Ώρα για ψυχική αποτοξίνωση! (mini οδηγός)
Κάθε εποχή μπορείς να βρεις μια καλή ευκαιρία για να βάλεις στη ζωή σου ένα πρόγραμμα δράσεων που θα σε κάνει να νιώσεις πιο όμορφα και πιο υγιής. Αν είσαι οπαδός του σωστού timing τότε χωρίς αντιρρήσεις θα παραδεχτείς πως η άνοιξη που κοντοζυγώνει είναι η τέλεια εποχή για ανανέωση.

 

Πολύ συχνά δίπλα στο όρο ανανέωση, υπάρχει ο όρος αποτοξίνωση και οι διαδικασίες αποφυγής αρνητικών συνηθειών που επιφέρουν τα αποτελέσματα από τα οποία θέλεις να απαλλαγείς. Η απαλλαγή με τη σειρά της συνδέεται πρακτικά και λεκτικά με την έννοια της αλλαγής, η οποία και επιβάλλεται όταν κάτι πρέπει αντικατασταθεί.

Τι σχέση όμως μπορεί να έχει η αποτοξίνωση με την ψυχική υγεία;

Ο συσχετισμός είναι απλός αρκεί να συνειδητοποιήσεις πως ψυχή και σώμα αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο το οποίο λειτουργεί με τους ίδιους κανόνες. Έτσι ενώ όταν λέμε οργανική αποτοξίνωση εννοούμε τη διαδικασία με την οποία διασπόνται και αποβάλλονται από το σώμα οι περιττές και τοξικές εκείνες ουσίες που έχουν μείνει στο σώμα λόγω δυσλειτουργικών συνηθειών και οι οποίες μπλοκάρουν την ομαλή λειτουργία του οργανισμού. Όταν μιλάμε για ψυχική αποτοξίνωση πάνω στην ίδια λογική, εννοούμε την «αποβολή» όλων εκείνων των αρνητικών «πεποιθήσεων» που έχουν εγκατασταθεί μέσα σου και οδηγούν στη δημιουργία αρνητικών συναισθημάτων και στην υιοθέτηση μη λειτουργικών συμπεριφορών, τα οποία με τη σειρά τους ευθύνονται για την εμφάνιση συμπτωμάτων πίεσης, άγχους, φοβιών.

Πως όμως η αλλαγή μιας πεποίθησης μπορεί να οδηγήσει στη βελτίωση της ψυχικής υγείας;

Η Indira Gandhi με ένα πολύ εύστοχο τρόπο έδειξε πως οι σκέψεις διαμορφώνουν τη ζωή μέσα από ένα απλό, αλλά εύστοχο νοητικό σχήμα.

Πρόσεξε τις σκέψεις σου γιατί γίνονται λέξεις.

Πρόσεξε τις λέξεις σου γιατί γίνονται πράξεις.

Πρόσεξε τις πράξεις σου γιατί γίνονται συνήθειες.

Πρόσεξε τις συνήθειές σου γιατί γίνονται ο χαρακτήρας σου.

Πρόσεξε τον χαρακτήρα σου γιατί γίνεται το πεπρωμένο σου!

Με άλλα λόγια όταν κάτι στη ζωή σου δε λειτουργεί σωστά, τότε σίγουρα κάτι πρέπει να αλλάξεις πρώτα στον τρόπο σκέψης σου και έπειτα στον τρόπο συμπεριφοράς σου. Η αντικατάσταση δυσλειτουργικών συμπεριφορών και η ανανέωση του τρόπου που βλέπεις τα πράγματα μπορούν να σου αναβαθμίσουν την ποιότητα στη ζωή σου. Είναι σίγουρο πως ο κόσμος γύρω σου δεν αλλάζει, μπορείς όμως να αλλάξεις εσύ. Είναι βέβαιο πως ακόμα και η πιο μικρή αλλαγή μπορεί να οδηγήσει σε «μεγάλα» αποτελέσματα. Είναι ωστόσο πολύ σημαντικό να εντοπίσεις τι είναι αυτό που σε χαλάει και αφού το συνειδητοποιήσεις να βρεις τη στρατηγική αποβολής του από τη ζωή σου.

Ένας mini οδηγός ψυχικής αποτοξίνωσης πάντως είναι εδώ, με σκοπό να σε βοηθήσει να κάνεις την αρχή και βάλεις στόχο να απαλλαχθείς από ότι σε «χαλάει»!

1. Προγραμμάτισε το μυαλό σου να σκέφτεται θετικά

2. Αποδέξου τον εαυτό σου και μην είσαι αυστηρός μαζί του

3. Δώσε στον εαυτό σου άφεση αμαρτιών

4. Μην τον κατηγορείς για ότι συμβαίνει

5. Μην παίρνεις προσωπικά καταστάσεις ή τα λόγια των άλλων

6. Δίωξε τις τύψεις γιατί δεν ανταποκρίθηκες στις προσδοκίες των άλλων

7. Μην οικειοποιείσαι τα προβλήματα των άλλων

8. Μη μειώνεις την αξία όσων έχεις πετύχει

9. Έκφρασε όσα σκέφτεσαι και όσα νιώθεις ελεύθερα

10. Απαλλάξου από τις μεγάλες προσδοκίες και τους απαιτητικούς ανθρώπους

Καλή Επιτυχία!

Ειρήνη Μεσσήνη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;