ΟΑΕΔ: Το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που θα ξεκινήσει για 750 ανέργους!

Από neolaia.gr Team 17 Απριλίου 2018

ΟΑΕΔ: Δείτε αναλυτικά!

Μία σειρά από νέα προγράμματα ετοιμάζεται να ξεκινήσει ο ΟΑΕΔ, στοχεύοντας τη στήριξη των ανέργων της χώρας. Τα τέσσερα αυτά προγράμματα, πρόκειται να ξεκινήσουν σταδιακά και να «τρέξουν» μέχρι και το τελευταίο, το επόμενο διάστημα. Ένα από αυτά, αφορά θέσεις εργασίας κοινωφελούς εργασίας, για 750 ανέργους.

Μάθε περισσότερα για τα προγράμματα του ΟΑΕΔ εδώ!

Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για προσλήψεις 750 ανέργων

Μέχρι τα τέλη Απριλίου 2018 το αργότερο, αναμένεται πως θα έχει ανακοινωθεί νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας από τον ΟΑΕΔ που θα αφορά στην πρόσληψη 750 ανέργων σε φορείς του υπουργείου Πολιτισμού.

Η συντριπτική πλειοψηφία των θέσεων θα καταμεριστούν στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά, Ρόδο, Μεσολόγγι και αφορούν αποκλειστικά και μόνο την ειδικότητα Βοηθητικό Φυλακτικό Προσωπικό με τίτλος σπουδών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε)

Οι συμβάσεις θα είναι οκτάμηνης διάρκειας και αφορούν τη φύλαξη αρχαιολογικών χώρων, ειδικότερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Οι ωφελούμενοι επιλέγονται και κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα παρακάτω επτά κριτήρια κατάταξης:

1. Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του ωφελούμενου με ανώτατο όριο τους 60 μήνες.

2. Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες.

3. Την αναπηρία (του υποψήφιου ωφελούμενου) σε ποσοστό 50% και άνω.

4. Το ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό.

5. Την ηλικία.

6. Τον αριθμό ανήλικων τέκνων.

7. Τον αριθμό εξαρτώμενων τέκνων ΑμεΑ (ανηλίκων ή/και ενηλίκων) με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω. Ο ΟΑΕΔ τονίζει ότι το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των συγκεκριμένων κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ.

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486