Νέες Ταυτότητες: Πότε θα βγει η προκήρυξη για την αλλαγή;
Νέες Ταυτότητες: Δείτε αναλυτικά!

Εξελίξεις όσον αφορά την νέες ταυτότητες στη χώρα μας, η έκδοση των οποίων θα πραγματοποιηθεί ούτως ώστε να υπάρξει μία “σύμπλευση” με τις τεχνικές προδιαγραφές άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που στηρίζονται σε πιο σύγχρονα μέσα.

Σχετικά λοιπόν με τις νέες ταυτότητες, μίλησε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, κ. Νίκος Τόσκας, ο οποίος είναι άλλωστε και αρμόδιος για θέματα προστασίας του πολίτη. Μεταξύ άλλων σήλωσε πως έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι τεχνικές προδιαγραφές και «είναι θέμα ημερών, και όχι εβδομάδων» η προκήρυξη για την πρόσκληση εταιρειών της ΕΕ προκειμένου να ξεκινήσει η έκδοση νέων ταυτοτήτων, υποχρέωση που απορρέει από απόφαση της ΕΕ με στόχο τον αποτελεσματικότερο έλεγχο για την αντιμετώπιση των τρομοκρατικών και εξτρεμιστικών απειλών.

Η σχετική ερώτηση που έθεσε και το ζήτημα υπό συζήτηση, έγινε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Μάκη Βορίδη, που ζήτησε από τον παριστάμενο αναπληρωτή υπουργό να προχωρήσει η έκδοση των νέων ταυτοτήτων επισημαίνοντας μάλιστα την ευαισθησία της διεθνούς κοινότητας στα θέματα αντιμετώπισης της διεθνούς τρομοκρατίας, πολύ περισσότερο αν λάβουμε υπόψιν πως η Ελλάδα είναι χώρα διέλευσης μεταναστών και προσφύγων, και άρα η ανάπτυξη των αναγκαίων συστημάτων πρέπει να αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα του υπουργείου.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Δείτε επίσης: Νέες Ταυτότητες: Δείτε πως θα είναι, πότε θα γίνει η αλλαγή και πόσο θα κοστίζουν!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;