Έρευνα: Οι 7 λόγοι που μπορεί να μη λειτουργήσει η σχέση σου!
Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από 5 διαφορετικά πανεπιστήμια κατέληξε στα 7 "dealbreakers".

Συμβαίνει σε πολλούς ενώ θέλουν να κάνουν μια σχέση να μη βρίσκουν τον κατάλληλο άνθρωπο. Μια έρευνα που έγινε από πέντε διαφορετικά πανεπιστήμια και δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Personality and Social Psychology Bulletin διαπίστωσε ότι δε πρέπει να κατηγορούμε τη τύχη μας αλλά τα αρνητικά χαρακτηριστικά μας.

Οι άνθρωποι δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα στις αρνητικές ιδιότητες απ’ ότι στις θετικές. Τα αρνητικά μας χαρακτηριστικά παίζουν πολύ πιο σημαντικό ρόλο τελικά απ’ ότι τα θετικά στις σχέσεις μας.

Έτσι, ακόμη και αν κάποιος έχει μια σειρά από θετικές ιδιότητες, τα ένα ή δύο αρνητικά του χαρακτηριστικά, μπορεί να είναι αρκετά για να αποφύγει κανείς τη ρομαντική σχέση μαζί του, αναφέρεται στη νέα μελέτη, η οποία επιχείρησε να εντοπίσει τους παράγοντες, οι οποίοι παίζουν τον πιο σημαντικό ρόλο στην αποφυγή μιας ρομαντικής ή σεξουαλικής σχέσης.

“Έχουμε μία γενική τάση να δίνουμε μεγαλύτερη σημασία στις αρνητικές πληροφορίες απ’ ό,τι κάνουμε για τις θετικές πληροφορίες”, δήλωσε σχετικά ο Gregory Webster, ένας εκ των συγγραφέων της μελέτης και καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν πληροφορίες από έξι ανεξάρτητες μελέτες, και συγκέντρωσαν τους κορυφαίους παράγοντες, οι οποίοι παίζουν αρνητικό ρόλο στην απόφαση ενός ανθρώπου όσο αφορά το κατά πόσο θα ξεκινήσει μία σχέση με έναν άλλο (dealbreakers).

Τα 7 χαρακτηριστικά ενός ατόμου που λειτουργούν ως “dealbreakers”

  • Έλλειψη ελκυστικότητας
  • Ανθυγιεινός τρόπος ζωής
  • Ανεπιθύμητα χαρακτηριστικά προσωπικότητας
  • Διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις
  • Περιορισμένο κοινωνικό στάτους
  • Διαφορετική στρατηγική ζευγαρώματος
  • Διαφορετικοί στόχοι στη σχέση

Επιπλέον, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως οι γυναίκες δίνουν περισσότερη σημασία στους “dealbreakers” παράγοντες απ’ ό,τι οι άντρες, όπως και οι άνθρωποι που αναζητούν μία μακροπρόθεσμη σχέση συγκριτικά με εκείνους που αναζητούν κάτι πιο παροδικό.

Η εστίαση στα αρνητικά χαρακτηριστικά, χρησιμεύει ως λειτουργία επιβίωσης. “Τα πράγματα που μπορούν να μας βλάψουν είναι γενικά πιο σημαντικά, από τα πράγματα που μπορούν να μας βοηθήσουν”, εξηγεί χαρακτηριστικά ο Webster

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;