Τίποτα χωρίς προσπάθεια
Ποιος αλήθεια έβγαλε τη βρώμα ότι υπάρχουν πράγματα που έρχονται εύκολα σε αυτή τη ζωή;

Και επίσης, ποιος είναι τόσο αφελής που πιστεύει ότι όσοι είναι ήρεμοι και άνετοι και κουλ, έτσι είναι και στην πραγματική τους ζωή, στην καθημερινότητά τους;

Τώρα τελευταία κάνω πολλές συζητήσεις, έτυχε δηλαδή να προκύψουν, περί επιλογών στη ζωή και πορείας. Είτε πρόκειται για προσωπικά θέματα (σχέσεων, γάμου και παιδιών) είτε για επαγγελματικά θέματα διακρίνω μια ψευδαίσθηση ότι όλα έρχονται εύκολα.

Παίρνουμε μια απόφαση, χωρίς να την πολυσκεφτούμε κιόλας και βουτάμε με τα μούτρα. Δεν σκεφτόμαστε ούτε εμάς ούτε και τους γύρω μας και όταν έρχεται η ώρα να διατηρήσουμε αυτά που αποκτήσαμε με «φόρα», τότε έρχεται και δυσκολεύει η κατάσταση.

Ακόμα και αυτά που φαίνονται πολύ εύκολα, έχουν μια κάποια δυσκολία για τους ανθρώπους που τα έχουν καταφέρει. Έχουν δυσκολία και στο να τα καταφέρουν αλλά και στο να τα διατηρήσουν. Κανείς δεν φτάνει κάπου ψηλά χωρίς να έχει κάνει θυσίες. Κανείς δεν κρατά μια σχέση ζωντανή χωρίς να κάνει υποχωρήσεις. Ποιος άρχισε να χαλάει την «πιάτσα» και να διαδίδει το αντίθετο δεν το ξέρω, αλλά έκανε μεγάλη ζημιά.

Το θέμα είναι ότι όταν έρχεται η ώρα να μπει στο παιχνίδι η προσπάθεια και οι επιλογές, και κάποιος κάνει πίσω από τις ευθύνες του, κάποιος άλλος, ‘ξώφαλτσα, είναι αυτός που θα τρέξει να σώσει την κατάσταση.

Έχω την αίσθηση πάντως ότι μεγάλο ρόλο παίζει και η οικογένεια σε όλο αυτό. Αντιλαμβάνομαι ότι οι γονείς θέλουν να κάνουν τα πάντα για να είναι τα παιδιά τους εξασφαλισμένα αλλά πρέπει κάποια στιγμή να τρίζουν και τα δόντια, να συνειδητοποιούν ότι δεν θα υπάρχει πάντα κάποιος δίπλα να βάζει χέρι και να βοηθά. Δεν γίνεται δηλαδή να κάνεις παιδιά και να τα πασάρεις για πάντα στους γονείς. Δεν γίνεται οι γονείς να σου γράφουν τις εργασίες της σχολής ή το διδακτορικό ή το report που πρέπει να παραδώσεις στη δουλειά. Έρχεται η ώρα που πατάς μόνος σου στα πόδια σου και πρέπει να ισορροπήσεις.

Οι καρποί της κάθε προσπάθειας είναι πολύ σημαντικοί, πολύ πιο νόστιμοι από όσα μας έρχονται έτοιμα στο πιάτο. Και κυρίως έχεις και την ευχαρίστηση ότι το κατάφερες μόνος σου. Και ας έχεις θυσιάσει εξόδους, γλέντια, φίλους κλπ. Και ας έχεις στην πορεία ξεχωρίσει ποιοι πραγματικά αξίζουν να είναι δίπλα σου χωρίς πολλά πολλά τύμπανα και φανφάρες. Και ας έχεις να κοιμηθείς μήνες σαν άνθρωπος.

Τι και αν δυσκολεύτηκες; Τα κατάφερες και ξέρεις ότι θα το ξανακάνεις αν χρειαστεί. Και ξέρεις ότι δεν έχεις φορτωθεί σε κανέναν. Και έχεις κάνει ήδη τον μισό δρόμο προς την επιτυχία, ακόμα και αν είσαι ακόμα στην αρχή.

ΥΓ: Φιλοσοφικό το σημερινό κείμενο. Ή μήπως όχι; Δεν έχει σημασία, είναι όμως αφιερωμένο σε όσους απλώνουν τα πόδια τους πολύ πιο έξω από το πάπλωμά τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαρ. 2024
ΕΦΕΣ
19:30
-
ΟΣΦΠ
19 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΒΙΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;