Ποιες είναι οι καλύτερες και ποιες οι χειρότερες γραμματοσειρές για το βιογραφικό σας;
Τρεις τυπογράφοι λένε την άποψή τους για εννιά δημοφιλείς γραμματοσειρές!

 

Το σωστό στήσιμο ενός βιογραφικού σημειώματος απαιτεί αρκετό χρόνο. Οι περισσότεροι σπαταλούν ώρες προσπαθώντας να συμπεριλάβουν όλα τα προσόντα τους και πολλές φορές αφήνουν στην άκρη το αισθητικό κομμάτι, το οποίο έχουμε να σας πούμε ότι δεν είναι διόλου ασήμαντο. Οι μελλοντικοί προϊστάμενοί σας θα σας κρίνουν όχι μόνο για τις δεξιότητες, αλλά και για την εικόνα που έχετε εσείς και το βιογραφικό σας. Η γραμματοσειρά αποτελεί μάλιστα ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία του τελευταίου.

Το δίκτυο Bloomberg ζήτησε από τρεις «γκουρού της τυπογραφίας» να κριτικάρουν τις πιο δημοφιλείς γραμματοσειρές που κυκλοφορούν. Ποιες είναι λοιπόν οι καλύτερες και ποιες οι χειρότερες;

Helvetica

Κατά τους τυπογράφους που ρώτησε το Bloomberg, πρόκειται για την καλύτερη, πιο επαγγελματική γραμματοσειρά.

«Η Helvetica δεν είναι υπερβολική, στην πραγματικότητα δεν γείρει στη μια ή την άλλη πλευρά. Μοιάζει επαγγελματική, ευχάριστη, τίμια», ανέφερε ο Brian Hoff της εταιρείας Brian Hoff Design.

«Εγώ χρησιμοποιώ Helvetica. H Helvetica είναι όμορφη», συμφώνησε και ο Matt Luckhurst, καλλιτεχνικός διευθυντής στην εταιρεία Collins.

Proxima Nova

«Η ξαδέλφη της Helvetica», όπως την αποκαλεί ο Brian Hoff, η Proxima Nova ανήκει στην κατηγορία με τις «χρυσές γραμματοσειρές». Μοιάζει πολύ με την προηγούμενη, μόνο που είναι πιο απαλή.

Ο Hoff τονίζει πως δεν γνώρισε ποτέ κάποιον πελάτη που να μην του αρέσει η γραμματοσειρά. Δυστυχώς, ο λόγος αυτός την κάνει να είναι και ακριβή. Κοστίζει $29.99 στη σελίδα myfonts.com.

Garamond

Αν είχες μεγάλη επαγγελματική εμπειρία, οι τυπογράφοι θα σου πρότειναν να χρησιμοποιήσεις αυτή τη σειρά, ώστε να χωρέσουν όλα τα προσόντα σου σε μια σελίδα.

«H Garamond είναι ευανάγνωστη και το μάτι την ακολουθεί εύκολα. Έχει όλες αυτές τις ιδιοτροπίες που αφήνει το μάτι να δει προς τα που πρέπει να κινηθεί», εξηγεί ο Luckhurst.

Τimes New Roman

Πρόκειται ίσως για την γραμματοσειρά που έχει προκαλέσει τις περισσότερες έριδες, καθώς άλλη την αγαπούν και άλλοι την σιχαίνονται. Η Γερμανίδα σχεδιάστρια Martina Flor ισχυρίζεται πως δεν έχει κάποιο πρόβλημα με την Times New Roman.

Ο Hoff όμως τονίζει πως η χρήση της μπορεί να δώσει το λανθασμένο μήνυμα πως δεν ξοδέψατε αρκετό χρόνο φτιάχνοντας το βιογραφικό σας.

Didot

Όπως τονίζει και ο Luckhurst, πρόκειται για μια ψηλή και γυναικεία γραμματοσειρά που ενώ μεν είναι η πλέον κατάλληλη γραμματοσειρά για μια δουλειά στο χώρο της μόδας, δεν ταιριάζει σε άλλες περιπτώσεις.

«Θα έβαζες το πιο επίσημο κοστούμι σου σε μια συνέντευξη για δουλειά;», ρωτά ο τυπογράφος.

Zapfino

Η συγκεκριμένη γραμματοσειρά χαρακτηρίζεται ως «λουλουδάτη» από τον Luckhurst, ο οποίος θα την πρότεινε σε κάποιον που ετοιμάζεται να φτιάξει προσκλητήρια γάμου.

Η Flor προειδοποιεί μάλιστα να μην χρησιμοποιήσεις οτιδήποτε μοιάζει με την Zapfino, καθώς είναι δυσανάγνωστη και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μονάχα σε κάποιον τίτλο.

Courier

«Δεν έχεις γραφομηχανή, επομένως σταμάτα να προσποιείσαι ότι έχεις γραφομηχανή», τονίζει ο Luckhurst.

Comic Sans

O Hoff είναι ξεκάθαρος. Αν δεν συμπληρώνετε αίτηση για κάποιο κολέγιο με κλόουν, μην χρησιμοποιήσετε Comic Sans. Για την ακρίβεια μην κοιτάτε καν αυτή την γραμματοσειρά.

Emojis (εικονομηνύματα)

Ο Hoff προτείνει να βάλεις όσο πιο πολλά emoji μπορείς στο τέλος του βιογραφικού σου. Αν πρέπει να πάρετε τη συμβουλή του στα σοβαρά είναι δική σας επιλογή.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;