Voucher: Ξεκινά δράση για την κατάρτιση ανέργων - Όροι συμμετοχής
Voucher: Δείτε αναλυτικά!

Νέα ανακοίνωση έβγαλε ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου με την οποία πληροφορεί τους ενδιαφερόμενους ότι, κυκλοφόρησε στις 16/03/2018 η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στη Δράση με αντικείμενο, την Κατάρτιση ωφελουμένων (voucher) στο πλαίσιο της πράξης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα σε 17 Δήμους θύλακες υψηλής ανεργίας, συμπεριλαμβανόμενης της κατάρτισης των συμμετοχών για 3.494 θέσεις πλήρους απασχόλησης (Β Κύκλος)» (Αρ. Πρωτ. 8.4222/15-3-2018).

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι άνεργοι που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε 17 Δήμους Θύλακες Ανεργίας (Β Κύκλος), οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις απασχόλησης και έχουν επιλέξει να παρακολουθήσουν τα προγράμματα κατάρτισης (μέσω της συμπλήρωσης του παραπεμπτικού του ΟΑΕΔ).

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της δράσης θα υλοποιηθεί μία δέσμη παρεμβάσεων η οποία θα περιλαμβάνει:

• Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 120 ωρών που περιλαμβάνει 100 ώρες Χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) συμπεριλαμβανομένων των υποχρεωτικών ενοτήτων που αφορούν οριζόντιες δεξιότητες και 20 ώρες «Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα». Τα προτεινόμενα προγράμματα κατάρτισης είναι τα εξής:
– Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Επιπέδου Ι: Word, Excel & Internet
– Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Επιπέδου ΙΙ: Word, Excel, Internet & Powerpoint
– Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Επιπέδου ΙΙΙ: Word, Excel, Internet, Powerpoint & Access

• Πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων Πληροφορικής (σε ένα από τα τρία επίπεδα) που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης.

Οι όροι συμμετοχής στο πρόγραμμα voucher είναι:

1. Η παρακολούθηση των προγραμμάτων κατάρτισης όπως και η συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης θεωρείται υποχρεωτική από όλους τους ωφελούμενους που έχουν δηλώσει ότι θέλουν να παρακολουθήσουν (βλ. παραπεμπτικό από ΟΑΕΔ)

2. Οι ωφελούμενοι έχουν δικαίωμα απουσιών μέχρι και 10% του συνολικού αριθμού ωρών του προγράμματος (ή μέχρι και 20% σε περίπτωση ΑΜΕΑ ή καταρτιζόμενων που έχουν αποδεδειγμένη νοσηλεία σε Δημόσιο Νοσοκομείο, εγκυμονούσες ή γυναίκες σε λοχεία)

3. Η υλοποίηση των προγραμμάτων θα γίνεται 1 ή 2 φορές την εβδομάδα (η μια εκ των οποίων Παρασκευή). Η ημερήσια διάρκεια κάθε μαθήματος θα είναι 8 διδακτικές ώρες.
4. Το γεγονός ότι ο ωφελούμενος θα δουλεύει 4 ή 3 ημέρες την εβδομάδα και 1 ή 2 ημέρες θα παρακολουθεί το σεμινάριο, δεν επηρεάζει το ύψος των μηνιαίων του αποδοχών, οι μηνιαίες αποδοχές παραμένουν σταθερές.

5. Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος δεν επιτύχει στις εξετάσεις, δεν μειώνεται το σύνολο των αποδοχών του από το πρόγραμμα και δεν επηρεάζει σε κανένα επίπεδο την σύμβασή του με τον Δήμο.

Για παροχή πληροφοριών σχετικά με τη δράση Κατάρτισης του Προγράμματος, τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα και την Πιστοποίηση καθώς και για τη διαδικασία και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη δήλωση συμμετοχής στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο Γραφείο Πληροφόρησης και Προώθησης της Απασχόλησης του Δήμου Ασπροπύργου, Σαλαμίνος 20, καθημερινά από τις 9:00 έως τις 15:30, στο τηλ: 2132006489 και στο e- mail: info@apasxolisiasp.gr .

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;