Η νέα ανακοίνωση που αφορά τα επιδόματα που λαμβάνουν χιλιάδες πολίτες!
Δείτε αναλυτικά!

Ανακοίνωση για μία νέα ευνοϊκή διάταξη που αφορά τους ανέργους που συμμετέχουν σε προγράμματα κατάρτισης, έγινε σχετικά με το τελευταίο άρθρο του νόμου για τον ΟΠΕΚΑ.

Συγκεκριμένα, ορίζει ότι τα επιδόματα κατάρτισης που λαμβάνουν πολυάριθμοι άνεργοι της χώρας, θα είναι ακατάσχετα και αφορολόγητα.

Ο νόμος για τον νέο Οργανισμό που αντικαθιστά πλέον τον ΟΓΑ – αφού ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής με ευρεία συναίνεση- στο τελευταίο του άρθρο προβλέπει ότι το επίδομα εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων θα είναι πλέον αφορολόγητο και ακατάσχετο, ανακουφίζοντας πολλούς.

Μάθε όλα τα νέα για τον ΟΑΕΔ εδώ!

Ειδικότερα σύμφωνα με την σχετική διάταξη το επίδομα εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης που καταβάλλεται σε ανέργους είναι αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο στα χέρια του Δηµοσίου ή τρίτων, δεν δεσμεύεται και δεν συµψηφίζεται µε βεβαιωμένα χρέη στη Φορολογική Διοίκηση, στο Δηµόσιο, στα ασφαλιστικά ταµεία ή στα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Η νέα ρύθμιση αυτή είναι ευεργετική για τους ανέργους που συμμετάσχουν στα προγράμματα κατάρτισης αφού δεν θα προσμετρούνται πλέον τα επιδόματα αυτά στο εισόδημα με αποτέλεσμα να μην προσμετρούνται και στα εισοδηματικά κριτήρια του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ). Έτσι πολλοί από τους ανέργους που έχαναν το επίδομα του ΚΕΑ λόγω εισοδημάτων από προγράμματα κατάρτισης πλέον θα μπορούν να ενταχθούν.

Από 1.1.2018 ισχύει η συγκεκριμένη διάταξη και έτσι θα μπορούν να αιτηθούν αναδρομικά την ένταξη τους στην προνοιακή παροχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;