Εξοικονομώ κατ' οίκον: Προβλήματα έχουν παρουσιαστεί στις αιτήσεις!
Εξοικονομώ κατ' οίκον: Δείτε αναλυτικά!

Προβλήματα αντιμετωπίζουν οι ενδιαφερόμενοι για υποβολή αίτησης στο πρόγραμμα Εξοικονομώ κατ’ οίκον, αφού η ηλεκτρονική πλατφόρμα exoikonomisi.ypen.gr εμφανίζεται μπλοκαρισμένη.

Τα συγκεκριμένα προβλήματα έχουν γίνει γνωστά από εχθές, αφού ανακοινώθηκε και αναβολή στην έναρξη της διαδικασίας λόγω τεχνικού προβλήματος. Παρότι όμως σήμερα άνοιξε κανονικά η δυνατότητα για υποβολή της αίτησης, η πρόσβαση των υποψηφίων για το πρόγραμμα είναι αδύνατη.

Το πρόβλημα εντείνεται αφού η αξιολόγηση των αιτήσεων υπαγωγής είναι με σειρά προτεραιότητας και όλοι προστρέχουν να προλάβουν την υποβολή με αποτέλεσμα η πλατφόρμα να μην αντέξει.

Το ΥΠΕΝ γνωστοποιεί, πως κατά τις πρώτες ημέρες πιλοτικής λειτουργίας της πλατφόρμας σε πραγματικές συνθήκες, εντοπίστηκαν τεχνικές παρεμβάσεις που έπρεπε να γίνουν προκειμένου να κατοχυρωθεί η απόλυτη ασφάλεια του συστήματος, προτού ενεργοποιηθεί η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων.

Οι παρεμβάσεις αυτές ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας και η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων θα ενεργοποιηθεί σήμερα.

Το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης Εξοικονομώ κατ’ οίκον, είναι συνολικού προϋπολογισμού 209 εκατ. ευρώ και προβλέπει επιδότηση έως και 70%. Οι δικαιούχοι θα επιλέγονται με κριτήρια το ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα και την οικογενειακή κατάσταση.

Κάθε ιδιοκτήτης μπορεί να υποβάλει μόνο μία αίτηση. Επιτρέπεται η υποβολή αιτήσεων για περισσότερες ιδιοκτησίες από το ίδιο πρόσωπο μόνο εάν οι επιπλέον της μίας αιτήσεις αποτελούν μέρος αίτησης/αιτήσεων που αφορά σε πολυκατοικία. Για κάθε επιλέξιμη κατοικία πρέπει να υποβληθεί μία μόνο αίτηση.

Όλες οι επεμβάσεις ανακαίνισης – ενεργειακής αναβάθμισης και όλες οι επιθεωρήσεις από ενεργειακό επιθεωρητή θα πρέπει να γίνονται σύμφωνα με τον νέο Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ). Αν κάποιος είχε εκδώσει εκδώσει Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) πριν από τις 26 Νοεμβρίου 2017 πρέπει να το επανεκδώσει.

Πηγή: dikaiologitika.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;