ΑΣΕΠ: Μεγάλα προβλήματα με τις 8.166 μόνιμες θέσεις εργασίας της 3Κ/2018 - Τι συμβαίνει;
ΑΣΕΠ: Δείτε αναλυτικά!

Δυσκολίες έχουν δημιουργηθεί αναφορικά με τις διαδικασίες που προηγούνται της ανακοίνωσης των οριστικών αποτελεσμάτων για τις 8.166 μόνιμες θέσεις εργασίας της προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ, στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των Δήμων της χώρας.

Σε πολλούς από τους Δήμους, οι δήμαρχοι έχουν “μπλοκάρει” τις διαδικασίες πρόσληψης, αφού έχει διαπιστωθεί πως πολλοί από τους αιτούντες έχουν υποβάλλει ψεύτικα δικαιολογητικά ή λάθος μόρια σχετικά με τα κοινωνικά τους κριτήρια. Φοβόνται λοιπόν, να προσλάβουν κάποιον ο οποίος αργότερα θα αποδειχθεί πως έχει καταθέσει πλαστά χαρτιά, αδικώντας ενδεχομένως άλλους ενδιαφερόμενους πολίτες που έμειναν εκτός, καταθέτοντας τα πραγματικά τους στοιχεία.

Οι δήμοι αυτοί περιμένουν το ΑΣΕΠ να εκδώσει τους οριστικούς πίνακες των επιτυχόντων οι οποίοι λόγω του ελέγχου που πρέπει να γίνει σε κάθε μια περίπτωση αναμένονται μέσα στο καλοκαίρι, ίσως και αργότερα. Πολλοί δήμαρχοι στην ουσία έχουν τρομοκρατηθεί με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τα πλαστά δικαιολογητικά και ειδικά μετά το περιστατικό που συνέβη στο δήμο Πειραιά όπου επιτυχών του διαγωνισμού με ειδικότητα οδηγού πήγε να εργαστεί και διαπιστώθηκε ότι δεν έχει επαγγελματικό δίπλωμα οδήγησης!

Την ίδια στιγμή το ΑΣΕΠ εκτός από τον έλεγχο που πρέπει να κάνει στις 120.000 αιτήσεις που κατατέθηκαν πρέπει να ελέγξει και τις χιλιάδες ενστάσεις που του έχουν κατατεθεί από μετέχοντες στον διαγωνισμό οι οποίοι θεωρούν ότι αδικήθηκαν με βάσει τα αποτελέσματα των προσωρινών πινάκων. Οι συµβασιούχοι που δεν κατάφεραν να προσληφθούν είναι αποφασισμένοι να φτάσουν το θέµα έως το τέλος και δεν προτίθενται να καταθέσουν εύκολα τα όπλα. Χιλιάδες είναι αυτοί που έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη ζητώντας την παράταση των συμβάσεων τους και την παραµονή τους στις θέσεις εργασίας τους. Προς το παρόν οι εποχικοί υπάλληλοι στους Δήµους Παλλήνης, Αγίου Δηµητρίου, Σιθωνίας έχουν κερδίσει την επαναπρόσληψή τους, ενώ σε εκκρεμότητα βρίσκονται ακόµα δεκάδες δικαστικές αποφάσεις και ασφαλιστικά μέτρα για άλλους δήµους.

Αυτοί που έχουν πιάσει δουλειά είναι μόνοι οι συμβασιούχοι – παρατασιούχοι, καθώς είναι γνωστοί στο εκάστοτε δήμο οι οποίοι όμως δεν ξεπερνούν το 30% από το σύνολο των προσληφθέντων. Υπάρχουν μάλιστα και περιπτώσεις δήμων όπως το Μαρούσι όπου οι παλιοί συμβασιούχοι – παρατασιούχοι ανέρχονται μόλις στο 10%των εργαζομένων που πέτυχαν στο διαγωνισμό, σύμφωνα πάντα με τους προσωρινούς πίνακες.

Πηγή: dikaiologitika.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Άρη
57'
1 - 1
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΑΕΚ
19'
1 - 0
Παν
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
ΗΜ
46 - 37
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;