Αγίου Πνεύματος 2018: Ποιοι θα δουλέψουν και ποιοι όχι;
Αυτή είναι η ημερομηνία που πέφτει η ημέρα του Αγίου Πνεύματος 2018!

Ο Μάιος ήρθε και ο καιρός ολοένα και γίνεται πιο ζεστός θυμίζοντας καλοκαίρι. Έτσι η ημέρα του Αγίου Πνεύματος 2018, θα είναι μία τέλεια ευκαιρία για πολλούς, να κάνουν μία μικρή απόδραση από τη ζωή στην πόλη, κι από το άγχος και να κάνουν σύντομες διακοπές!

Η γιορτή του Αγίου Πνεύματος 2018, πέφτει στις 28 Μαΐου, που ο καιρός θα έχει γίνει πια καλοκαιρινός και σίγουρα θα κάνουμε έστω μία εξόρμηση στη θάλασσα..

Ωστόσο, η συγκεκριμένη ημέρα δεν αποτελεί για όλους -δυστυχώς- ημέρα αργίας.

Ανοιχτές θα παραμείνουν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και τα καταστήματα, ενώ αποτελεί νομοθετημένη αργία για τις τράπεζες και τους τραπεζοϋπαλλήλους και όλα τα υποκαταστήματα των τραπεζών σε όλη την χώρα, τα οποία και θα παραμείνουν κλειστά. Παράλληλα όσον αφορά τα καταστήματα πολλοί είναι οι εμπορικοί σύλλογοι των πόλεων της χώρας που ανακοινώνουν κάθε χρόνο ότι θα παραμείνουν κλειστά.

Οι εμπορικοί σύλλογοι Θεσσαλονίκης, Τρικάλων, Βόλου, Βέροιας, Χαλκίδας, Κόρινθο, Κατερίνης, Δράμας, Άργους και Καλαμάτας πέρσι ανακοίνωσαν ότι τα καταστήματα του Αγίου Πνεύματος θα παρέμεναν κλειστά. Ενώ αναμενεται η φετινή τους ανακοίνωση.

Εργασία την ημέρα της γοιρτής του Αγίου Πνεύματος 2018 – Τι ισχύει;

Όπως ορίζεται από τις σχετικές διατάξεις του νόμου, και εκτός εξαιρέσεων που προβλέπονται, οι εργαζόμενοι θα προσέλθουν κανονικά στη δουλειά τους, δικαιούμενοι το ημερομίσθιό τους. Στο Δημόσιο, αντίθετα, έχει ορισθεί ως επίσημη ημέρα αργίας. Επίσης σε διάφορες περιοχές της χώρας εθιμοτυπικά καταστήματα παραμένουν κλειστά.

Όσοι εργαζόμενοι δεν προσέλθουν στην εργασία τους (αδικαιολόγητα) δεν δικαιούνται το ημερομίσθιο της ημέρας αυτής το οποίο και θα αφαιρεθεί από τις αποδοχές τους. Στην περίπτωση που οι ημερομίσθιοι που δεν εργαστούν, δεν δικαιούνται αμοιβή αφού δεν ορίζεται με διάταξη νόμου η πληρωμή του ημερομισθίου σε μη εξαιρέσιμες αργίες.

Οι αμειβόμενοι με μηνιαίο μισθό που δεν θα εργαστούν θα λάβουν το μισθό τους χωρίς προσαύξηση, ενώ αν εργαστούν δικαιούνται επί πλέον 1/25 του μισθού του. Προσαύξηση κατά 75% οφείλεται μόνο στις περιπτώσεις που υπάρχει σχετικός όρος για καταβολή του σε Σ.Σ.Ε. ή Δ.Α., καθορίζει δηλαδή την ημέρα αυτή ως υποχρεωτική αργία.

Ως αργία έχει επίσης αναγνωρισθεί η ημέρα εορτασμού του Αγίου Πνεύματος, σύμφωνα με ειδικές διατάξεις συλλογικών συμβάσεων εργασίας ή άλλων αποφάσεων για κατηγορίες εργαζομένων, όπως:

Βιβλιοπωλείων, Διαγνωστικών Κέντρων, Δημοσιογράφους Περιοδικών, Εργοδηγούς Σχεδιαστές, Οίκων Ευγηρίας, Εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλίας κλπ, Ηλεκτροτεχνίτες Βιομηχανίας και Καταστημάτων, Θυρωρούς, Καπνοβιομηχανιών, Κλινικών, Ξυλεμπορικών Καταστημάτων (Αθηνών – Πειραιώς – Περιχώρων), Περιοδικών, Πετρελαιοειδών επιχειρήσεων, Πρακτορείων Ναυτιλιακών κλπ., Ραδιοηλεκτρολόγους – Ραδιοτεχνίτες βιομηχανίας, Ραδιοφωνικών Σταθμών, Ραδιοφώνου Τεχνικούς, Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών Γραφείων, Τηλεοπτικών Σταθμών, Τηλεοράσεως τεχνικούς Β. Ελλάδος, Τυπογράφους Επαρχιακών Εφημερίδων, Φορτοεκφορτωτές Ημερήσιων Εφημερίδων, Φροντιστηρίων Μέσης, Ανώτερης, Ανώτατης Εκπαίδευσης, και Ξένων Γλωσσών, Φωτοστοιχειοθέτες, Χειριστές βιομηχανικών κλπ επιχειρήσεων, Λατομείων Πέτρας-Μαρμάρου και Τεχνικών Έργων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;