Εβδομαδιαίες προβλέψεις 2018: Έκλειψη Ηλίου στον Υδροχόο - Η πρώτη ηλιακή έκλειψη του έτους
Εβδομαδιαίες προβλέψεις 2018: Μία νέα εβδομάδα ξεκινά και πρέπει να δεις τι σε περιμένει!

Εβδομαδιαίες προβλέψεις 2018: Έκλειψη Ηλίου στον Υδροχόο

Η πρώτη ηλιακή έκλειψη του έτους

Από την Λίλιαν Σίμου

 

Αργά το βράδυ της 15ης Φεβρουαρίου, η πρώτη έκλειψη Ηλίου για το 2018 δηλώνει την παρουσία της. Το 2018 θα έχει τρεις ηλιακές εκλείψεις, κάτι που είναι ασυνήθιστο, καθώς συνήθως υπάρχουν δύο κάθε χρονιά.

Μία έκλειψη Ηλίου είναι πάντα ένα ενδιαφέρον φαινόμενο και συνδέθηκε με παραδόσεις, σημαντικά γεγονότα και αλληγορίες.

Οι εκλείψεις κάθε φορά ανασύρουν στην επιφάνεια θέματα που πρέπει να ολοκληρωθούν, καταστάσεις που πρέπει να εκλείψουν από την ζωή μας.

Σαν αποτέλεσμα είναι πάντα θετικές, γιατί αυτό που ακουμπούν πρέπει να το ανασύρουμε, να το ακουμπήσουμε και να το διαλευκάνουμε. Αυτό σαν αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι αρνητικό, αφού μετά το πέρας της διαδικασίας, έρχεται η αλλαγή, η μεταμόρφωση, έννοιες άμεσες συνδεδεμένες με την Σελήνη. Η ταραχή όμως δεν παύει να υφίσταται και η διαδικασία δεν είναι ανώδυνη.

Μία έκλειψη Ηλίου σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα και αυτό είναι το ουσιαστικό. Ο Ήλιος είναι τα «θέλω» μας. Επιθυμίες και φιλοδοξίες που καλύπτονται και εμπλέκουν τον ψυχισμό μας σε ένα παιχνίδι σκιάς και φωτός.

Σημαντική τομή, κάθε ηλιακή έκλειψη λοιπόν…

Η έκλειψη που σχηματίζεται αυτή την εβδομάδα δεν θα είναι ορατή στην Ελλάδα και είναι μερική κάλυψη του ηλιακού δίσκου. Επομένως –αν και ηλιακή- δεν είναι ιδιαίτερα αισθητή σε εξωτερικά γεγονότα για μας, όσο σε εσωτερικό επίπεδο.

Ο Ήλιος είναι το Φως, άρα αυτή την εποχή, αναζητάμε ένα νέο φως που κρύβεται στα βαθύτερα σημεία της ύπαρξης. Περνάμε σε μία νέα περίοδο, φάση, εποχή, κάτω από συνθήκες που είναι λιγότερο ευκρινείς και έχουν τα κάτωθι χαρακτηριστικά…

-Σχηματίζεται στην 27η μοίρα του Υδροχόου και έχει την δυναμική της ανάγκης της αλλαγής, της ανατροπής, καθώς μαγνητίζει ιδιαίτερα την πίεση προς αυτή την κατεύθυνση.

Σε ημέρα Δία και ώρα Ήλιου, κρύβει ένα χαρμόσυνο μήνυμα, που αφορά όμως την ηθική και την ποιοτική πλευρά μας και το πόσο τις έχουμε συνειδητοποιήσει προκειμένου να επωφεληθούμε από τα ευεργετήματα της εποχής. Μόνο με αυτή την παρακίνηση μπορούμε να εισπράξουμε τα δώρα της έκλειψης.

-Ο Ερμής σε σύνοδο προς την Σελήνη και τον Ήλιο, προσδίδει τις νεωτεριστικές ιδέες, την ευρηματικότητα, την ευφυΐα, την απελευθέρωση από το κατεστημένο και το πεπαλαιωμένο, την ανατροπή όσων μας έχουν κουράσει ή φθείρει… Ένας Ερμής στον Υδροχόο, εξ άλλου, δεν είναι παρά το ταλέντο να «βλέπουμε μακριά» και να προνοούμε.

– Ο Δίας είναι κομβικός πλανήτης, καθώς σχηματίζει πολλές όψεις, με κύρια το τετράγωνο προς την έκλειψη, αλλά ταυτόχρονα τρίγωνο προς τον Χείρωνα, χιαστί προς τον κυβερνήτη της έκλειψης, Ουρανό και εξάγωνο προς τον Πλούτωνα. Η σύνθεση των όψεών του, υπογραμμίζει την έμφαση της αλλαγής, με νέες ιδέες, καινοτομίες που οφείλουμε άμεσα να κάνουμε στη ζωή μας, στο έργο μας, προκειμένου θα επουλώσουμε τα κενά, τις αδυναμίες του ή τα προβλήματα που έχουν υπάρξει και μας εμποδίζουν στην πρόοδο. Επιπρόσθετα, υποστηρίζεται η βαθιά και απαραίτητη πεποίθηση στην αλλαγή που θα είναι ευεργετική για μας, αν γνωρίζουμε σε βάθος αυτό που πρέπει να αλλάξει και έχουμε κατανοήσει τους λόγους. Ήδη φαίνεται πως ελλοχεύει εδώ και καιρό η ανάγκη να πάρουμε θέση, καθώς μας εκνευρίζει ή μας κουράζει μία κατάσταση υπόγεια…

