Εκτάκτως έκλεισε σχολείο στη Βοιωτία! Αρρώστησαν 45 από τους 60 μαθητές!
Έρευνες γίνονται για τις αιτίες του επιδημιολογικού φαινομένου!

Σε κατάσταση συναγερμού οι υγειονομικές αρχές της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, αφού αρρώστησαν ταυτόχρονα 45 από τους 60 μαθητές σε γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις στην περιοχή του Ακραιφνίου.

Πάρθηκε φυσικά απόφαση από τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τον κ. Αλέξανδρο Καρκάνα, το σχολείο στον Δήμο Ορχομενού, ούτως ώστε να μπορέσουν οι υγειονομικές αρχές να εξετάσουν τις συνθήκες ασθενείας των μαθητών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε το tvstar.gr, τα συμπτώματα που εμφάνισαν οι μαθητές ήταν: υψηλός πυρετός, εμετοί, τάση για εμετό, λιποθυμία, πόνο στην κοιλιά και στα κόκαλα. Ίδια συμπτώματα έχουν εμφανιστεί και σε ηλικιωμένους στην περιοχή.

Λόγω της κατάστασης, στην περιοχή έσπευσαν συνεργεία του τμήματος υγείας της Περιφερειακής Ενότητας για να πάρουν δείγματα νερού προκειμένου να σταλθούν για ανάλυση. Στόχος είναι να διαπιστώσουν εάν το νερό είναι η αιτία του επιδημιολογικού περιστατικού.

Η δειγματοληψία έγινε σε βρύσες του σχολείου, εξωτερικές βρύσες και σε τέσσερα ακόμη σημεία του χωριού, ενώ τα δείγματα θα σταλούν στο χημείο της Λιβαδειάς, που αναμένεται ότι θα βγάλει σύντομα τα αποτελέσματα.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί και το ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο έχει ξεκινήσει επιδημιολογική έρευνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;