Εβδομαδιαίες προβλέψεις 2018: Ολική έκλειψη Σελήνης στον Λέοντα - 31 Ιανουαρίου
Εβδομαδιαίες προβλέψεις 2018: Δείτε τι καινούριο θα φέρει στα ζώδια αυτή η εβδομάδα!

Εβδομαδιαίες προβλέψεις 2018

Ολική έκλειψη Σελήνης στον Λέοντα -31 Ιανουαρίου

Και ένα μοναδικό φαινόμενο μετά από ενάμιση αιώνα

Από την Λίλιαν Σίμου

 

Τελευταία ημέρα του πρώτου μήνα του 2018, και έχουμε ένα ιδιαίτερα σημαντικό φαινόμενο στον ουράνιο θόλο: την ολική έκλειψη Σελήνης, στην 12η μοίρα του Λέοντα, και ώρα 15.26. Ορατή στην Ελλάδα, επομένως περισσότερο σημαντική για το μήνυμά της.

Η έκλειψη Σελήνης παρουσιάζεται δύο φορές τον χρόνο συνήθως, παράλληλα με την έκλειψη Ηλίου, με την οποία έχουν δύο εβδομάδες χρονική απόσταση. Συμβαίνει πάντοτε σε πανσέληνο και σε συνδυασμό με τους Δεσμούς της Σελήνης.

Καθώς η Σελήνη συμβολίζει τον ψυχισμό μας, κάτι που είναι γνωστό σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης από τα αρχαία χρόνια… το φαινόμενο της έκλειψης είναι πάντα εντυπωσιακό.

Πόσο μάλλον όταν η τωρινή έκλειψη Σελήνη είναι ιδιαίτερα συναρπαστική! Είναι ένα φαινόμενο που έχει να συμβεί εδώ και ενάμιση αιώνα…

Σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό «Sciences et Avenir» το σπάνιο φαινόμενο «super blue moon» θα συνδυάζει μία «υπερ-πανσέληνο», μία «μπλε σελήνη» και μία «έκλειψη σελήνης».

Για να δώσω πιο συγκεκριμένη την εικόνα: η Υπερ-Πανσέληνος συμβαίνει όταν η Σελήνη είναι στο περίγειό της και κατά συνέπεια είναι πιο φωτεινό και μεγάλο το φεγγάρι, οπτικά – ενώ η Μπλε Σελήνη ονομάζεται έτσι όταν συμβαίνει περισσότερο από μία φορά σε ένα μήνα η Πανσέληνος. Έχουμε δεύτερη φορά Πανσέληνο αυτόν τον μήνα, με την πρώτη στις 2 Ιανουαρίου.

Πρόκειται για μία συνύπαρξη φαινομένων που έχει να συμβεί εδώ και 152 χρόνια.

Tο συγκεκριμένο φεγγάρι θα μοιάζει κατά 14% μεγαλύτερο από τα συνηθισμένα, καθώς απέχει περίπου 359.000 χιλιόμετρα από τη Γη, δηλαδή 50.000 χιλιόμετρα λιγότερο από τη μέγιστη δυνατή απόσταση.

Αστρολογικό σημαντικό φαινόμενο πάντα μία έκλειψη, και η συγκεκριμένη έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

Η έκλειψη σχηματίζεται σε ημέρα Ερμή και ώρα Κρόνου. Φέρνει τα χαρακτηριστικά της βαθύτερης γνώσης και των σοφών επιλογών. Της ευθυκρισίας και της αντίληψης που απαιτεί ωριμότητα και εμπειρία.

Καθώς βρίσκεται στον άξονα του των αξιών και της ασφάλειας, η αίσθηση που αφήνει, είναι η ανάγκη να δώσουμε βάρος σε ό,τι θεωρούμε πολύτιμο, σημαντικό και αξιόλογο στη ζωή μας. Για άλλους μπορεί να είναι τα χρήματα και τα υλικά αποκτήματα, για άλλους μπορεί να είναι οι σχέσεις «καρδιάς», δηλαδή αγαπημένοι που παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή τους. Δεν αποκλείεται να επαναξιολογήσουμε τη ζωή, να βάλουμε διαφορετική σειρά στις προτεραιότητές μας.

