Κοινωνικό Τιμολόγιο ΔΕΗ: Βγήκε επιτέλους η απόφαση! Δείτε τι ανακοινώνει!
Κοινωνικό Τιμολόγιο ΔΕΗ: Δείτε αναλυτικά!

Εκδόθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση για το Κοινωνικό Τιμολόγιο ΔΕΗ.

Αναλυτικά:

Ως εκπτώσεις του νέου “Κοινωνικού Οικιακού Τιμολο­γίου” της ΔΕΗ ορίζονται οι εκπτώσεις που αναφέρονται στον Πίνακα του Παραρτήματος, το οποίο προσαρτάται και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ

Έκπτωση στη χρέωση προμή­θειας ηλεκτρικής ενέργειας σε €/kWh

Κ.Ο.Τ. Α Κ.Ο.Τ. Β

0,075 0,045

Η παραπάνω έκπτωση εφαρμόζεται στη χρέωση προμήθειας για την κατανάλωση ημέρας του προμη­θευτή ηλεκτρικής ενέργειας. Αν από την εφαρμογή της έκπτωσης προκύπτει αρνητική χρέωση προμήθειας, ο προμηθευτής εφαρμόζει μηδενική χρέωση και ενημε­ρώνει τον Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Α.Ε.) για το ποσό της πραγματικής έκπτωσης (όπου πραγματική έκπτωση= χρέωση προμήθειας οικιακού τιμολογίου) που χορήγησε στους πελάτες του. Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι χρεώ­σεις του ισχύοντος οικιακού τιμολογίου του προμηθευτή και οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις που επιβάλλονται από την ισχύουσα νομοθεσία στους οικιακούς πελάτες, με την επιφύλαξη ειδικότερων διατάξεων που αφορούν στην απαλλαγή των δικαιούχων Κ.Ο.Τ. από μέρος ή το σύνολο ορισμένων κατηγοριών ρυθμιζόμενων χρεώσεων.

Ειδικά οι δικαιούχοι Κ.Ο.Τ. Α απαλλάσσονται πλήρως και από τις χρεώσεις χρήσης συστήματος και από τις χρε­ώσεις χρήσης δικτύου για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας εντός των ορίων τετραμηνιαίας κατανάλωσης του άρθρου 2.

Οι προμηθευτές που προσφέρουν στους πελάτες τους περισσότερα του ενός (1) οικιακά τιμολόγια επιλέγουν ελεύθερα το τιμολόγιο επί του οποίου θα εφαρμόσουν την έκπτωση του Κ.Ο.Τ.».

2. α) Από το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 3 του άρ­θρου 1 διαγράφεται η εντός παρένθεσης φράση «(1500 ή 1700 kWh)».
β) Η περίπτωση γ’ και τα επόμενα εδάφια της παρα­γράφου 3 του άρθρου 1 αντικαθίσταται ως εξής:

«γ. η συνολική τετραμηνιαία κατανάλωση (ημερήσια 120 ημερών) βάσει καταμετρημένων ενδείξεων δεν υπερβαίνει τα όρια κατανάλωσης όπως ορίζονται για κάθε κατηγορία δικαιούχου στο άρθρο 2. Εάν υπάρχει υπέρβαση των τετραμηνιαίων αυτών ορίων κατανάλω­σης τότε:

αα) για υπέρβαση άνω του 10%, και εφόσον η μέση τετραμηνιαία κατανάλωση σε ετήσια κυλιόμενη βάση, βάσει καταμετρημένων ενδείξεων, υπερβαίνει τα όρια κατανάλωσης που προβλέπονται για κάθε κατηγορία δικαιούχου, δεν εφαρμόζεται το Κ.Ο.Τ. για το συγκεκρι­μένο τετράμηνο,

ββ) για υπέρβαση άνω του 10%, εφόσον η μέση τε­τραμηνιαία κατανάλωση σε ετήσια κυλιόμενη βάση δεν υπερβαίνει τα όρια κατανάλωσης που προβλέπονται για κάθε κατηγορία δικαιούχου ή για υπέρβαση έως 10% εφαρμόζεται το Κ.Ο.Τ. για την κατανάλωση εντός των οριζόμενων ορίων και το ισχύον οικιακό τιμολόγιο του προμηθευτή για την υπερβάλλουσα κατανάλωση με τις κλίμακες της συνολικής κατανάλωσης.

Για τον υπολογισμό της υπέρβασης των ορίων κατα­νάλωσης κάθε κατηγορίας δικαιούχου δεν λαμβάνεται υπόψη η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας βάσει νυ­κτερινού τιμολογίου.

Σε περίπτωση δικαιούχου Κ.Ο.Τ. με μετρητή κατανά­λωσης νυκτερινού ρεύματος:

ααα) Αν το άθροισμα της ημερήσιας και της νυκτερινής κατανάλωσης βρίσκεται εντός των ορίων ημερήσιας κα­τανάλωσης του άρθρου 2 εφαρμόζεται και για τη νυχτε­ρινή κατανάλωση η έκπτωση του Κ.Ο.Τ. και οι απαλλαγές από τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις τόσο του Κ.Ο.Τ. όσο και του νυκτερινού τιμολογίου.

βββ) Αν το άθροισμα της ημερήσιας και της νυκτερινής κατανάλωσης υπερβαίνει τα όρια ημερήσιας κατανά­λωσης του άρθρου 2 η έκπτωση του Κ.Ο.Τ. και οι απαλ­λαγές από τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις τόσο του Κ.Ο.Τ. όσο και του νυκτερινού τιμολογίου εφαρμόζονται για τη νυχτερινή κατανάλωση εντός των ως άνω ορίων και η υπερβάλλουσα νυχτερινή κατανάλωση τιμολογείται με το ισχύον οικιακό νυκτερινό τιμολόγιο του προμηθευτή με τις κλίμακες της συνολικής κατανάλωσης.

Για την εφαρμογή της έκπτωσης του Κ.Ο.Τ. επί της νυ­χτερινής κατανάλωσης, σύμφωνα με τα παραπάνω, ως χρέωση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας λογίζεται η χρέωση προμήθειας για την κατανάλωση ημέρας του προμηθευτή.

Εάν η κατανάλωση είναι μικρότερη από την αναφε­ρόμενη στην περίπτωση β, τότε για το συγκεκριμένο τετράμηνο δεν εφαρμόζεται το Κ.Ο.Τ.».

Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;