Μικρές αλήθειες για την σοκολάτα που αγνοούσες!
Όλοι μας έχουμε ακούσει για την ευεργετική δράση της σοκολάτας και μάλιστα πολλοί χρησιμοποιούν το επιχείρημα αυτό ως πρόσχημα για να τη γεύονται όλο και πιο συχνά!

 

Είναι αλήθεια πως η κατανάλωση της μαύρης σοκολάτας αποτελεί μέρος της καθημερινής σωστής διατροφής. Σε τι ακριβώς όμως βοηθά η σοκολάτα εκτός από τη χαρά και την απόλαυση που μας δίνει καταναλώνοντας την; Διαβάστε παρακάτω κάποιες αλήθειες γύρω από αυτόν τον πειρασμό, και αναθεωρήστε.

1. Ενισχύει τη γονιμότητα.

Σύμφωνα με την αρχαία φυλή των Μάγιας, η σοκολάτα συμβολίζει τη ζωή, την υγεία και τη γονιμότητα. Είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα που είναι απαραίτητα για μια υγιή εγκυμοσύνη. Οι Μάγιας, λόγω του ότι δεν είχαν ζάχαρη, ανακάτευαν τη σοκολάτα με καυτερά μπαχαρικά, κάτι που είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στη μεξικάνικη κουζίνα ακόμα και σήμερα!

2. Απελευθερώνει πιο πολλές ενδορφίνες και από αυτές ενός φιλιού!

Σε σχετική έρευνα που διεξήχθη το 2007, αποδείχτηκε ότι η σοκολάτα απελευθερώνει τέσσερις φορές περισσότερες ενδορφίνες, σε σχέση με αυτές ενός παθιασμένου φιλιού!

3. Μπορεί να μας απαλλάξει από το βήχα;

Και όμως, ένα από τα συστατικά που περιέχει η σοκολάτα είναι αντίστοιχο της κωδεΐνης, που καταστέλλει το βήχα και μάλιστα δεν έχει και παρενέργειες. Αν επομένως έχετε βήχα, φάτε ένα κομμάτι σοκολάτας, ή πιείτε ένα ζεστό ρόφημα.

4. Προλαμβάνει την τερηδόνα!

Περίεργο και όμως αληθινό. Αν και έχουμε μάθει από μικροί ότι η σοκολάτα καταστρέφει τα δόντια, έρευνες έχουν δείξει ότι η σοκολάτα που έχει υποστεί επεξεργασία, έχει οφέλη που μπορούν να αντισταθμίσουν τις φθορές που προκαλεί η ζάχαρη.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα φάτε σοκολάτα, μη νιώσετε ενοχές! Σκεφτείτε ότι είναι για το καλό σας. Με μέτρο όμως, γιατί πλησιάζει και το καλοκαίρι και θα βγούμε στις παραλίες…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;