5 ταινίες για όσους αναζητούν έμπνευση και διδάγματα!
Οι ταινίες αυτές θα σου φτιάξουν τη διάθεση!

Οι ταινίες μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης και να σε κάνουν να σκεφτείς διαφορετικά κάποια πράγματα!

Αν είσαι από τους ανθρώπους που ψάχνονται και θες να βρεις έμπνευση, τότε υπάρχουν κάποιες ταινίες που πρέπει να δεις!

Αυτές είναι λοιπόν οι ταινίες!

1.Groundhog Day

Η Μέρα της Μαρμότας. Ο Phil είναι ένας υπερόπτης, μοναχικός και ολίγον τι ιδιότροπος μετεωρολόγος σε ένα τοπικό κανάλι της πολιτείας του. Το κανάλι που εργάζεται τον στέλνει για να καλύψει την ημέρα της Μαρμότας, ένα τοπικό, παραδοσιακό έθιμο της περιοχής: Κάθε χρόνο την ίδια μέρα, ένας σκίουρος μαντεύει αν ο χειμώνας θα κρατήσει κι άλλο ή θα έχει άνοιξη από δω και πέρα.

2.Slumdog Millionaire

Ο Τζαμάλ Μαλίκ, ένας 18χρονος από τις φτωχογειτονιές του Μουμπάι, θα ζήσει τη μεγαλύτερη ημέρα της ζωής του με όλα τα μάτια της Ινδίας στραμμένα πάνω του: αν απαντήσει σωστά σε μια τελευταία ερώτηση, θα κερδίσει 20 εκατομμύρια ρουπίες στο τηλεπαιχνίδι «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος?». Το σόου διακόπτεται μέχρι την επόμενη μέρα το πρωί, και τότε η αστυνομία συλλαμβάνει τον Τζαμάλ ως ύποπτο απάτης.

3.Pursuit Of Happyness


O Chris Gardner είναι ένας ταλαντούχος πωλητής ο οποίος παλεύει καθημερινά για να συντηρήσει οικονομικά την οικογένειά του. Τα πράγματα του έρχονται κάπως στραβά και κάποια στιγμή βρίσκεται χωρίς διαμέρισμα και χωρίς σύζυγο, μία που η σύζυγός του δεν αντέχει την οικονομική πίεση και τον εγκαταλείπει. Μόνος υπεύθυνος για τον γιο του, κυνηγάει το αμερικανικό όνειρο την ημέρα ενώ το βράδυ βρίσκει καταφύγιο για τον ίδιο και το παιδί του σε σταθμούς λεωφορείων και σε άσυλα απόρων. Ωστόσο δεν σταματά ούτε μία στιγμή να είναι ένας τρυφερός πατέρας και να τιμά την εμπιστοσύνη του γιού του.

4.Precious

Η ταινία που κέρδισε την κριτική επιτροπή και το κοινό του Φεστιβάλ Σάντανς, των ανεξάρτητων ταινιών, αφηγείται τη σκληρή ιστορία μιας 16χρονης μαύρης και υπέρβαρης μαθήτριας, που ζει μια απόλυτα ανεπιθύμητη ζωή. Η Κλαρίς Πρέσιους Τζόουνς είναι ήδη έγκυος για δεύτερη φορά από τον απόντα πατέρα της, ενώ η μητέρα της είναι εξαιρετικά βίαιη λεκτικά και σωματικά απέναντι της. Στο σχολείο επικρατεί ένα χάος και η Πρέσιους, ενώ έχει καλούς βαθμούς, κρύβει καλά ένα απρόσμενο μυστικό: δεν ξέρει ούτε να γράφει, ούτε να διαβάζει. Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Αμερικανίδας Σάφαϊρ, που κυκλοφόρησε το 1996 (και στην Ελλάδα με τον τίτλο «Σπρώξε», από τις εκδόσεις «Καστανιώτη»). Η συγγραφέας και ποιήτρια δίδασκε επί χρόνια σε σχολεία του Μπρονξ και του Χάρλεμ και έζησε από κοντά ιστορίες ανάλογες μ αυτήν της Πρέσιους. Επιπλέον είχε πέσει και η ίδια θύμα βιασμού σε πολύ μικρή ηλικία, ενώ δολοφόνησαν τη μητέρα και τον αδελφό της το 1986.

5.Big Fish

Ο William προσπαθεί να ανακαλύψει και να διακρίνει την αλήθεια που κρύβεται πίσω από τις ιστορίες του πατέρα του Edward προκειμένου να καταλάβει τη φύση και την προσωπικότητα αυτού του ανθρώπου που όλοι αγαπούν και θαυμάζουν για τη ζωντάνια, την παραστατικότητα και την ικανότητά του να πλάθει ιστορίες και να αναμειγνύει με εξαιρετικό ταλέντο την πραγματικότητα και το παραμύθι, κάνοντας τις διηγήσεις του συναρπαστικές και ενδιαφέρουσες. Τώρα που ο Edward πεθαίνει, ο William θα κάνει την ύστατη προσπάθεια να ξεχωρίσει τα γεγονότα από τη φαντασία και τον άνθρωπο από το μύθο. Στην προσπάθειά του αυτή θα καταλάβει πως πολλά από απ’όσα διηγούνταν ο πατέρας του δεν ήταν ψέματα, όπως ο ίδιος πίστευε, απλά διανθισμένα και κοσμημένα με ζουμερές λεπτομέρειες ιδωμένες μέσα από τη σφαίρα του μη υπαρκτού και θα ανακαλύψει τη δύναμη της φαντασίας και τη σπουδαιότητά της για τη ζωή και το τέλος της πορείας του Edward.

Δες και αυτό: 3 ταινίες και μια σειρά για εσένα που είσαι λάτρης της hip-hop!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;