Πανελλήνιες 2018: Σε ποιες σχολές θα ανέβουν και σε ποιες θα πέσουν οι Βάσεις;

Από neolaia.gr Team 29 Μαρτίου 2018

Πανελλήνιες 2018: Δείτε αναλυτικά!

Μετά την ανακοίνωση για αύξηση των εισακτέων σε σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ που έγινε από το Υπουργείο Παιδείας και τον υπουργό κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, αλλάζουν τα δεδομένα σχετικά με τις Βάσεις 2018 που θα ακολουθήσουν τις Πανελλήνιες 2018.

Μπορεί οι βάσεις να κρίνονται κατά κύριο λόγο από τις επιδόσεις των υποψηφίων στις εξετάσεις, ωστόσο η αύξηση κατά 3.966 θέσεις στις σχολές αναμένεται να παίξει μεγάλο ρόλο, ακόμα και σε σχολές υψηλής ζήτησης. Κι αυτό είναι κάτι που οι μαθητές που παίρνουν μέρος στις Πανελλήνιες 2018, πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψιν κατά όταν θα κληθούν να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους.

Πανελλήνιες 2018: Ανακοινώθηκε ο αριθμός των εισακτέων σε κάθε τμήμα ΑΕΙ και ΤΕΙ

Πώς θα κινηθούν οι Βάσεις στις Πανελλήνιες 2018:

Όσον αφορά το 1ο Επιστημονικό Πεδίο Ανθρωπιστικών Σπουδών, όλα δείχνουν ότι σε σχολές όπως οι Νομικές όπου αυξάνεται ο αριθμός των εισακτέων κατά 76 θα υπάρξει πτώση στις βάσεις. Ήδη από πέρυσι υπήρξε μια μικρή πτώση η οποία εφέτος αναμένεται να γίνει μεγαλύτερη.

Στις σχολές Ψυχολογίας η αύξηση κατά 129 των θέσεων αναμένεται να κρατήσει τη βάση στα περυσινά επίπεδα.

Αύξηση σε αυτό το πεδίο αναμένεται να έχει το τμήμα Κοινωνικής Εργασίας που αναβαθμίστηκε.

Σε ό,τι αφορά στο 2ο Πεδίο Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών δεν αναμένονται μεγάλες αλλαγές καθώς δεν είναι μεγάλη και η αύξηση των εισακτέων, ενώ ο υψηλός ανταγωνισμός στις κεντρικές σχολές θεωρείται πως θα κρατήσει τη βάση στα περυσινά επίπεδα.

Στο 3ο Πεδίο με τις Επιστήμες Υγείας ίσως υπάρξουν, όπως και πέρυσι μικρές αυξήσεις των βάσεων ή ανάλογες βάσεις με τις περυσινές, καθώς και εδώ ο αριθμός των εισακτέων δεν αναμένεται να επηρεάσει, τόσο τις Ιατρικές σχολές, όσο και τα τμήματα Βιολογίας και Φαρμακευτικής.

Στο 4ο Πεδίο με τις σχολές Πληροφορικής και Οικονομίας αναμένεται πτώση των βάσεων λόγω της αύξησης του αριθμού των εισακτέων κατά 200 άτομα στις σχολές πληροφορικής ενώ οι περυσινές επιδόσεις των μαθητών δείχνουν μια τάση και για φέτος στα τμήματα Οικονομίας και Ναυτιλίας.

Σε τμήματα όπως Χημείας, Δασοπονίας και Τουριστικών η μεγάλη αύξηση στον αριθμό των εισακτέων αναμένεται να φέρει εκπλήξεις, καθώς η μεγάλη ζήτηση πέρυσι έφερε μεγάλη αύξηση στη βάση και εφέτος η αύξηση του αριθμού των εισακτέων ίσως οδηγήσει σε παγίωση των βάσεων σε υψηλά επίπεδα.

Τα παιδαγωγικά τμήματα, είναι άγνωστο το πως θα κινηθούν ως προς τις βάσεις, καθώς φέτος θα είναι η πρώτη χρονιά που είναι «ανοιχτά» για όλα τα επιστημονικά πεδία.

Φυσικά, δε πρέπει να ξεχνάμε ότι τον τελευταίο «λόγο» θα έχουν οι ίδιες οι επιδόσεις των υποψηφίων στις Πανελλήνιες 2018 που θα επηρεάσουν σαφώς και τις βάσεις στις σχολές ενδιαφέροντος.

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486