10 συμβουλές που πρέπει να έχει στο μυαλό του κάθε 20χρονος φοιτητής!
Μη γκρινιάζεις λοιπόν, και μη με λες υπερβολική γιατί όταν τα twenties περάσουν θα με θυμηθείς.

 

Αν ανήκεις στην προνομιούχα ηλικιακή κατηγορία των εικοσάρηδων τότε δε χρειάζεσαι εμάς για να σου πούμε πόσο χαρούμενος πρέπει να νιώθεις, αφού εξορισμού το νιώθεις ήδη.

Στα είκοσι η ζωή μοιάζει με πάρτι διαρκείας και η δουλειά είναι μάθημα επιλογής. Μη γκρινιάζεις λοιπόν, και μη με λες υπερβολική γιατί όταν τα twenties περάσουν θα με θυμηθείς. Φρόντισε λοιπόν να πάρεις το μάθημα σου και να περάσεις όσο καλύτερα γίνεται την πιο διασκεδαστική και πιο ανέμελη δεκαετία της ζωής σου.

Το μυστικό είναι να μη χάνεις χρόνο, να κάνεις λάθη, να ρισκάρεις, να αξιοποιείς κάθε ευκαιρία για διασκέδαση, για νέες εμπειρίες, για νέες γνώσεις και νέες δοκιμές.

Το neolaia.gr σου αφιερώνει «Το δεκάλογο του επιτυχημένου και ευτυχισμένου εικοσάρη». Κράτα σημειώσεις…

1. Όλες αυτές οι στιγμές που περνάς τέλεια και που νιώθεις την ευτυχία της απόλυτης ελευθερίας, να θυμάσαι πως δεν κρατούν για πάντα και πως δε θα έρχονται πάντα τόσο συχνά. Ζήσε τις λοιπόν τώρα που εμφανίζονται. Ζήσε τις ολοκληρωτικά γιατί είναι ανεκτίμητες.

2. Η αίσθηση της παντοδυναμίας που νιώθεις στα είκοσι είναι μοναδική. Όσο περνάει χρόνος η δύναμη της αίσθησης της πολλές φορές χάνει τη δύναμη της καθώς επηρεάζεται από τις εξωτερικές συνθήκες. Αξιοποίησε την όσο μπορείς, μην την αρνείσαι και αν μπορείς επένδυσε πάνω της.

3. Κάνε φίλους και δείξε τους την αγάπη σου. Πέρνα μαζί τους όσο περισσότερο χρόνο μπορείς. Όσο περνούν τα χρόνια δυστυχώς οι φίλοι περνούν λιγότερο χρόνο μαζί καθώς οι απαιτήσεις τις πραγματικότητας τους αποστασιοποιούν.

4. Κάνε ότι τρέλα θέλεις. Οι αναμνήσεις των εμπειριών είναι η πιο χειροπιαστή μορφή ευτυχίας. Όσο θα μεγαλώνεις αυτές οι στιγμές «τρέλας» θα αποτελούν το νοητικό σου καταφύγιο.

5. Μάθε να λες «όχι». Είναι πολύ σημαντικό να μάθεις νωρίς να λες «όχι» σε όλα εκείνα που δε σου ταιριάζουν.

6. Μάθε τι θες. Το πιο σημαντικό είναι μέσα από τη δοκιμή να μάθεις τι πραγματικά σε κάνει ευτυχισμένο/η. Βρες τι σου αρέσει και διεκδίκησε το.

7. Προσπάθησε να κλείνεις τα αυτιά στα «θέλω» των άλλων. Όσο πιο μικρός μάθεις να μην υπηρετείς τις προσδοκίες των άλλων, τόσο γρηγορότερα θα ακολουθήσεις τα όνειρα σου και μόνο.

8. Ακόμα κι αν όλα πάνε στραβά, ακόμα κι αν καταρρεύσεις, μέσα από τη θετική σκέψη μπορείς να σηκωθείς ξανά. Να θυμάσαι πάντα πως επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς.

9. Συμφιλιώσου με τις αδυναμίες σου και κάνε τις δυνατότητες. Φτιάξε το δικό σου φίλτρο προστασίας όχι απέναντι σε αυτές, αλλά απέναντι στην κριτική των άλλων.

10. Στα είκοσι «επιτρέπεται» να έχεις χιλιάδες τρόπους λογικούς ή τρελούς να εκφράσεις τις σκέψεις και τα συναισθήματα σου. Εκφράσου ελεύθερα και ζήσε όσο πιο ελεύθερα μπορείς. Εκπαίδευσε τον εαυτό σου σε αυτό, ώστε κι όταν τα είκοσι θα περάσουν να εξακολουθείς να το κάνεις γιατί δε θα μπορείς ευτυχώς να κάνεις κι αλλιώς.

Ακόμα κι αν είσαι λίγο πριν ή λίγο μετά τα είκοσι, ακόμα κι αν απέχεις πολύ μπορείς απλά να νιώθεις εικοσάρης. Γιατί ουσιαστικά «πραγματικός εικοσάρης» είναι εκείνη η κατηγορία των ανθρώπων που νιώθουν ελεύθεροι και δυνατοί να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα. Που αγαπούν τους φίλους τους, που ερωτεύονται με την καρδιά τους (κάθε μήνα) και πιστεύουν πως κάθε στιγμή είναι κατάλληλη για καλοπέραση ή αλλιώς για άραγμα. Η εμπειρία είναι ανεκτίμητη, ζήσε χωρίς να μετανιώνεις για τίποτα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;