Black Panther: 15 trivia για τη νέα ταινία της Marvel!
Νέα ταινία από τη Marvel, νέο talk of the town!

H Marvel παρουσιάζει τον μεγαλοπρεπή Black Panther: την πρώτη ταινία με πρωταγωνιστή μαύρο υπερήρωα. Κάνει ένα μεγάλο, ηχηρό βήμα προς μια νέα, ελπιδοφόρα, πολυπολιτισμική εποχή ισότητας και αποδοχής του διαφορετικού στις ταινίες του είδους. Οι πρώτες αντιδράσεις από την πρεμιέρα στο Λος Άντζελες μιλάνε για την καλύτερη ταινία του MCU, για έναν σύγχρονο Άμλετ και Τζέιμς Μποντ μαζί, για μια ταινία με τρομερή ψυχαγωγία και εφέ, καθώς και ψυχή, συγκίνηση και περηφάνια για την αφρικανική κουλτούρα, ενώ τα προγνωστικά ποντάρουν σε ρεκόρ εισπράξεων.

Πάμε να δούμε 15 εντυπωσιακά trivia!

1. Η πρώτη φορά που εμφανίστηκε ο χαρακτήρας του Black Panther ήταν στο κόμικ της Marvel “Fantastic Four Vol. 1” το 1966.

2. Ένα σημαντικό κομμάτι του σύμπαντος του Black Panther είναι οι Dora Milaje, μια ομάδα πανίσχυρων γυναικών που αποτελούν τη φρουρά του Βασιλιά και της οικογένειας του. Είναι ψηλές, αγέρωχες, απίστευτα εντυπωσιακές πολεμίστριες που λειτουργούν σαν μια γροθιά.

3. Με επικεφαλής την Okoye, που υποδύεται η Danai Gurira, η βασιλική φρουρά Dora Milaje ενσαρκώνεται από γυναίκες από όλον τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Florence Kasumba που επιστρέφει στον ρόλο της Ayo, ενός χαρακτήρα που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο “Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος.” Οι γυναίκες που ζωντανεύουν αυτό το σώμα ειδικών δυνάμεων προέρχονται από ένα ευρύ φάσμα ιδιοτήτων, όπως κασκαντέρ και χορεύτριες του Μπρόντγουεϊ, έτσι ώστε καθεμία πολεμίστρια να συνεισφέρει τις δικές της ειδικές δεξιότητες.  

4. Η Xhosa, μία από τις επίσημες γλώσσες της Νοτίου Αφρικής, επιλέχθηκε ως η γλώσσα της Wakanda. Το έδαφος είχε προετοιμάσει ο Νοτιοαφρικανός ηθοποιός John Kani, που υποδύθηκε τον Βασιλιά  T’Chaka στο “Captain America: Civil War,”  και μιλούσε με την μητρική του γλώσσα. Ο  Chadwick Boseman, που υποδύεται τον T’Challa/Black Panther, πάτησε στα χνάρια του και μιμήθηκε την προφορά του Kani.

5. Οι ηθοποιοί και οι κασκαντέρ έκαναν εξάσκηση με αφρικανικά τύμπανα που έπαιζε ο μουσικός Jabari Exum, έτσι ώστε οι κινήσεις τους να έχουν τη μουσικότητα που χαρακτηρίζει την αφρικανικές πολεμικές τέχνες.  

6. Ο ηθοποιός Daniel Kaluuya έμαθε ιππασία για να προσομοιώσει την ανάβαση του  W’Kabi όχι πάνω σε άλογο, αλλά σε οπλισμένο ρινόκερο.   

7. Τον νεαρό Zuri υποδύεται ο  Denzel Whitaker. Ενώ μοιράζεται το ίδιο επίθετο με τον Forest Whitaker, που υποδύεται τον μεγαλύτερο σε ηλικία Zuri, δεν είναι συγγενείς. Παρ΄ όλα αυτά, έχουν παίξει το δίδυμο πατέρα και γιου στο “The Great Debaters”  του Denzel Washington.

8. Ο Νοτιοαφρικανός ηθοποιός Atandwa Kani παίζει το ρόλο του νεαρού T’Chaka απέναντι στον πατέρα του και διάσημο Νοτιοαφρικανό ηθοποιό John Kani που υποδύεται τον Βασιλιά T’Chaka.

9. Το βάρος των σκηνών μάχης έπεσε στους ίδιους τους ηθοποιούς για τις ανάγκες της ταινίας. Ο Chadwick Boseman,  που έχει προϋπηρεσία στις πολεμικές τέχνες, ήξερε τι τον περίμενε όταν του ζητήθηκε παρέα με το υπόλοιπο καστ να πάει σε boot camp για να προετοιμαστούν για τις σκηνές μάχης της ταινίας.  

10. Ο Michael B. Jordan, που υποδύεται τον Erik Killmonger, περνούσε δυόμισι ώρες στην καρέκλα κάθε μέρα για να μπορούν οι μακιγιέρ να εφαρμόσουν 90  πρόσθετα μέρη από σιλικόνη στο πάνω μέρος του σώματος του. Αυτή η διαδικασία περιλάμβανε το βάψιμο του κάθε μέρους ώστε να ταιριάζει με την απόχρωση του δέρματος του Jordan. Κάθε ένα από τα σημάδια του Killmonger εκπροσωπεί όλους αυτούς που έχει σκοτώσει μέσα στα χρόνια.  

11. Τα περισσότερα σκηνικά της Wakanda ήταν απαιτητικά στην κατασκευή τους, με αποκορύφωμα τον Καταρράκτη του Πολεμιστή, τον τόπο τελετουργιών της μυθικής χώρας,  που χρειάστηκε τέσσερις μήνες για να ολοκληρωθεί.  

12. Η καταιγιστική καταδίωξη με τα αυτοκίνητα στο Καζίνο γυρίστηκε στο Μπουσάν στη Νότια Κορέα. Χρειάστηκαν σχεδόν δύο εβδομάδες για να επιτευχθεί το εγχείρημα που έχε φόντο τα καθηλωτικά παράλια της περιοχής.

13. Ο σκηνοθέτης Ryan Coogler ήθελε η σκηνή δράσης που λαμβάνει χώρα στη Νότια Κορέα να είναι άρτια, οπότε είχε έναν μοντέρ στο γύρισμα για να κόβει τα πλάνα επί τόπου. Αυτό δεν συμβαίνει συχνά κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, αλλά ο Coogler ήθελε να αιχμαλωτίσει όλη τη δράση όπως την είχε οραματιστεί και αυτός ήταν ένας πολύ καλός τρόπος για να το καταφέρει.

14. Οι κρίκοι που φοράει στο λαιμό της η Danai Gurira ως Okoye σχεδιάστηκαν με βάση αυτούς που φοράνε οι γυναίκες της φυλής  Ndebele. Στο γύρισμα η ηθοποιός φορούσε πανομοιότυπους λαστιχένιους κρίκους.

15 Η Ruth Carter έψαξε όλο τον πλανήτη, από την Γκάνα μέχρι το Λος Άντζελες, για υφάσματα και αξεσουάρ για τα 700 κοστούμια της ταινίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;