4+1 ταινίες για εσένα που αγαπάς τις επιστήμες!
Ταινίες για εσένα που μικρός ήθελες να κάνεις τον επιστήμονα!

Υπάρχουν ταινίες για εσένα που αγαπάς την επιστήμη!

Οι ταινίες αυτές εξερευνούν σπουδαία μυαλά αλλά και πράγματα που έχουν τρομερό ενδιαφέρον!

Αυτές είναι οι ταινίες λοιπόν για εσένα!

1.The Imitation Game

Το χειμώνα του 1952, οι Βρετανικές αρχές εισέβαλαν στο σπίτι του μαθηματικού κι αναλυτή Άλαν Τιούρινγκ, και τον συνέλαβαν για «απρεπή συμπεριφορά», μια κατηγορία που αργότερα θα οδηγούσε στην καταδίκη του με την κατηγορία της ομοφυλοφιλίας- ωστόσο κανείς δε γνώριζε ότι επρόκειτο για ένα πρωτοπόρο και ιδιοφυή επιστήμονα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου είχε καθοδηγήσει με επιτυχία μια ομάδα επιστημόνων, κι «έσπασε» τον κώδικα της περίφημης Γερμανικής μηχανής Enigma. Ένα στοιχειωτικό πορτραίτο ενός σπουδαίου και παράλληλα περίπλοκου ανθρώπου, στον οποίο εκατομμύρια άνθρωποι οφείλουν τη ζωή τους.

2.A Beautiful Mind

Η πορεία του Τζον Νας, ιδιοφυίας στα μαθηματικά, από την αρχή της καριέρας του και τη διαδικασία ανακάλυψης του εαυτού του που τον οδήγησε στη σχιζοφρένεια, ως και το θρίαμβο της θεραπείας και τη βράβευσή του με το βραβείο Νόμπελ.

3.The Theory of Everything

Ας ακολουθήσουμε, λοιπόν, τα βήματα του Στίβεν Χόκινγκ από τις σπουδές του στο Κέιμπριτζ, όπου γνωρίζει και ερωτεύεται τη συμφοιτήτρια και μετέπειτα σύζυγό του Τζέιν Γουάιντ, μέχρι τη συνεχιζόμενη, έως και σήμερα μάχη του, μετά τη διάγνωσή του με τη Νόσο του Κινητικού Νευρώνα που τον καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσάκι, επιτρέποντάς του την επικοινωνία μόνο μέσω συσκευής ομιλίας. Παράλληλα παρακολουθούμε τις καινοτόμες και αιχμηρές απόψεις του Χόκινγκ για τη Φυσική και κυρίως την πρωτοποριακή έρευνά του που προκάλεσε το θαυμασμό των καθηγητών του και τελικά οδήγησε στην ρηξικέλευθη θεωρία του για το σύμπαν.

4.Gattaca

Σ’ ένα μακρινό μέλλον όπου η γέννηση του κάθε ανθρώπου βασίζεται σ’ ένα προμελετημένο συνδυασμό γονιδίων, ένας φυσιολογικός νεαρός, ο Βίνσεντ, θεωρείται «ατελής» επειδή η σύλληψή του δεν έγινε στο εργαστήριο, αλλά ήταν αποτέλεσμα έρωτα. Ο Βίνσεντ, ωστόσο, είναι αποφασισμένος να γίνει αστροναύτης.

+1. Primer


Τέσσερις φίλοι, μηχανικοί, μένουν έκπληκτοι, όταν ανακαλύπτουν πως από ένα λάθος η κατασκευή τους μετατράπηκε σε μηχανή του χρόνου. Συνειδητοποιώντας τη σημασία της ανακάλυψης, η εμπιστοσύνη τους θα μπει σε δοκιμασία… Με πενιχρό budget, ο νεοφερμένος Shane Carruth καταφέρνει να φτιάξει ένα μοναδικό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας.

Δες και αυτό: 10 ταινίες όπου κράτησαν τα λάθη στο μοντάζ γιατί ήταν πολύ καλά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES
16 Απρ. 2024
Μπο
22:00
-
Atl
16 Απρ. 2024
Μπα
22:00
-
Παρ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;