O Μάκης Παπαδημητράτος και ο Σάββας Κοβλακάς της παράστασης
Με αφορμή την παράστασή τους που παίζεται στο "The HUB Events", οι δύο ηθοποιοί μας μιλούν για το "Δε Variete Vol.3", για το θέατρο αλλά και τα σχέδιά τους!

Τελικά εσείς Δε Varieστε ποτέ! Πείτε μας δύο λόγια για την παράστασή σας. Τι είναι το “Δε Variete Vol.3”;

Σάβας Κοβλακάς: Η παράσταση είναι μια συρραφή μικρών θεατρικών έργων, τα οποία μπλέκονται με διάφορα guest, όπως ακροβατικά, ταχυδακτυλουργικά, stand up, μουσική, drag show και άλλα θεάματα. Σε κάθε παράσταση οι «φιλοξενούμενοί» μας είναι διαφορετικοί, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους θεατές μας να επιλέξουν ποια μέρα θα έρθουν να μας δούνε. Τα κείμενα έχουν ήρωες διάφορους «τύπους» της νεοελληνικής πραγματικότητας, υπέρ-μεγεθυμένους, μπλέκοντάς τους σε αστείες καταστάσεις, αλλά και σε πιο σκοτεινές θεματικές. Τα έργα είναι κατά βάση κωμικά, αλλά ρίχνουν και ένα σπόρο προβληματισμού σε σχέση π.χ. με την ξενοφοβία, την κατάχρηση εξουσίας κ.α.

Μάκης Παπαδημητράτος: Στις υπάρχουσες συνθήκες κρίσης και για τα μέσα που διαθέτουμε τολμώ να πως πως είμαστε αρκετά παραγωγικοί. Μέσα σε τέσσερα χρόνια παρουσιάσαμε 3 Δε Variete στο The Hub Events και 2 μικρού μήκους ταινίες στο κανάλι μας στο youtube. Επίσης έχουμε συμμετάσχει αφιλοκερδώς σε δύο αντιρατσιστικά φεστιβάλ και μια φορά στο σχολείο των φυλακών Κορυδαλλού. Μας αρέσει αυτό που κάνουμε, αγαπάμε την δουλειά μας και όπως το λέτε, δεν βαριόμαστε ποτέ.

Το Δε Variete είναι μία παράστασή μεγάλης διάρκειας που βασίζεται στην θεατρική κωμωδία αλλά έχει ενσωματώσει και άλλες τέχνες και θεάματα. Παίζεται σε χώρο με μπαρ και οι θεατές μπορούν να πίνουν το ποτό τους παρακολουθώντας την. Το Δε Variete Vol.3 έρχεται σαν συνέχεια των δύο προηγούμενων επιτυχημένων Δε Variete. Οι διαφορές ως προς την βασική φόρμα του είναι ελάχιστες και οι αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα είναι περισσότερο στο ύφος και την δομή κάποιων κειμένων αλλά και σε κάποια νέα δρώμενα που εντάξαμε. Για αρκετούς από τους θεατές που μας παρακολουθούν σε όλη την πορεία μας, φτιάξαμε το καλύτερο Δε Variete.

Όπως λέτε κι εσείς “Τρίτωσε το κακό”. Είναι η τρίτη χρονιά που επιστρέφετε με το συγκεκριμένο project. Τι αλλάζει από χρονιά σε χρονιά;

Σάβας Κοβλακάς: Σαν ηθοποιός είναι η πρώτη μου χρονιά στο Δε Variete, παρ’ όλα αυτά είχα παρακολουθήσει τα προηγούμενα δύο Δε Variete ως θεατής. Αυτό που αλλάζει από χρονιά σε χρονιά είναι τα κείμενα, αφού σε κάθε Δε Variete ο Αντώνης και ο Μάκης γράφουν καινούργια έργα. Πολλοί βέβαια από του ήρωες των έργων ξαναεμφανίζονται, αλλά πάντα σε νέες περιπέτειες.

Μάκης Παπαδημητράτος: Βασικά εμείς. Εξελισσόμαστε και γνωριζόμαστε καλύτερα μεταξύ μας. Επίσης η ανάγκη μας να το πάμε λίγο παρακάτω την κάθε φορά, να δούμε τα όριά μας και να τα μεγαλώσουμε. Αλλά και το κοινό μας, που παρακολουθεί την δουλειά μας και ξέρει την πορεία μας. Η σχέση μας μαζί του έχει γίνει βαθύτερη, έχουμε γίνει κάπως σαν φίλοι και ωριμάζουμε μαζί. Έχουν αγαπήσει ήρωες από τα θεατρικά μας και τους ζητούν σε νέες περιπέτειες. Όταν μπορούμε, τους κάνουμε αυτό το χατήρι και έτσι δημιουργείται ένα εσωτερικό αστείο μεταξύ μας.