-Ο Άρης στον Τοξότη, σε θετική γωνία προς τους Δεσμούς της Σελήνης, προωθεί το έργο μας και θα μας προσφέρει ιδέες και ορίζοντα. Ωστόσο, είναι σε τετράγωνο προς τον Ποσειδώνα και αυτό είναι το κύριο δύσκολο σημείο της έκλειψης. Ενδέχεται να παραπλανηθούμε σε δραστηριότητες που μας εμπλέκουν με ανώτερη γνώση, με φιλοσοφικά ή ιδεολογικά ιδεώδη και σχετικά με τον Νόμο. Ας αποφύγουμε τις παρασκηνιακές επιλογές και κινήσεις, την ψευδή εικόνα, τους στόχους που είναι αβέβαιους, τα ιδανικά που είναι ασαφή. Ας θωρακιστούμε απέναντι σε ιδιοτελείς επιθέσεις.

-Ένα ακόμη δύσκολο σημείο της έκλειψης για μας, είναι η ζωδιακή μοίρα του ωροσκόπου της, που περιγράφει ασθενικές ή γενικά αμφίρροπες ισορροπίες σε σχέσεις και συνεργασίες. Συνεργασίες ευάλωτες, μπορεί να διαλυθούν αυτή την εποχή. Ασφαλώς η ρήξη δεν έρχεται παρά σαν επισφράγισμα της ρωγμής στην εκάστοτε σχέση, που προϋπάρχει.

 

Έκλειψη Ηλίου και Ελλάδα

Στον χάρτη της Ελλάδας, η συγκεκριμένη έκλειψη αγγίζει τον Ερμή της χώρας και ενδεχομένως τονίζει την αλλαγή και την αστάθεια σε αποφάσεις που θα πάρει η Κυβέρνηση, αλλά θα κρύβουν αλήθειες από τον λαό.

Πρόκειται προφανώς για κυβερνητικές αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί, ωστόσο παρουσιάζονται ως εκκρεμείς ή δεν εμφανίζονται όπως είναι πραγματικά. Αργότερα, κάποιες αποκαλύψεις θα φέρουν στο φως άλλα στοιχεία, πάντα όμως με ένα «κρυμμένο χαρτί» των πολιτικών παραγόντων και μία παραπλανητική εικόνα προς τον λαό.

Εξ άλλου, το τετράγωνο του Άρη προς τον Ποσειδώνα, αγγίζει θέματα εξωτερικής πολιτικής και συμμαχικών δυνάμεων. Αυτό μπορεί να έχει δύο πτυχές:

– ενίοτε οι κυβερνώντες σε κρυφές συμφωνίες, μας παραπλανούν πως οι εξωτερικοί παράγοντες πιέζουν και απαιτούν (κάτι σύνηθες στην τακτική των δύσκολων αποφάσεων)

-ενίοτε θα βιώνουμε την αίσθηση της προδοσίας, της πλάνης και της εξαπάτησης εκεί που φαίνεται πως θα έχουμε ένα αισιόδοξο μήνυμα.

Το σίγουρο είναι πως με το τετράγωνο αυτό… τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται!

Σημαντικό σημείο είναι η σύνοδος που θα έχει διάρκεια, του Πλούτωνα στον Ποσειδώνα της χώρας. Μπορεί να βοηθήσει σε θέματα απομυθοποίησης, αλλά και να επιφέρει αλλαγές κυρίως στην ναυτιλία ή σε σχέσεις με το εξωτερικό.

Ως προς την αντίθεση του Ήλιου (κυβέρνηση) και του Κρόνου (αντιπολίτευση) οι Δεσμοί της Σελήνης φέρνουν προ των ευθυνών τους και των λαθών τους, το κυβερνητικό σχήμα, ενώ ευνοούν εν μέρει τις αντιπολιτευτικές δυνάμεις, που όμως δεν έχουν παρά μία αλλαγή (αν προκύψει) του ενός στη θέση του άλλου, σφιχτά δεμένους ή εξαρτημένους μεταξύ τους… άρα χωρίς ουσιαστική πρόοδο.

Συμβολικά, η ζωδιακή μοίρα της έκλειψης, σύμφωνα με τον αγαπημένο μου Ρουντγίαρ, μας δίνει την εικόνα της ανάγκης να βρούμε αξίες πνευματικές και αισθητικές, προωθώντας την γενιά μας και τις επόμενες προς ανώτερα και υψηλότερα ιδανικά. Υποστηρίζει μάλιστα πως είναι απαραίτητο να εθιστούμε, τρόπον τινά, προς το θέμα των αξιών και να μην κάνουμε παραχωρήσεις και υποχωρήσεις σε βάρος της ποιότητας.

Βασικό στοιχείο της εποχής, είναι πως οι δύο εκλείψεις (Σεληνιακή που προηγήθηκε) και η τωρινή Ηλιακή, θέτουν το τέλος σε θέματα που μας απασχόλησαν ή μας άνοιξαν διαδρομές το προηγούμενο καλοκαίρι. Άρα, ολοκληρώνουν συγκεκριμένες καταστάσεις για τον καθένα μας.

Εβδομαδιαίες προβλέψεις 2018 για κάθε ζώδιο και ωροσκόπο (Δείτε στην επόμενη σελίδα)

Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
7'
0 - 2
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;