Φοιτητής: Τι μπορείς να κάνεις στο πανεπιστήμιο για να βρεις δουλειά μόλις αποφοιτήσεις!
Ο φοιτητής που θέλει να τα κάνει όλα μπορεί και εσύ είσαι αυτός!

Ως φοιτητής προσπαθείς να σκεφτείς πολλές φορές ποια θα είναι η πορεία σου μετά την αποφοίτηση από τη σχολή σου και θέλεις να κάνεις νωρίτερα κάποια βήματα για να πετύχεις τους στόχους σου!

Οι φοιτητές όλου του κόσμο σκέφτονται ακριβώς το ίδιο με εσένα, ειδικά όταν πλησιάζουν στην απόκτηση του πτυχίου τους και αναρωτιούνται πως θα καταφέρουν να κάνουν τις σωστές επιλογές πριν ακόμη βγουν στην αναζήτηση εργασίας!

Υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείς να κάνεις ενώ είσαι στο πανεπιστήμιο! 

1.Βρες μια part-time εργασία

Υπάρχουν δουλειές που προσφέρουν σε ένα φοιτητή λίγες ώρες εργασίας την εβδομάδα και σε πληρώνουν κιόλας. Έτσι θα αποκτήσεις κάποιες βασικές, εργασιακές γνώσεις και θα γεμίσεις το βιογραφικό σου πιο γρήγορα.

2.Αναζήτησε έναν μέντορα! 

Μπορείς μέσα από το πανεπιστήμιο σου να μιλήσεις με κάποιους ανθρώπους που έχουν αποφοιτήσει ή με ανθρώπους που εργάζονται πάνω στον τομέα που σε ενδιαφέρει και να μαθαίνει πράγματα για τη δουλειά που θες να αναζητήσεις μόλις αποφοιτήσεις!

3. Αφιέρωσε χρόνο στο λεγόμενο «networking».

Το networking είναι μια μορφή επικοινωνίας με τους ανθρώπους (κάτι σαν αυτό που λέγαμε παλιά «mouth to mouth), και μπορείς να αποκομίσεις πολλά διότι γιατί μιλάς με ανθρώπους που έχουν κοινά ενδιαφέροντα και μπορεί να σου πουν πως να λειτουργήσεις στο εργασιακό κομμάτι! Εννοείται πως τα social media είναι σημαντικό κομμάτι εδώ!

4. Φτιάξε το βιογραφικό σου

Αφού ξεκινήσεις τη σχολή σου, ασχέτως αν είσαι νέος φοιτητής, μπορείς να ξεκινήσεις να στήνεις το βιογραφικό σου! Ξεκίνα με τα βασικά, και στην πορεία μπορείς να αρχίσεις να συμπληρώνεις όσα κάνεις!

Δες και αυτό: 5 τρόποι για να εξοικονομήσεις χρήματα ενώ σπουδάζεις στο εξωτερικό!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;