ΟΑΕΔ: Τέσσερα νέα προγράμματα θα «τρέξουν» για 22.750 ανέργους – Δείτε ποια είναι!

Από neolaia.gr Team 13 Απριλίου 2018

ΟΑΕΔ: Δείτε αναλυτικά!

Τέσσερα νέα προγράμματα ετοιμάζεται να «τρέξει» ο ΟΑΕΔ μέσα στους αμέσως επόμενους μήνες, στοχεύοντας τη στήριξη των ανέργων της χώρας.

Μέσω των προγραμμάτων αυτών, θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, πλήρους απασχόλησης για ανέργους στην Ελλλάδα. Ενώ παράλληλα θα δώσουν την ευκαιρία εργασιακής κατάρτισης σε μεγάλο αριθμό νέων ανέργων, αλλά και θα υποστηρίξουν την δημιουργία επιχειρήσεων από άτομα που βρίσκονται εκτός της αγοράς εργασίας.

Από τα τέλη του μήνα Απριλίου, αναμένεται να δοθεί το «σήμα της έναρξης» για τα προγράμματα αυτά.

Αναλυτικά:

1) Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για προσλήψεις 750 ανέργων

Μέχρι τα τέλη Απριλίου 2018 το αργότερο, αναμένεται πως θα έχει ανακοινωθεί νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας από τον ΟΑΕΔ που θα αφορά στην πρόσληψη 750 ανέργων σε φορείς του υπουργείου Πολιτισμού.

Η συντριπτική πλειοψηφία των θέσεων θα καταμεριστούν στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά, Ρόδο, Μεσολόγγι και αφορούν αποκλειστικά και μόνο την ειδικότητα Βοηθητικό Φυλακτικό Προσωπικό με τίτλος σπουδών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε)

Οι συμβάσεις θα είναι οκτάμηνης διάρκειας και αφορούν τη φύλαξη αρχαιολογικών χώρων, ειδικότερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Οι ωφελούμενοι επιλέγονται και κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα παρακάτω επτά κριτήρια κατάταξης:

1. Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του ωφελούμενου με ανώτατο όριο τους 60 μήνες.

2. Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες.

3. Την αναπηρία (του υποψήφιου ωφελούμενου) σε ποσοστό 50% και άνω.

4. Το ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό.

5. Την ηλικία.

6. Τον αριθμό ανήλικων τέκνων.

7. Τον αριθμό εξαρτώμενων τέκνων ΑμεΑ (ανηλίκων ή/και ενηλίκων) με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω. Ο ΟΑΕΔ τονίζει ότι το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των συγκεκριμένων κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ.

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486