Αντιμετωπίστε την κρίση άγχους μέσα σε 3 λεπτά!
Μια τεχνική αναπνοής για τις δύσκολες περιστάσεις.

Ο αποτελεσματικός έλεγχος του στρες είναι το “κλειδί” για την ενίσχυση τόσο της ψυχικής, όσο και της σωματικής σας ευεξίας.

Η εξάσκηση διαφόρων μεθόδων χαλάρωσης είναι ο καλύτερος τρόπος για να μειώσετε το χρόνιο στρες, αλλά όπως είναι φυσικό, δεν είναι πάντα εφικτό σε καταστάσεις έξαρσης του στρες να πάτε για τρέξιμο ή να κάνετε ασκήσεις διαλογισμού.

Μπορείτε, ωστόσο, να εφαρμόσετε μια απλή τεχνική αναπνοής, όταν αισθάνεστε τα επίπεδα του στρες να εκτοξεύονται από κάποιο αγχωτικό γεγονός. Η παρατιθέμενη άσκηση στην αναπνοή μπορεί να γίνει ακόμα και για μόλις τρία έως πέντε λεπτά κάθε φορά και είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να σταματήσει η κλιμάκωση των συναισθημάτων θυμού, έντασης και απογοήτευσης.

Τα πέντε βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:

1. Καθίστε σε όρθια και άνετη θέση/στάση.
2. Καθαρίστε το μυαλό σας από κάθε τι άλλο και εστιάστε στην παρούσα κατάσταση και αυτό που σας συμβαίνει εκείνη τη στιγμή. Μπορείτε να κλείσετε τα μάτια σας, αν θέλετε.
3. Δώστε προσοχή στην αναπνοή σας. Εισπνεύστε αργά από τη μύτη. Μην βιάζεστε. Αφήστε να περάσουν μερικά δευτερόλεπτα διαρκούς εισπνοής.
4. Εκπνεύστε από το στόμα, αλλά προσπαθήστε να κάνετε την εκπνοή να διαρκέσει τον διπλάσιο χρόνο από όσο η εισπνοή.
5. Συνεχίστε την εισπνοή/εκπνοή και την συγκέντρωση στις σκέψεις σας για τρία έως πέντε λεπτά.

Αν θέλετε, μπορείτε να αυξήσετε την χρονική διάρκεια αυτής της τεχνικής στα 15-20 λεπτά την ημέρα. Με την τακτική εξάσκηση και επανάληψη, μπορείτε να εκπαιδεύσετε το σώμα σας να χαλαρώνει σε στρεσογόνες καταστάσεις, χρησιμοποιώντας αυτή την άσκηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:30
-
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1