5 πράγματα που κατανοούν μόνο όσοι φοιτητές σπουδάζουν στο εξωτερικό!
Υπάρχουν πράγματα που σας συνδέεουν και μόνο εσείς τα καταλαβαίνετε!

Τα πράγματα που αφορούν τις σπουδές στο εξωτερικό, μπορούν να τα καταλάβουν μόνο όσοι έχουν πάρει αυτή τη σημαντική απόφαση και έχουν βρεθεί σε μαι ξένη χώρα με σκοπό να πάρουν την εκπαίδευση που θέλουν για το μέλλον τους!

Οι φοιτητές του εξωτερικού είναι αυτοί που βλέπεις να αποχαιρετούν με δάκρυα στα μάτια τους γονείς τους στο αεροδρόμιο και είναι αποφασισμένοι να πάνε σε μια άλλη χώρα και να εγκατασταθούν για κάποιο χρονικό διάστημα εκεί!

Είναι μια πολύ δύσκολη απόφαση και υπάρχουν πράγματα που ίσως σε οδήγησαν και εσένα να τη λάβεις! Αλλά σίγουρα έχεις στο πλευρό σου και άλλους ανθρώπους που κατανοούν τι περνάς ή τι πέρασες!

Αυτά είναι τα πράγματα που κατανοούν όσοι φοιτητές σπούδασαν ή σπουδάζουν στο εξωτερικό! 

1.Την απόσταση! 

Είναι πολύ δύσκολο, ειδικά στην αρχή, να είσαι μακριά από τους ”ανθρώπους” σου! Η απόσταση σου φαίνεται τεράστια και αισθάνεσαι πως δεν μπορείς να επικοινωνήσεις με κανέναν!

2.Σου λείπει η μητρική σου γλώσσα! 

Μπορεί να βαρέθηκες τα αγγλικά ή την οποιαδήποτε γλώσσα καλείσαι να συνεννοηθείς στη χώρα που βρίσκεσαι! Όλοι το έχουμε πάθει! Και το καλύτερο όλων είναι όταν βρεθεί εκείνος ο άνθρωπος που θα του φωνάξεις «Πατρίδα» γιατί τον άκουσες να μιλά τη γλώσσα σου!

3.Τη δυσκολία της βαλίτσας! 

Είναι πολύ δύσκολο! Φτάνεις, βγάζεις πράγματα και μετά από λίγο καιρό ξαναφτιάχνεις βαλίτσα για να γυρίσεις πίσω! Τι να πρωτοβάλεις μέσα, να μην ξεχάσεις κάτι και όλα τα υπόλοιπα! Ξέρεις!

4.Η δύναμη της συνήθειας! 

Καλώς ή κακώς όταν βρίσκεσαι σε μια άλλη χώρα προσαρμόζεσαι! Είναι δύσκολο να αλλάξεις συνήθειες και συμπεριφορές! Αυτή η αλλαγή μερικές φορές είναι σοκαριστική αλλά οκ, τι να κάνουμε τώρα!

5.Το φαγητό! 

Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα! Το φαγητό της μαμάς είναι αυτό που πολλοί φοιτητές νοστάλγησαν! Φαντάσου πόσες κλήσεις στο skype έγιναν για να μάθω να φτιάχνω κάτι σπιτικό; Αλλά η επιστροφή σίγουρα είναι η καλύτερη αφού περιμένουν τάπερ και πλούσια εδέσματα!

Δες και αυτό: 10 πράγματα που κάνουν οι TOP φοιτητές!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;