Ένα Θερινό Σχολείο για το Διεθνές Επενδυτικό Δίκαιο και τη Διαιτησία στην Αθήνα
Η Ευρωπαϊκή Ένωση Νέων Νομικών Αθήνας (ELSA Athens) διοργανώνει, σε συνεργασία με το Κέντρο Ερευνών Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Athens PIL), το 3ο “Summer Law School on International Investment Law”.

Πρόκειται για ένα ακαδημαϊκό εγχείρημα που θα λάβει χώρα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στις 18-25 Αυγούστου 2018, υπό την ακαδημαϊκή επίβλεψη του Λέκτορα της Νομικής Σχολής Αθηνών, δρ. Αναστάσιου Γουργουρίνη και με την με την αρωγή διεθνώς αναγνωρισμένων καθηγητών, δικηγόρων και φορέων από όλο τον κόσμο. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η φετινή διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αλλά και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας.

Φοιτητές και νέοι δικηγόροι από όλον τον κόσμο συγκεντρώνονται τα τελευταία δύο χρόνια στην Αθήνα για μια βδομάδα τον Αύγουστο για να παρακολουθήσουν διαλέξεις και να συμμετάσχουν σε σεμινάρια και εργαστήρια σχετικά με ποικίλα επίκαιρα ζητήματα διεθνούς επενδυτικού δικαίου και διαιτησίας. Το καλοκαίρι του 2016 το Summer School της ELSA Athens φιλοξένησε 47 φοιτητές από 27 διαφορετικές χώρες, ενώ το 2017 κατάφερε να αυξήσει τον αριθμό σε 65 συμμετέχοντες από 30 χώρες ανά την υφήλιο.

Στόχος του προγράμματος είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων με τον ταχύτατα αναπτυσσόμενο κλάδο του Διεθνούς Επενδυτικού Δικαίου, η ανάπτυξη και ανταλλαγή ιδεών σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον, καθώς και η προώθηση της εξωστρέφειας της ελληνικής πανεπιστημιακής κοινότητας και εν γένει της ελληνικής πραγματικότητας στο διεθνές επενδυτικό κοινό. Συστατικό στοιχείο του εγχειρήματος είναι η παροχή ενός υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκού προγράμματος, με διαλέξεις από διεθνείς ακαδημαϊκούς και εγνωσμένης φήμης δικηγόρους με εμπειρία στον τομέα του διεθνούς επενδυτικού δικαίου και της διαιτησίας. Τον Αύγουστο του 2017 το πρόγραμμα διέθετε 26 ομιλητές, 14 εκ των οποίων προέρχονταν από κορυφαίες δικηγορικές εταιρίες και πανεπιστήμια από τη Μεγάλη Βρετανία, την Ελβετία, την Γερμανία και την Γαλλία, ενώ το 2016 είχε φιλοξενήσει διαλέξεις από νομικούς προερχόμενους από την Κίνα, την Νορβηγία και την Κύπρο.

Φέτος, πέρα από την ήδη επιβεβαιωμένη συμμετοχή καθηγητών και νομικών από τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ελβετία, την Τουρκία, την Ολλανδία, τη Γαλλία, την Κύπρο και την Ελλάδα, το Summer School της ELSA Athens σε συνεργασία με την Young ICCA (Παγκόσμιος Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Διεθνούς Εμπορικής Διαιτησίας), θα δώσει τη δυνατότητα σε διεθνείς δικηγόρους με πρακτική εμπειρία στον τομέα της διεθνούς διαιτησίας να μοιραστούν με τους συμμετέχοντες γνώσεις και επαγγελματικές συμβουλές στα πλαίσια διαδραστικού εργαστηρίου. Η εβδομάδα του φετινού Summer School ολοκληρώνεται με συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα τη θέση της Ελλάδος στον κλάδο των επενδύσεων και του επενδυτικού δικαίου.

Εντός αυτού του πλαισίου συνεχούς προόδου και ανάπτυξης διαπολιτισμικών ακαδημαϊκών σχέσεων με κέντρο την Αθήνα, η ELSA Athens, που αποτελεί το τοπικό παράρτημα της ELSA International, της μεγαλύτερης διεθνούς ανεξάρτητης, μη κερδοσκοπικής και μη πολιτικής Ένωσης Νέων Νομικών, στοχεύει να συνεχίσει την συνεισφορά της (όχι μόνο μέσω του θερινού σχολείου αλλά και των λοιπών δράσεών της) στη εξοικείωση των μελών της με τη νομική επιστήμη και πραγματικότητα, καθώς και την προαγωγή της διεθνούς κατανόησης μέσα από την επαφή με διαφορετικούς πολιτισμούς και νομικά συστήματα, σε ένα πλαίσιο κριτικού διαλόγου και επιστημονικής συνεργασίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;