση μας, να ξέρουν ότι θα μας βρουν απέναντι τους.

-Υπάρχει κάποιο ξεχωριστό διακύβευμα στις φοιτητικές εκλογές 2018;

Σε κάθε εκλογές υπάρχει διακύβευμα κατά τη γνώμη μου. Σήμερα βέβαια με όλες αυτές τις εξελίξεις μπορούμε πιστεύω να στείλουμε ένα ξεχωριστό μήνυμα για τον πόλεμο στη Συρία, όσα γίνονται με το Ισραήλ και την Παλαιστίνη και τη συμμετοχή της χώρας μας σε όλα αυτά, δεν συμφωνούμε με αυτή την πολιτική, απαιτούμε να κλείσουν οι βάσεις της Σούδας, οι έλληνες στρατιωτικοί να γυρίσουν πίσω, καμία συμμετοχή σε αυτές τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Σε δευτερη φάση, όσον αφορά τη δήθεν ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση και μας φλομώνει στο ψέμα ότι είμαστε εδώ, κορόιδα δεν πιανόμαστε και θα είμαστε από την επόμενη μέρα στο δρόμο γιατί τη δουλειά, τη μόρφωση και τα δικαιώματα μας μόνο με τον αγώνα μπορούμε να τα κατακτήσουμε!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;