Επίδομα παιδιού 2018: Βγήκε νέα απόφαση για την πληρωμή της α' δόσης!
Επίδομα παιδιού 2018: Δείτε αναλυτικά!

Έγκριση πήρε νέο κονδύλι από το υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να γίνει η χορήγηση από τον ΟΠΕΚΑ για το επίδομα παιδιού 2018 και συγκεκριμένα για την α’ δόση.

Η συμπληρωματική δαπάνη ύψους εκατόν εξήντα εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, γίνεται για να χρηματοδοτηθεί ο ΟΠΕΚΑ για την κάλυψη της δαπάνης καταβολής του επιδόματος για το πρώτο δίμηνο του έτους καθώς και εκκρεμών αιτήσεων προηγούμενων ετών ενέκρινε η υπουργός Εργασίας κ. Αχτσιόγλου.

Μέχρι στιγμής έχει ήδη εκδοθεί απόφαση Ανάληψης δέσμευσης πίστωσης ποσού 585.000.000 € που καταχωρήθηκε στο βιβλίο Εγκρίσεων και Εντολών Πληρωμής του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσαν τα dikaiologitika.gr, ο Διοικητής του ΟΠΕΚΑ κ. Πλιάκης τους αναφέρει πως η πληρωμή που θα αφορά 740.000 δικαιούχους για το επίδομα παιδιού 2018, δύο είναι οι πιθανές ημερομηνίες για την καταβολή.

Στις 29 Μαρτίου, ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΠΕΚΑ επιδιώκει να καταβάλλει την πρώτη δόση του επιδόματος παιδιού. Αν δεν προλάβουν οι υπηρεσίες να είναι έτοιμες μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία, τότε λόγω του Πάσχα των Καθολικών, η πρώτη δόση θα καταβληθεί οπωσδήποτε στις 3 Απριλίου.

Όπως έχει γίνει γνωστό ο υπολογισμός του ύψους της α’ δίμηνης δόσης του επιδόματος θα γίνει με βάση τις εκκαθαρισμένες φορολογικές δηλώσεις του 2017 και με τα περυσινά Α21, ενώ το ύψος των επόμενων δόσεων θα προσδιοριστεί με βάση τα στοιχεία της φορολογικής δήλωσης που θα υποβληθεί φέτος.

Στόχος του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων είναι η καταβολή της κάθε δίμηνης δόσης του επιδόματος να γίνεται το αργότερο σε ημερομηνία μέχρι στις 25 για κάθε δεύτερο μήνα (Π.χ α’ δόση τέλη Μαρτίου, β’ δόση τέλη Μαΐου κ.ο.κ)

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία που κυκλοφόρησαν από το υπουργείο Εργασίας, με την αναπροσαρμογή στο πρόγραμμα των επιδομάτων παιδιών, το 92% των 740.000 δικαιούχων θα δει αύξηση στο ποσό του επιδόματος που θα λαμβάνει στο εξής από μικρή έως σε ποσοστό 110%, ενώ μόλις ένα 8% (κυρίως υψηλόμισθοι τρίτεκνοι) θα δει μειώσεις από μικρές έως λίγο μεγαλύτερες σε σχέση με τα ποσά των επιδομάτων που ελάμβανε μέχρι σήμερα.

Πηγή: dikaiologitika.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
ΤΕΛ
69 - 73
ΟΣΦΠ
28 Μαρ. 2024
Bayern
ΤΕΛ
77 - 85
BARC

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;