ΟΑΕΔ: Ποιοι είναι οι ωφελούμενοι για το νέο πρόγραμμα επιδότησης 20.000 ευρώ;

Από neolaia.gr Team 18 Απριλίου 2018

ΟΑΕΔ: Δείτε αναλυτικά!

Από τον ΟΑΕΔ πρόκειται να ξεκινήσει ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα επιδότησης, μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα, το οποίο θα αφορά 2.500 ωφελούμενους ανέργους της χώρας.

Στόχος του προγράμματος, είναι η στήριξη των ανέργων αυτόν μέσω της επιδότησης 20.000 ευρώ, για τη δημιουργία της δικής τους επιχείρησης.

Το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα Υποστήριξης Επιχειρηματικών σχεδίων ανέργων νέων ηλικίας 18- 29 ετών, αναμένεται να ξεκινήσει έως τον Μάιο του 2018 και να ολοκληρωθεί στα τέλη του ίδιου έτους. Θα παρέχει στους συμμετέχοντες ανέργους υπηρεσίες συμβουλευτικής και θα υποστηρίζει τη διαμόρφωση του επιχειρηματικού τους σχεδίου.

Μάθε όλα τα νέα του ΟΑΕΔ εδώ!

Ποια θα είναι τα στάδια του προγράμματος:

1. 5000 άνεργοι θα επιλεγούν μέσω πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος και θα παρακολουθήσουν ένα πενθήμερο σεμινάριο Συμβουλευτικής Ανάληψης Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών. Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί από τους Εργασιακούς Συμβούλους του ΟΑΕΔ, οι οποίοι θα εκπαιδεύουν τους άνεργους νέους στη χρήση της ηλεκτρονικής εφαρμογής.

2. Μετά το πέρας του σεμιναρίου, οι 5.000 ωφελούμενοι θα υποβάλλουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

3. Οι επιχειρηματικές ιδέες θα αξιολογηθούν ως προς την ωριμότητά τους με βάση διαμορφωμένα κριτήρια και θα επιλεγούν οι 3.000 πιο ώριμες ιδέες.

4. Οι 3.000 ωφελούμενοι θα καθοδηγηθούν και θα υποστηριχθούν από καθοδηγητές (coaches) ώστε να ετοιμάσουν και να υποβάλουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα τα τελικά επιχειρηματικά τους σχέδια.

Μετά την ολοκλήρωση του έργου θα ακολουθήσει πρόγραμμα επιχορήγησης ανέργων νέων ηλικίας 18-29 ετών, που θα χρηματοδοτηθούν για να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση.

Θα επιδοτηθούν συνολικά 2.500 άνεργοι νέοι ηλικίας 18-29 ετών, με ποσά μεταξύ των 15.000 και 20.000 ευρώ.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα χρηματοδότησης θα έχουν όλοι οι εγγεγραμμένοι νέοι στο Μητρώο του ΟΑΕΔ, συμπεριλαμβανομένων όλων όσοι συμμετείχαν στο πιλοτικό πρόγραμμα υποστήριξης επιχειρηματικών σχεδίων.

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486