2) Χταπόδι ξυδάτο
Συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Υλικά Συνταγής
- 1 χταπόδι (περίπου 1 κιλό με 1.200 γραμμ.)
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
- 1 δαφνόφυλλο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 πρέζα ρίγανη
- 2 μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο
Εκτέλεση
Ξεκινάμε το χταπόδι ξυδάτο, καθαρίζοντας το και βάζοντάς το ολόκληρο μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο (ή απλό ξύδι από κρασί), το δαφνόφυλλο, το σκόρδο και τη ρίγανη κι ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί.
Απλώνουμε σταυρωτά στον πάγκο δύο μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο. Τοποθετούμε το χταπόδι στη μέση και το περιχύνουμε με το μείγμα.
Κλείνουμε το αλουμινόχαρτο σε πακέτο –όχι σφιχτό γιατί φουσκώνει με το ψήσιμο. Ψήνουμε το χταποδάκι για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά έως 1 ώρα και 30 λεπτά στους 180 βαθμούς C και το σερβίρουμε.
Extra Tips
-Δεν αλατίζουμε ποτέ το χταπόδι.
-Για να κόψουμε πιο εύκολα το χταπόδι και να μην γλιστράει το αφήνουμε 30 λεπτά στην κατάψυξη.
-Το σιγανό μαγείρεμα μελώνει το χταπόδι.
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Πωλήσεις
Πλήρης Απασχόληση
27-02-2024
Αγία Παρασκευή Αττικής
Παραγωγή
Πλήρης Απασχόληση
09-01-2024
Κηφισιά