Απιστία:  Με απατάει ή απλώς βαρέθηκε; Δες τι λένε οι επιστήμονες!
Δες τις 10 βασικές ενδείξεις για το αν σε απατάει ο/η σύντροφός σου!

Απιστία και σχέσεις

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε πως η απιστία δεν σχετίζεται με το φύλο. Επικρατεί ο μύθος, πως αποτελεί ένα κατά βάση αντρικό σπορ, κάτι το οποίο είναι μία 100% ψευδής είδηση! Μελέτες αποδεικνύουν, πως η απιστία δεν σχετίζεται με το φύλο, αλλά επηρεάζεται από άλλος παράγοντες, όπως η εμφάνιση, η οικονομική κατάσταση, η κοινωνική θέση και η ιδιοσυγκρασία του ατόμου.

Η απιστία είναι ένα ζήτημα, που απασχολεί καθημερινά πολλούς ανθρώπους! Κατά καιρούς όλοι μας φοβόμαστε, πως ο/η αγαπημένος/η μας κάτι μας κρύβει. Ακόμα κι αν δεν έχουμε κάποια απτή απόδειξη, αισθανόμαστε μικρές αλλαγές στην συμεπριφορά του/της. Δυστυχώς, όμως, δεν είμαστε σε θέση να εξηγήσουμε αυτό που συμβαίνει! Δες, λοιπόν, τις 10 βασικές ενδείξεις πως πιθανότατα κάτι σου κρύβει!

Σύμφωνα , λοιπόν, με την επιστήμη της ψυχολογίας, αυτές οι μικρές αλλαγές που αντιλαμβανόμαστε έχουν εξήγηση! Αρχικά ας κατανοήσουμε τι είναι οι στάσεις!

Οι ψυχολόγοι Zimbardo και Leippe ορίζουν τη στάση, ως μια αξιολογική διάθεση, που στηρίζεται στις γνώσεις, τις συναισθηματικές αντιδράσεις και την προσωπική συμπεριφορά του παρελθόντος. Η στάση μπορεί να επηρεάσει τις γνωστικές λειτουργίες, τις συναισθηματικές ανταποκρίσεις και τις μελλοντικές εντάσεις και συμπεριφορές ενός ατόμου.

Κατά τον ψυχολόγο Mednick για παράδειγμα, “στάση είναι η διάθεση για δράση με ένα συγκεκριμένο τρόπο, έναντι μιας πτυχής του περιβάλλοντος, συμπεριλαμβανομένων και άλλων ατόμων”. Επίσης κατά τον ψυχολόγο Bernstain, “στάση είναι η διάθεση για μια συγκεκριμένη, γνωστική, συναισθηματική ή συμπεριφορική αντίδραση προς ένα άτομο, ένα αντικείμενο, μια ομάδα, μια κατάσταση ή πράξη.”

Αλλαγή στάσεων και συμπεριφοράς!

Έτσι, λοιπόν, οι στάση μας απέναντι στον/ στην σύντροφό διαμορφώνεται κατά την διάρκεια που είμαστε μαζί του/της. Μαθαίνουμε, λοιπόν, να μας συμπεριφέρεται με συγκεκριμένο τρόπο και το αντίθετο. Όταν κάτι αρχίζει να αλλάζει, συνειδητοποιούμε, πως κάτι δεν πάει καλά. Φυσικά, να σημειώσουμε, πως υπάρχουν και οι φορές που η στάση κάποιου αλλάζει θετικά και όχι αρνητικά απέναντί μας.

Σημαντικό, επίσης, είναι να σκεφτόμαστε πως υπάρχουν χιλιάδες παράγοντες που επηρεάζουν τις στάσεις και την συμπεριφορά κάποιου απένατί μας. Αρχικά η καθημερινότητα. Το φόρτο εργασίας από μία απαιτητική δουλειά ή μία χρονοβόρα σχολή μπορεί να επηρεάσει την συμεπριφορά κάποιου.

Επιπλέον, πριν κατηγορήσουμε τον/την σύντροφό μας για απιστία, ας σκεφτούμε μήπως η συμεπριφορά του έχει αλλάξει επειδή εμείς δεν είμαστε “εντάξει” απέναντί του/της. Ας προσπαθήσουμε να ακούσουμε τις επιθυμίες του/της, ας αναλογιστούμε την δική μας συμπεριφορά και αφού σιγουρευτούμε, πως είμαστε σωστοί, ας ξεκινήσουμε την περαιτέρω έρευνα!

Ας δούμε, λοιπόν, παρακάτω ποιές είναι οι 10 βασικές ενδέιξεις πως κάτι δεν πάει καθόλου καλά με την σχέση μας!

Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
'
59 - 52
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;