Δείτε τη νέα ρύθμιση για τα επιδόματα που ευνοεί χιλιάδες ανέργους!
Δείτε αναλυτικά!

Μια ευνοϊκή διάταξη για ανέργους που συμμετέχουν σε προγράμματα κατάρτισης περιλαμβάνει το τελευταίο άρθρο του νόμου για τον ΟΠΕΚΑ και προβλέπεται πως τα επιδόματα κατάρτισης θα είναι ακτάσχεται και αφορολόγητα.

Ο νόμος  για τον νέο Οργανισμό που αντικαθιστά πλέον τον ΟΓΑ – αφού ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής με ευρεία συναίνεση- στο τελευταίο του άρθρο προβλέπει ότι το επίδομα εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων θα είναι πλέον αφορολόγητο και ακατάσχετο, ανακουφίζοντας πολλούς.

Μάθε όλα τα νέα για τον ΟΑΕΔ εδώ!

Ειδικότερα σύμφωνα με την σχετική διάταξη το επίδομα εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης που καταβάλλεται σε ανέργους είναι αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο στα χέρια του Δηµοσίου ή τρίτων, δεν δεσμεύεται και δεν συµψηφίζεται µε βεβαιωμένα χρέη στη Φορολογική Διοίκηση, στο Δηµόσιο, στα ασφαλιστικά ταµεία ή στα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Η νέα ρύθμιση αυτή είναι ευεργετική για τους ανέργους που συμμετάσχουν στα προγράμματα κατάρτισης αφού δεν θα προσμετρούνται πλέον τα επιδόματα αυτά στο εισόδημα με αποτέλεσμα να μην προσμετρούνται και στα εισοδηματικά κριτήρια του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ). Έτσι πολλοί από τους ανέργους που έχαναν το επίδομα του ΚΕΑ λόγω εισοδημάτων από προγράμματα κατάρτισης πλέον θα μπορούν να ενταχθούν.

Από 1.1.2018 ισχύει η συγκεκριμένη διάταξη και έτσι θα μπορούν να αιτηθούν αναδρομικά την ένταξη τους στην προνοιακή παροχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;