6+1 ταινίες που πρέπει οπωσδήποτε να δεις έστω μια φορά στη ζωή σου!
Οι ταινίες μπορούν να σου ανοίξουν τα μάτια ή απλά να σε κάνουν να αναρωτηθείς!

Οι ταινίες μπορούν πολλές φορές να μας κάνουν να αναλογιστούμε πράγματα και καταστάσεις που ίσως να μην είχαμε κάνει στο παρελθόν!

Υπάρχουν ταινίες που πρέπει να δεις έστω και μια φορά στη ζωή σου και να ανοίξει το μυαλό σου!

Έτσι, μπορείς ένα όμορφο βράδυ που δεν έχεις να κάνεις τίποτα απολύτως, να αράξεις και να δεις τις παρακάτω ταινίες!

1.Good Will Hunting

Ο Will Hunting είναι ένας νέος, που όπως οι περισσότεροι εξαιρετικά ευφυείς άνθρωποι, αντιμετωπίζει προβλήματα κοινωνικής επανένταξης. Μοιάζει αλλόκοτος, απροσάρμοστος και ανίκανος να συνδεθεί και να ακολουθήσει τους κανόνες της μικρής κοινωνίας στην οποία ανήκει. Μπορεί να είναι ξεχωριστός και το ταλέντο που έχει να την καθιστά μοναδικό και άξιο όμως, ο ίδιος προτιμάει να αναλώνεται σε μια άλλη ζωή, ελεύθερη και με νομοταξικά προβλήματα καθώς, του είναι αδύνατον να θέσει τον εαυτό του σε καλούπια.

2.The Pianist

Η αληθινή ιστορία του Πολωνο-εβραίου πιανίστα Βλαντισλάβ Σπίλμαν, ο οποίος κατάφερε να επιβιώσει στο γκέτο της Βαρσοβίας χάρη στη φήμη του ως μουσικού, προσπαθώντας ταυτόχρονα να παραμείνει ψυχρός θεατής των φρικαλεοτήτων που συνέβαιναν γύρω του. Ο κλειστοφοβικός κόσμος του γκέτο εμπνέει στον Πολάνσκι μια από τις καλύτερες και πιο προσωπικές δημιουργίες του, απεικονίζοντας ταυτόχρονα με έναν υποδειγματικό και μη ρητορικό τρόπο το Ολοκαύτωμα. Χρυσός Φοίνικας Φεστιβάλ Καννών 2002, βραβείο Σεζάρ καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας, πληθώρα άλλων διεθνών επιβραβεύσεων.

3.The Green Mile


Γέρος πλέον ο Πολ Ετζκομπ, πρώην υπεύθυνος της πτέρυγας μελοθανάτων σε φυλακή του αμερικανικού νότου, αφηγείται μια απίστευτη ιστορία που έζησε στη δεκαετία του ’30. Όλα άρχισαν όταν ο Τζον Κόφι, ένας μαύρος θηριωδών διαστάσεων, έφτασε στο Πράσινο Μίλι, κατηγορούμενος για το βιασμό και το φόνο δύο κοριτσιών…

4.The Shawshank Redemption

Ένας τραπεζικός καταδικάζεται άδικα σε ισόβια για το φόνο της γυναίκας του και του εραστή της. Ο ήπιος χαρακτήρας του, αλλά και το γεγονός ότι γνωρίζει τα “παραθυράκια” του φορολογικού συστήματος τον κάνουν ιδιαίτερα δημοφιλή στη φυλακή. Όμως ο Αντι ετοιμάζει μια θεαματική απόδραση.

5.Pulp Fiction


Συρραφή τριών βασικά ιστοριών, των οποίων οι ήρωες διασταυρώνονται.

1. Ο μαφιόζος Marcellus Wallace αναθέτει στα πρωτοπαλίκαρά του, Jules και Vincent, να του φέρουν μια βαλίτσα με άγνωστο περιεχόμενο. Μετά την ανεύρεση του περιεχόμενου θα εμπλακούν σε έναν ακούσιο φόνο-ατύχημα και θα προσπαθήσουν να απεμπλακούν με τη βοήθεια του υπερψύχραιμου κυρίου Wolf. Τέλος θα συναντήσουν ένα ζευγάρι μικροαπατεώνων, που προσπαθούν να ληστέψουν το εστιατόριο, όπου οι Jules και Vincent από τη μεριά τους προσπαθούν να ηρεμήσουν.
2. Η αμφιλεγόμενη σύζυγος του Marcellus, Mia Wallace, απαιτεί από τον ναρκομανή (συν τοις άλλοις) Vincent, να τη βγάλει έξω για διασκέδαση.
3. Ο ξοφλημένος μποξέρ Butch συμφωνεί με τον Marcellus Wallace να στήσει τον τελευταίο του αγώνα. Αργότερα θα προσπαθήσει να τον εξαπατήσει, θα κυνηγηθεί και μαζί του θα πέσει θύμα ανώμαλων.

6.Lost in Translation

Ο Bob είναι ένας ξεπεσμένος movie star των 70’s που βρίσκεται στο Tokyo για τις ανάγκες ενός διαφημιστικού εγχώριας μάρκας whiskey. Στο bar του ξενοδοχείου στο οποίο διαμένει γνωρίζεται με τη Charlotte, νεαρή σύζυγο επαγγελματία φωτογράφου, που περνάει τις ώρες της μοναχικά, ψάχνοντας διέξοδο στην κρίση ταυτότητας και στο γκρίζο των υπαρξιακών της επιλογών. Ο Bob, βυθισμένος στη ρουτίνα ενός ξεφτισμένου έγγαμου βίου, φαίνεται να βρίσκει στο πρόσωπο της Charlotte την αδελφή ψυχή. Που οδηγείται όμως αυτή η παράξενη σχέση;

+1.The Matrix

Η ζωή κυλά ήρεμα για τον νεαρό χάκερ Τόμας Άντερσον, μέχρι τη στιγμή που προσεγγίζεται από τον αινιγματικό Μορφέα. Αυτός θα του αποδείξει πως η ζωή του δεν είναι τίποτε άλλα από ένα ψέμα, αφού στην πραγματικότητα πρόκειται για το έτος 2199 και οι μηχανές έχουν κυριεύσει τον κόσμο…

Δες και αυτό: 3+1 ταινίες για εσένα που είσαι κολλητός με την περιέργεια!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;