Ο ωροσκόπος στον Καρκίνο, προκαλεί τις συγκινήσεις μας. Εκφράζονται παρορμητικά οι αντιδράσεις στα εξωτερικά ερεθίσματα της εποχής. Κυβερνήτης του ωροσκόπου, δηλαδή στο τιμόνι της έκλειψης, η Σελήνη…

Η Σελήνη στον Λέοντα, είναι σε σύνοδο ιδιομοιρίας με τον αστεροειδή Δήμητρα. Ενώ ο Ήλιος απέναντι, στον Υδροχόο, είναι σε σύνοδο με την Αφροδίτη. Το συναίσθημα μοιάζει να προκαλεί εναλλαγές στη διάθεσή μας. Άλλοτε παραγωγικό, άλλοτε απόμακρο, προκαλεί αντιδράσεις. Η έκλειψη αναδεικνύει κάποιες αξίες που θα έδιναν χαρά, αν δεν τις περιορίζαμε ή αν δεν διατηρούσαμε μία στάση απόμακρη και αποστασιοποιημένη. Η φλόγα δεν διατηρείται σταθερά, αντίθετα μπαίνει ενίοτε σε δεύτερη μοίρα. Αυτό μειώνει όμως την δημιουργική και παραγωγική μας έφεση. Η έκλειψη διδάσκει πως δεν μπορούμε να είμαστε δημιουργικοί και γόνιμοι, αν διατηρούμε αποστάσεις ή αν κρύβουμε τα συναισθήματά μας.

Ευαίσθητο σημείο είναι ο Ερμής που βρίσκεται στην τελευταία ζωδιακή μοίρα του Αιγόκερου. Συμβολίζει πως έχουμε ανάγκη να βρούμε νέους τρόπους έκφρασης, καθώς οι παλιές αντιλήψεις πλέον νοσούν. ¨Ο,τι ίσχυε, δεν μας αντιπροσωπεύει πλέον, και νέες φόρμες σκέψης, ιδεών, επικοινωνίας, πρέπει να ανακαλυφθούν. Αυτό βέβαια, θα γίνει σχετικά σύντομα, αφού ο Ερμής θα περάσει αμέσως μετά στο ζώδιο του Υδροχόου, και να γίνουμε περισσότερο ευρηματικοί και επινοητικοί.

Με τον Χείρωνα στο Μεσουράνημα, η θεραπεία βρίσκεται στη γνώση, στον φυσικό τρόπο ζωής, στην αυτογνωσία, στην αυτοθεραπεία. Η ίαση της ψυχής, είναι το βασικότερο μήνυμα. Ό,τι σκιάζει τον ψυχισμό μας, ό,τι εμποδίζει τις συγκινήσεις να εκφραστούν, είναι αυτό που παγώνει την έμπνευση και την ανάπτυξη, περιορίζει την εξέλιξη και μειώνει την χαρά της ζωής.

Οι σχέσεις που θα αντέξουν την φωτιά της έκλειψης, θα είναι εκείνες που δια πυρός και σιδήρου, έχουν δοκιμαστεί, έχουν βασιστεί σε ειλικρίνεια και εντιμότητα. Είναι εκείνες που θα χαρακτηριστούν ως πολύτιμες στο εξής!

Στην κοινωνική μας ζωή, οι συνεργασίες απαιτούν σεβασμό στα όρια και στην ελευθερία της ατομικότητας, με ευγενή άμιλλα, στην ποιότητα, καθώς επενδύουμε στις γνωριμίες του κοινωνικού μας κύκλου.

Στην επαγγελματική μας πρόοδο, υπάρχουν ανακατατάξεις και προφανώς αλλαγές και στα κέρδη, ή απώλειες που θα επέλθουν για να αφήσουν χώρο σε νέες ιδέες. Χρειάζεται σεβασμός και ισορροπία μεταξύ των συνεργατών, μην επιτρέποντας ο ένας να πλουτίσει σε βάρος του άλλου.

