Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στη λίστα με τα καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως
Μία σημαντική διάκριση στην παγκόσμια επιστημονική "ελίτ"!

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών κατάφερε, για ακόμα μία φορά, να κερδίσει μία θέση στη λίστα κατάταξης Πανεπιστημίων Quacquarelli Symonds (QS).

Η συγκεκριμένη λίστα, είναι μία από τις καλύτερες του κόσμου και η κατάκτηση μίας θέσης στην παγκόσμια επιστημονική “ελίτ”, φυσικά και δε θα μπορούσε να θεωρηθεί μικρό επίτευγμα.

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών κέρδισε μία θέση μεταξύ των καύτερων και συγκεκριμένα μεταξύ των θέσεων 151-200 παγκοσμίως στα επιστημονικά πεδία των Οικονομικών, της Διοίκησης Επιχειρήσεων και της Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής, και στις θέσεις μεταξύ 301-350 στο πεδίο της Επιστήμης της Πληροφορικής.

Προκειμένου να οριστεί για το κάθε πανεπιστήμιο και επιστημονικό κλάδο η ανάλογη θέση, λαμβάνονται στοιχεία από βιβλιογραφική βάση επιστημονικών δημοσιεύσεων (Scopus) που αφορούν στην ερευνητική δραστηριότητα που αναπτύσσεται από καθηγητές και ερευνητές των αξιολογούμενων Πανεπιστημίων. Επίσης, συνυπολογίζονται ο διεθνής χαρακτήρας του Ιδρύματος, και η φήμη του, τόσο στον χώρο της αγοράς, σύμφωνα με 158.000 απόψεις διευθυντών και στελεχών επιχειρήσεων και οργανισμών, όσο και στον ακαδημαϊκό χώρο με τη συμμετοχή 170.000 ακαδημαϊκών στην ετήσια έρευνα της QS.

Ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής Εμμανουήλ Γιακουμάκης μίλησε για την τιμητική αυτή διάκριση λέγοντας: «Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών εξακολουθεί να καταλαμβάνει υψηλές θέσεις στις διεθνείς κατατάξεις Πανεπιστημίων και να βελτιώνει την θέση του μεταξύ των κορυφαίων Πανεπιστημίων του κόσμου, παρά τους εξωγενείς παράγοντες που δυσχεραίνουν το έργο του. Συγχαρητήρια στην Πανεπιστημιακή κοινότητα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που σε συνθήκες δύσκολες δίνει τον αγώνα της και διακρίνεται. Οι διακρίσεις του Ιδρύματος δικαιώνουν την εκατονταετή επένδυση της Ελληνικής πολιτείας και κοινωνίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;