ΚΕΑ, δωρεάν ΜΜΜ και επιδότηση στέγασης στο στόχαστρο της 4ης αξιολόγησης! Τι αλλάζει;
Δείτε αναλυτικά!

Η 4η και τελευταία αξιολόγηση του μνημονίου, προβλέπει σημαντικές παρεμβάσεις στο ΚΕΑ – Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, νέο σύστημα για την επιδότηση των ευάλωτων ομάδων που δικαιούνται δωρεάν μετακίνηση με τα Μέσα Μαζική Μεταφοράς, καθώς και νέο σύστημα επιδότησης στέγασης  και ανασκόπηση της κοινωνικής πρόνοιας.

Η νέα αξιολόγηση του μνημονίου όσον αφορά τις παρεμβάσεις στο ΚΕΑ, ορίζει πως μέχρι τον Απρίλιο του 2018, θα καθιερωθεί απαίτηση για όλους τους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης που είναι ικανοί να εργαστούν και δεν απασχολούνται ούτε στην εκπαίδευση ούτε στην κατάρτιση, να εγγραφούν ως αιτούντες εργασία στον ΟΑΕΔ.

Παράλληλα θα πρέπει να γίνει ανασκόπηση των πολιτικών κοινωνικής πρόνοιας και ειδικότερα για τις παροχές αναπηρίας θα ξεκινήσει το πιλοτικό πρόγραμμα του συστήματος αξιολόγησης της λειτουργικής αναπηρίας θα τεθεί σε εφαρμογή μέχρι το Φεβρουάριο. Η νομοθεσία για την εθνική ανάπτυξη του νέου συστήματος θα εγκριθεί τον Μάιο, εφαρμόζοντας τη νέα αξιολόγηση αναπηρίας σε όλες τις επιδοτούμενες παροχές αναπηρίας και πρόνοιας, σύμφωνα με το νόμο 4387/2016, προκειμένου να αρχίσει να εφαρμόζεται σε εθνικό επίπεδο μέχρι τον Ιούνιο του 2018, λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες της τεχνικής βοήθειας ·

Επιπρόσθετα, αλλαγές θα πρέπει να υλοποιηθούν στις επιδοτήσεις των μεταφορών. Ειδικότερα μέχρι το Μάιο, θα αρχίσει η εφαρμογή της μεταρρύθμισης του συστήματος επιδοτήσεων μεταφορών, μετά την εισαγωγή της μεταρρύθμισης των ηλεκτρονικών εισιτηρίων από τις εταιρείες μεταφορών. Το ξεκίνημα θα γίνει από την πόλη των Αθηνών.

Αναφορικά με τις επιδοτήσεις στέγασης και ειδικότερα ένα νέο σύστημα για την χορήγηση επιδόματος ενοικίου. Ειδικίτερα μέχρι το Μάρτιο, θα θεσπιστεί νέα νομοθεσία για τον προσδιορισμό ενός συστήματος επιδότησης της στέγασης, το οποίο θα αναπτυχθεί με τη συμβουλή της Παγκόσμιας Τράπεζας στο πλαίσιο των μέτρων ενίσχυσης της ανάπτυξης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;