Η ζωδιακή μοίρα της έκλειψης κατά τον αγαπημένο μου δάσκαλο Ντέην Ρουντγίαρ, περιγράφει αλληγορικά την εικόνα μίας γιορτής σε εξέλιξη, σε ένα κήπο κάτω από γιαπωνέζικα φαναράκια. Η ερμηνεία που δίνει , περιγράφει την ψυχική ένωση των ανθρώπων που διευκολύνεται σε στιγμές χαλάρωσης από το άγχος που την πιέζει. Υπογραμμίζεται πως είναι ένα κομβικό σημείο όπου ανακαλύπτουμε ή χάνουμε εντελώς τις κοινωνικές μας αξίες.

Έκλειψη Σελήνης στον Λέοντα και Ελλάδα

Στον γενέθλιο χάρτη του κράτους, η έκλειψη ενεργοποιεί αντιπολιτευτικές δυνάμεις που όμως σε ένα βαθμό ευνοούν και τις κυβερνητικές θέσεις ή κινήσεις. Υπάρχει προσπάθεια να κατευνάσουν τις εργαζόμενες τάξεις ή τον λαό ευρύτερα, αλλά επί της ουσίας, ο έλεγχος συμφέρει προφανώς και κάποια σκιερά κέντρα.

Κι αυτό γιατί η έκλειψη σχηματίζει εκτός των άλλων, ταυ τετράγωνο με την Δήμητρα της χώρας, στον τομέα των εργαζομένων τάξεων. Στον συνδυασμό, έχουμε τον περιορισμό της δραστηριότητας των εργαζομένων ή της παραγωγικότητάς τους, από πιέσεις του πολιτικού κόσμου, όπου η χαρά της έμπνευσης και της δημιουργίας έχει περιοριστεί αισθητά. Ίσως πρέπει να υπάρξει αντίδραση και να ανακαλύψουμε νέους τρόπους ανάπτυξης του έργου μας, ως εργαζόμενοι, κάνοντας στην ουσία μία νέα αρχή. Η συμβολή όμως των πολιτικών παραγόντων είναι μηδαμινή (κυβέρνησης και αντιπολίτευσης ταυτόχρονα), καθώς αποστασιοποιούνται από τον λαό και διατηρούν αποστάσεις ως προς το έργο του, τις υποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις του.

Ο Άρης της έκλειψης, είναι σε αντίθεση προς τον ωροσκόπο της χώρας, και μας πληροφορεί για τις επιθετικές πιέσεις που ασκούνται στον λαό από ξένα κέντρα ή από εκείνους που θεωρούνται σύμμαχοι. Το τρίγωνο του Πλούτωνα της χώρας προς τον Άρη της έκλειψης, είναι ένα σημάδι πως το κοινοβουλευτικό σώμα, υπόγεια συναινεί προς αυτή την τακτική των πιέσεων –πιθανόν γιατί υπάρχουν συμφέροντα.

Ο Κρόνος αυτή την εποχή σχηματίζει σύνοδο προς τον Δία της χώρας και τετράγωνο προς τον Πλούτωνα. Ως δίκαιος κριτής των πάντων, ο Κρόνος είναι η αποτίμηση του οικονομικού έργου των κυβερνήσεων της χώρας, και ενώ είναι δυνατός στο ζώδιο του Αιγόκερου, πιέζει ένα από τα πλέον ευάλωτα σημεία της χώρας μας, τον αδύναμο Δία στα αποταμιεύματα του κράτους. Ούτως ή άλλως, η χώρα μας με την συγκεκριμένη σύσταση του νεοελληνικού κράτους, δεν έχει περιθώρια πλουτισμού. Πάντα θα υπάρχουν αδυναμίες αποταμίευσης και θα περιορίζονται αισθητά από τις κοινοβουλευτικές επιλογές. Ο Κρόνος θα μπορούσε να φέρει μία αξιολόγηση πεπραγμένων, αλλά στην περίπτωσή μας, ως χώρα, είναι πιθανόν η αποκάλυψη κάποιων οικονομικών σκανδάλων ή κενών.

