5+1 ταινίες για εσένα που έχεις «επαναστατικό» χαρακτήρα!
Ταινίες γεμάτες επανάσταση!

Οι ταινίες έχουν τη «μαγική» ιδιότητα να μας μεταφέρουν το «κλίμα» άλλων εποχών, να μας μαθαίνουν διάφορες καταστάσεις και να μας ξεκουράζουν όταν είμαστε σπίτι!

Αυτή τη φορά, είσαι σπίτι και έχει «ξυπνήσει» μέσα σου ο επαναστάτης; Υπάρχουν ταινίες που μπορείς να δεις και να βγάλεις από μέσα σου εκείνον τον επαναστατικό χαρακτήρα που έκρυβες!

Αυτές είναι οι ταινίες που μπορείς να απολαύσεις:

1.The People vs. Larry Flynt

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

Βασισμένη στην αληθινή ιστορία του εκδότη του φημισμένου περιοδικού Hustler, ο οποίος μηνύθηκε από την εκκλησία και έμεινε παράλυτος από την σφαίρα ενός φανατικού.

2.Malcolm X

Ένα παθιασμένο πολιτικό έπος με σπουδαίες ερμηνείες. Ο σημαντικότερος Αφρο-αμερικανός σκηνοθέτης Σπάικ Λι σκηνοθετεί τη ζωή και τη δράση του χαρισματικού μαύρου ηγέτη Malcom X, που ξεκίνησε ως μικροκακοποιός του Χάρλεμ, ασπάστηκε τον Ισλαμισμό μέσα στις φυλακές και στη συνέχεια, έγινε μια από τις πιο ριζοσπαστικές μορφές του αφροαμερικανικού κινήματος, ως τη στιγμή της δολοφονίας του, το 1965. Το σενάριο βασίζεται στην αυτοβιογραφία του παγκοσμίου φήμης ριζοσπάστη και οραματιστή, που έμελλε να αλλάξει το κοινωνικοπολιτικό τοπίο της Αμερικής για πάντα.

3.Bloody Sunday

Η Ματωμένη Κυριακή είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα γεγονός που έλαβε χώρα στο Ντέρρυ της Βόρειας Ιρλανδίας, στις 30 Ιανουαρίου 1972.

Σε μια πορεία διαμαρτυρίας που οργανώθηκε από την Ένωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα της Βόρειας Ιρλανδίας, για την κατάσταση που επικρατούσε στη Βόρεια Ιρλανδία σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, στην περιοχή Μπόγκσαϊντ, 26 άτομα πυροβολήθηκαν από τα μέλη του 1ου Τάγματος του Βρετανικού Συντάγματος Αλεξιπτωτιστών

4. Che: Part One

Το 1956 ο νεαρός, επαναστάτης Τσε Γκεβάρα ενώνεται με την ομάδα εξόριστων στρατιωτών του Φιντέλ Κάστρο. Δυο χρόνια μετά, οι προσπάθειες τους αποδίδουν καρπούς και ρίχνουν την κυβέρνηση του δικτάτορα Μπατίστα..

5.Che: Part Two

Το δεύτερο μέρος της βιογραφίας του Ερνέστο Γκεβάρα ξεκινάει το 1965, όταν ο Τσε φεύγει για να οργανώσει μια καινούρια επανάσταση στη ταραγμένη πολιτικά Βολιβία.

+1 Braveheart

Η Σκωτία του 13ου αιώνα στενάζει κάτω από τον ζυγό των άγγλων κατακτητών. Ένα μέρος του λαού συνεργάζεται με τους άγγλους ενώ μια μερίδα αντιστέκεται. Ο William Wallace μόλις έχει επιστρέψει από την Ευρώπη και το μόνο που θέλει είναι να ζήσει ειρηνικά. Όταν όμως σκοτωθεί η αγαπημένη του Μάριον, θα κηρύξει πόλεμο κατά των Άγγλων και σύντομα θα γίνει ο αρχηγός των εξεγερμένων και ο φόβος του βασιλιά της Αγγλίας.

Δες και αυτό: 5 ταινίες για εσένα που έχεις μια μικρή αγάπη για τα βαμπίρ!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;