Έρευνα: Η σοκολάτα μας κάνει πιο έξυπνους!
Απενοχοποιώντας τη σοκολάτα μέρος δεύτερο.

 

Έχουμε καλά νέα για τους λάτρεις της σοκολάτας: Νέα έρευνα δείχνει ότι η εβδομαδιαία κατανάλωση σοκολάτας ενισχύει σημαντικά τη γνωστική μας ικανότητα και συνδέεται άμεσα με την καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου.

Σύμφωνα με τους ερευνητές των Πανεπιστημίων της Νότιας Αυστραλίας, του Μέιν και του Ινστιτούτου Υγείας του Λουξεμβούργου η σοκολάτα μας κάνει πιο έξυπνους! Παλαιότερα είχαμε δημοσιεύσει μια έρευνα που αποδείκνυε ότι η σοκολάτα αδυνατίζει, μετά από τη συγκεκριμένη νέα έρευνα η απενοχοποίηση του γλυκού πειρασμού πάει σε άλλο επίπεδο!

Συγκεκριμένα όσοι καταναλώνουν τακτικά σοκολάτα, έχουν καλύτερες επιδόσεις σε τεστ μνήμης και είναι πιο συγκεντρωμένοι στην εργασία τους απ’ όσους αποφεύγουν ή δεν θέλουν να την καταναλώσουν.

Το μυστικό της βρίσκεται στις φλαβονόλες που εμπεριέχονται στο σπόρο του κακάο. Πρόκειται για φυσικές ουσίες που ρυθμίζουν το λίπος στο αίμα, κατεβάζουν την πίεση και τη χοληστερίνη και επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης, ενώ βελτιώνουν τη μνήμη και την πνευματική απόδοση.

Οι φλαβονόλες διαθέτουν κι άλλες ευεργετικές ιδιότητες. Επηρεάζουν το αμυντικό σύστημα, επιδρούν θετικά στην κυκλοφορία του αίματος και προστατεύουν κατά κάποιο τρόπο από την αρτηριοσκλήρυνση και συνεπώς από το εγκεφαλικό.

Παράλληλα είναι γνωστό ότι η σοκολάτα ανεβάζει και τα επίπεδα σεροτονίνης, της ορμόνης που προκαλεί αισθήματα ευτυχίας και χαράς.

Η υπερβολική κατανάλωσή της ωστόσο όπως γνωρίζουμε έχει αρνητικά αποτελέσματα με αύξηση λίπους και τα σχετικά.

Παρ’όλα αυτά, έχετε καταλάβει ότι το να απενοχοποιήσουμε τη σοκολάτα έχει γίνει αυτοσκοπός μας και ο,τι παρόμοια έρευνα βρίσκουμε θα τη δημοσιεύουμε.

Διαβάστε επίσης κάποια αποφθέγματα για τη σοκολάτα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;