Αν είχαμε ευαισθητοποιημένους πολιτικούς, θα ήταν σημαντικό αυτή την εποχή να πάρουν αποφάσεις που θα βοηθήσουν να ιαθεί σε ένα βαθμό, η έλλειψη ικανοποίησης, χαράς και αισιοδοξίας των πολιτών. Κι αυτό γιατί ο Χείρωνας στον Μεσουράνημα της έκλειψης, στηρίζει την Αφροδίτη του κράτους.

Σε ό,τι αφορά το προγνωστικό της εποχής, ο χάρτης της έκλειψης ταυτίζεται σχεδόν με αυτό. Υπάρχει λοιπόν έκδηλη η ανάγκη να περάσουμε σε μία νέα εποχή, με νέες αξίες, νέες οικονομικές και εισοδηματικές ευκαιρίες. Να δοθεί έμφαση στην δημιουργικότητα και στην ατομική πρωτοβουλία.

Η συμβουλή από τον κόσμο των ορυκτών και κρυστάλλων για την Έκλειψη

Η Στέλλα Ηλιάδη, κρυσταλλοθεραπεύτρια, μας ενημερώνει πως μπορούμε να κάνουμε ένα κρυσταλλικό νερό γι’ αυτή την έκλειψη με:

Ένα αυτοκρατορικό τοπάζι

Και ένα Διαμάντι Χέρκιμερ.

Ο συνδυασμός τους θα βοηθήσει να μη χαθεί (εκλείψει) το εσωτερικό φως, λόγω της ιδιαίτερης δυναμικής του φαινομένου, και θα συγκρατήσουμε το μεγαλείο, την αγάπη, την προσφορά, την γενναιοδωρία της Πανσελήνου στον Λέοντα.

Μπορούμε να το ετοιμάσουμε το πρωί και να πιούμε ένα φλυτζάνι κρυσταλλικό νερό, το πρωί, το μεσημέρι και το βράδυ. Με τον τρόπο αυτό, θα γίνουμε εμείς ένα φως, σε μία ημέρα όπου σκοτεινιάζει το φως της ψυχής, φέρνοντας την δύναμη της αιώνιας λιακάδας του πνεύματος!

Κριός (ηλιακό ζώδιο ή ωροσκόπος):

Θετική είναι η έκλειψη για το ζώδιό σας, αφού εναρμονίζεται η φωτιά σας και υπάρχει έμφαση στο στοιχείο αυτό. Φέρνει αρκετές ιδέες στο προσκήνιο, δημιουργική διάθεση και μπορείτε να ξεκινήσετε ένα έργο, αναδεικνύοντας τα ταλέντα σας και τις προτάσεις που σας ενδιαφέρουν. Οι ιδέες σας θα αγγίξουν φίλους ή ανθρώπους που συμμερίζονται το έργο σας. Θα ακουστούν και μπορούν να σας προσφέρουν ικανοποίηση.

Σε προσωπικό επίπεδο, ξεκαθαρίζει πλέον το τοπίο εκείνων που για σας ξεχωρίζουν στην καρδιά σας. Η αγάπη γίνεται χαρά και απόλαυση, φωτίζει τη ζωή σας. Διαφορετικά, αν δεν σας προσφέρει λάμψη, θα αποφασίσετε να διακόψετε με ένα αγαπημένο πρόσωπο.

Ενώ πρέπει να προγραμματίσετε τους στόχους σας για μία σοβαρή τροπή στη σχέση ή μία αξιόλογη συνεργασία.

Ασχοληθείτε με όσους έχουν πλέον αποδείξει πως αξίζουν την αγάπη σας και προσφέρετε τον καλύτερο εαυτό σας, προσπαθώντας να καλλιεργήσετε όμορφες προσωπικές σχέσεις. Αλλά και απομακρύνοντας όσους δεν έχουν θέση στη ζωή σας πλέον και σας επιβαρύνουν ψυχολογικά, συναισθηματικά ή υλικά.

Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
16 Απρ. 2024
Μπο
45'
2 - 0
Atl
16 Απρ. 2024
Μπα
45'
1 - 1
Παρ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;