Γιατί αγαπάμε τις τηγανητές πατάτες και σε τι μας ωφελούν;
Τέτοια λέγε μου!

 

Μία σχετική επιστημονική έρευνα, που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση “Journal of Neuroscience”, έρχεται να ρίξει φως για πρώτη φορά στον “μηχανισμό” που μας κάνει να λατρεύουμε τις τηγανητές πατάτες, παρά το γεγονός ότι έχει χαρακτηριστεί ως ανθυγιεινό φαγητό.

Όπως εξηγούν οι ερευνητές, το “μαγικό” στοιχείο που τις κάνει ακαταμάχητες είναι, ποιο άλλο φυσικά, το αλάτι που περιέχουν!

Οι ερευνητές πειραματίστηκαν με αρουραίους, τους οποίους και χώρισαν σε δύο ομάδες. Η πρώτη ομάδα κατανάλωνε μεγάλη ποσότητα αλατιού και εμφάνιζε υπερνατριαιμία, ενώ η δεύτερη είχε φυσιολογικά επίπεδα νατρίου.

Στη συνέχεια, και οι δύο ομάδες εκτέθηκαν σε στρεσογόνες καταστάσεις. Όσοι είχαν υψηλά επίπεδα αλατιού παρουσίαζαν μειωμένη δραστηριότητα στο κεντρικό νευρικό σύστημα, ενώ συνήλθαν πιο σύντομα από την κατάσταση στρες.

Όπως εξηγούν οι ερευνητές, το αλάτι που περιέχουν σε μεγάλη ποσότητα οι τηγανητές πατάτες, μειώνει σημαντικά τα επίπεδα της ορμόνης του στρες, ενώ παράλληλα αυξάνει τα επίπεδα της ωκυτοκίνης, της ορμόνης του έρωτα! Όταν, λοιπόν, καταναλώνουμε αλατισμένα τρόφιμα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις τηγανητές πατάτες, θέτουμε σε λειτουργία το φυσικό μηχανισμό άμυνας του οργανισμού κατά του στρες.

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση οι επιστήμονες υπενθυμίζουν, ότι η συχνή κατανάλωση τηγανητής πατάτας μπορεί να προκαλέσει διαβήτη και υπέρταση, ενώ πολλές είναι οι έρευνες που έχουν συνδέσει τις προτηγανισμένες πατάτες με την εκδήλωση καρκίνου.

Απόλαυση που διχάζει με άλλα λόγια…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;