Στο “Δε Variete” έχετε και πολλούς guest καλεσμένους από τον καλλιτεχνικό χώρο. Πώς είναι η συνεργασία στα πλαίσια της παράστασης με ανθρώπους εκτός της βασικής ομάδας;

Σάβας Κοβλακάς: Έχει πολύ ενδιαφέρον το ότι σε κάθε παράσταση οι καλεσμένοι μας είναι διαφορετικοί, όπως διαφορετικό είναι και το δέσιμο που προκύπτει κάθε βραδιά. Το πώς δηλαδή διαφορετικά μουσικά είδη, διαφορετικά θεάματα και τα κείμενα μας μπλέκονται μεταξύ τους και το αποτέλεσμα αυτών των «ενώσεων».

Μάκης Παπαδημητράτος: Αρκετοί από τους καλεσμένους μας είναι φίλοι ή γνωστοί μας και έχουμε συνεργαστεί σε προηγούμενα “Δε Variete” οπότε ξέρουν που έρχονται. Αλλά και με τους καλλιτέχνες που εντάσσουμε φέτος για πρώτη φορά θα έλεγα πως γίνεται αρμονικά. Το Δε Variete τους χωράει όλους και έχουμε προβλέψει την κάθε λεπτομέρεια ώστε οι εκλεκτοί καλεσμένοι μας να λάμψουν στην σκηνή μας. Όλοι και όλες που πέρασαν απόλαυσαν την εμπειρία αυτή και μας ζήτησαν να την επαναλάβουν στο μέλλον. Από την άλλη κάναμε κι εμείς το ίδιο με κάποιους. Εμφανιστήκαμε σαν guests στην “Tαράτσα του Φοίβου” για τον Φοίβο Δεληβοριά ή στον “Σταυρό του Νότου” για την Ματούλα Ζαμάνη ή στο Faust για τους Opera Chaotique.

Τι πιστεύετε ότι είναι αυτό που ζητά περισσότερο ο κόσμος πηγαίνοντας στο θέατρο;

Σάβας Κοβλακάς: Φαντάζομαι η απάντηση σε αυτό το ερώτημα θα διαφοροποιείται ανάλογα με τον θεατή. Το σίγουρο είναι ότι στην σημερινή εποχή με το διαδίκτυο, τον κινηματογράφο και γενικότερα την εξέλιξη της τεχνολογίας στο χώρο των θεαμάτων, το θέατρο δεν αποτελεί πρώτη επιλογή για κάποιον. Αυτό όμως που δεν έχει ακόμα καταφέρει η τεχνολογία είναι η επικοινωνία που υπάρχει μεταξύ θεατών και ηθοποιών τη στιγμή της παράστασης, μιας και αυτή συμβαίνει ζωντανά και άμεσα. Είναι κάτι σαν πινγκ πονγκ και πολλές φορές μια παράσταση μπορεί είτε να «απογειωθεί» είτε να μην φτάσει στο καλύτερο δυνατό επίπεδο, ανάλογα με τη «σχέση» θεατών και ηθοποιών.

Μάκης Παπαδημητράτος: Ο βασικός λόγος που ένας θεατής πηγαίνει στο θέατρο είναι για φύγει από την καθημερινότητά του για λίγο και παράλληλα να ψυχαγωγηθεί. Οι ρυθμοί της μεγαλούπολης και ο τρόπος ζωής σε αυτήν κάνει το θέατρο μια μορφή ψυχοθεραπείας για τους ανθρώπους της, που όλο και περισσότερο το αγκαλιάζουν και το στηρίζουν. Στην δική μας παράσταση οι θεατές έρχονται βασικά για να διασκεδάσουν. Κάποιοι είναι φίλοι και γνωστοί που έχουν δει και τα προηγούμενα Δε Variete αλλά οι περισσότεροι είναι κόσμος που κάπου άκουσε ότι προσφέρουμε ποιοτικό γέλιο σε λογικές τιμές και έρχονται για να γελάσουν.

Αν έπρεπε να περιγράψετε το έργο σας με μία λέξη, ποια θα ήταν αυτή;

Σάβας Κοβλακάς: Μπομπαγιόν ή ρεγκουσμάν

Έχετε κάποια σχέδια για το μέλλον που θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας;

Σάβας Κοβλακάς: Να ανοίξω σουβλατζίδικο στην Μπογκοτά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;