Φοιτητικές εκλογές 2018: Δηλώσεις από μέλος ΕΑΑΚ -
Δείτε τι μας δήλωσε για τις φοιτητικές εκλογές 2018

Ο Χρήστος από το Μαθηματικό Αθήνας από τα ΕΑΑΚ μίλησε στο neolaia.gr για τις φοιτητικές εκλογές 2018!

Συνέντευξη: Αλεξάνδρα Κατσαμπίρη

Πώς σου φαίνεται η προσέλευση μέχρι στιγμής; 

Υπάρχει ακόμα χαμηλή προσέλευση, παρ’όλα αυτά έχει αρχίσει να αντιστρέφεται και φαίνεται ότι θα υπάρχει μεγάλη συμμετοχή. Όλοι οι φοιτητές πρέπει επειδή είναι μια συλλογική διαδικασία να συμμετέχουν και να στηρίξουν αγωνιστικά ψηφοδέλτια.

Γιατί να ψηφίσουν οι φοιτητές το σχήμα σας; 

Γιατί είναι η δύναμη που εγγυάται ότι το φοιτητικό κίνημα θα βγει στο προσκήνιο και θα διεκδικήσει τα σύγχρονα δικαιώματα του για δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους, να μη μπουν δίδακτρα στα μεταπτυχιακά, συζήτηση που έχει ήδη ανοίξει. Γιατί είναι η δύναμη που μαζί με τους φοιτητές μέσα από ανοιχτές συνελεύσεις αμεσοδημοκρατικά θα δώσει τους αγώνες την επαύριο μετά τις εκλογές.

Τι μήνυμα θέλετε να περάσετε;

Το μήνυμα που θέλουμε να δώσουμε μέσα από τη ψήφο στην ΕΑΑΚ είναι πρώτα απ’ όλα στην κυβέρνηση και απευθείας στον Υπουργό Παιδείας Γαβρόγλου με το νομοσχέδιο του που κλείνει την πόρτα στα πιο φτωχά κοινωνικά στρώματα. Να δώσουμε μηνύματα ότι τα δικαιώματα μας για μόρφωση, εργασία, δωρεάν παιδεία θα τα διεκδικούμε από τώρα!

Υπάρχει κάποιο ξεχωριστό διακύβευμα στις φοιτητικές εκλογές 2018; 

Κατά τη γνώμη μου το διακύβευμα που έχουν αυτές οι εκλογές καθορίζεται και από την πραγματικότητα που βρισκόμαστε. Πριν ένα μήνα έγινε η ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία, οξύνεται ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός, τα βλέπουμε καθημερινά στα ΜΜΕ. Αυτό λοιπόν που πρέπει να αποτυπωθεί είναι ότι η νεολαία δεν θα γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, δε θα εμπλακεί σε πολέμους και θα παλέψει για την ειρήνη.

Το δεύτερο και εξίσου σημαντικό είναι το αντικυβερνητικό στίγμα που πρέπει να έχουν οι φοιτητικές εκλογές 2018, στην πιο “επιτυχημένη” κυβέρνηση που έχει περάσει νομοσχέδια στο όνομα της Αριστεράς να ηττηθούν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;