7 φαγητά που έχουν χαρακτηριστεί
Έχω κουφάθεί!

Επειδή όλοι βρισκόμαστε σε μία συνεχή μάχη με τα τη διατήρηση του βάρους μας, ή με την αναζήτηση του ιδανικού για την υγεία μας βάρους, έχουμε ακούσει, διαβάσει και ενστερνιστεί πάρα πολλές απόψεις που κάποιος μας πούλησε ως επιστημονικά εμπεριστατωμένες.

Η αλήθεια είναι ότι τα κιλά του καθενός είναι δικό του ζήτημα και ότι όλοι μας πρέπει να έχουμε τη δική μας γνώμη για το τι πρέπει ή όχι να τρώμε ανάλογα με τις ανάγκες του οργανισμού μας και φυσικά βάσει τον οδηγιών που μας έχει δώσει ο γιατρός μας.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια φαγητά που έχουν χαρακτηριστεί ως “απαγορευμένα” για το καλό της υγείας μας ενώ δε θα έπρεπε!

1. Αλάτι

Είναι είσαι η ποιο συχνά “κατηγορούμενη” τροφή ως αναφορά την επίδραση στην υγεία μας.

Όμως έρευνες που πραγματοποίησαν ειδικοί, απέδειξαν ότι δεν υπάρχει κάποια σύνδεση ανάμεσα στην κατανάλωση αλατιού και την υπέρταση ή άλλα καρδιακά προβλήματα.

Αντιθέτως, όσοι κόψουν τελείως το αλάτι από τη διατροφή τους, παρουσιάζουν έκκριση ορμονών και ενζύμων που αυξάνει την αρτηριακή πίεση!

2. Αυγά

Πριν από περίπου μία δεκαετία, οι επιστήμονες υποστήριξαν ότι τα αυγά δεν πρέπει να καταναλώνονται παρά μόνο σπάνια, αφού περιέχουν υψηλά επίπεδα χοληστερόλης που μπορεί φράξει τις αρτηρίες και να οδηγήσει σε έμφραγμα, εγκεφαλικό και εκδήλωση διαβήτη.

Ωστόσο, οι επιστήμονες σήμερα παραδέχονται ότι έκαναν λάθος. Τα αυγά περιέχουν τη “καλή” χοληστερόλη που αν δεν λαμβάνεται σε σωστές ποσότητες οδηγεί στην αύξηση της εμφάνισης της “κακής”χοληστερόλης στον οργανισμό.

3. Ποπ κορν

Ένα πράγμα έχω μόνο να σου πω… Οι επιστήμονες υποστήριξαν ότι τα ποπ κορν (φυσικά τα σπιτικά), όχι μόνο δε θα πρέπει να κατατάσσονται στην κατηγορία των junk food (όπως τα πατατάκια), αλλά αντιθέτως περιέχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά από τα φρούτα και τα λαχανικά.

Άρπα την μπροκολάκι!

4. Πλήρες Γάλα

Κι όμως! Το να καταναλώνεις τη light εκδοχή των γαλακτοκομικών προϊόντων δε σε βοηθάει στη δίαιτα ή τη διατροφή σου.

Μία πρόσφατη έρευνα απέδειξε ότι αν αποφεύγει το πλήρες γάλα και επιλέγεις το ελαφρύ, χάνεις τα πολύτιμα διατροφικά στοιχεία που σου προσφέρει το γάλα.

Αντιθέτα, το γάλα που είναι πλήρες σε λιπαρά βοηθά στη λειτουργία της καρδιάς σου, σε προστατεύει από την εμφάνιση διαβήτη και… κάνει καλό στη σιλουέτα σου!

5. Καφές

Νομίζω πως χάρηκα περισσότερο από όλες τις υπόλοιπες τροφές για τον καφέ!

Έρευνα που έγινε σε 200,000 άνδρες και γυναίκες, έδειξε ότι η κατανάλωση καφέ (με μέτρο και χωρίς μεγάλες ποσότητες ζάχαρης) αποτρέπει την εμφάνιση καρδιακών νοσημάτων.

Επίσης φαίνεται ότι σχετίζεται με την αποτροπή εμφάνισης διαβήτη, Αλσχάιμερ και νόσο του Πάρκινσον!

6. Άσπρο ρύζι

Για άλλη μία φορά οι επιστήμονες παραδέχονται ότι είχαν άδικο όταν απέτρεψαν τον κόσμο από την κατανάλωση του άσπρου ρυζιού.

Πλέον υποστηρίζουν ότι πρέπει να το επιλέγουμε για τη διατροφή μας, αφού χωνεύεται εύκολα και συμβάλλει στην απορρόφηση των τοξινών του οργανισμού.

Επίσης είναι gluten free, αν αυτό είναι κάτι που σε αφορά…

Τέλος, υποστηρίζεται ότι είναι καλύτερη επιλογή ακόμα κι από το καστανό ρύζι που μέχρι τώρα επιλέγαμε ως πιο υγιεινή επιλογή.

7. Πίτσα

Παρότι διατηρώ τις αμφιβολίες μου για το συγκεκριμένο, φαίνεται ότι οι ειδικοί το κατατάσσουν στην ίδια κατηγορία με τα ποπ κορν. Δηλαδή, ότι δεν πειράζει καθόλου να καταναλώνεται εφόσον είναι φτιαγμένη από εσένα τον ίδιο με σπιτικά υλικά.

Υποστηρίζουν ότι είναι ένας πολύ σωστός και προφανώς γευστικός συνδυασμός, από πρωτεΐνη, υδατάνθρακα και λαχανικά…

Οπότε μπορείς πολύ άνετα να ευχαριστηθείς την αγαπημένη σου “αμαρτία” αρκεί να την μαγειρέψεις με τα χεράκια σου.

Δες κι αυτό: Οι 7 μύθοι για την απώλεια κιλών που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
LOS
12'
0 - 0
Ast
18 Απρ. 2024
Φιο
11'
0 - 0
Vik
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
ΤΕΛ
80 - 69
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;